Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zośka z miasta

markery nowotworowe

Polecane posty

Gość zośka z miasta

Witam i proszę o odp :-) Miałam robione markery piewrszy raz w życiu. Norma jest do 20 U/ml a ja mam 26.1. Co to znaczy, czyżby nowotwór. Jestem przerażona, nie spałam. Od czego zacząć - od wizyty u ginekologa? Czy ktoś z was miał te badania?

Gość nowa zmora
nie panikuj, robiłaś Badanie CA-125 (marker nowotworowy - jajników, tak?). W różnych laboratoriach różnie podawane są normy 1. norma do 21 2. Norma do 35 3. norma do 25 poczytaj http://www.noni.zdrowe.com.pl/content/view/29/ i idz zbadac OB

Gość zośka z miasta
Dziękuje - poczytam, ale dzwoniłam wczoraj do tego laboratorium i oni twierdzą, że te normy są do 20. Cytologię miałam 1,5 roku temu, a podobno trzeba raz na rok. Coś jest nie tak. Narazie powtórzę badanie krwi w innym laboratorium, ale strach pozostaje....

Gość nowa zmora
może być zwykła torbiel :) też nic przyjemnego, ale nie wkręcaj sobie nic! wszystkie choroby rodzą się w głowie pomysl: nie wiem dlaczego taki wynik mam, sprawdze jeszcze raz i zobacze jakie mam OB i NIC wiecej nie mysl :)🖐️

Gość zośka z miasta
Wynik to wynik, gdyby chodziło o cholesterol to ok :-) O tą cytologię to musiałam wykłócić się u mojej ginekolog, co za życie. Tyle lat płacę składki i trzeba chyba prywatnie zacząć chodzić bo z tych na kase chorych to po łebkach :-) Teraz siedzę jak na bombie zegarowej.....

Gość zośka z miasta
Czy ktoś z was moi drodzy miał przekroczone normy markerów i co to oznaczało? W każdym razie nikomu nie życzę takich wyników, bo to naprawdę nic przyjemnego.

Gość katra
córka ma wynik Ca 125 - 48. Jest w ciąży w 4 tym miesiącu. Czy ten wyniok jest prawidłowy?

Gość gość
Zalety leczenia terapią hipertermii onkologicznej ogólnoustrojowej: 1. Zwiększa skuteczność chemioterapii i radioterapii. 2. Redukuje negatywne skutki chemioterapii i radioterapii. 3. Systematycznie uszkadza białka i nici DNA nowotworu. 4. Aktywuje układ immunologiczny do walki z rakiem. 5. Oddziałuje na guz pierwotny oraz ogniska przerzutów nowotworowych. 6. Działa przeciwbólowo. 7. Jest nietoksyczna, nieinwazyjna, bezbolesna. 8. Podnosi jakość życia chorego. 9. Obniża ryzyko powstawania przerzutów. www.BialaOnkologia.pl

Gość gasoline
ja teraz miałam podobne problemy, zrobiłam między innymi badanie ob (odczyn biernackiego) w medistore, na razie czekam na wyniki, ale mam nadzieję, że nic nowotworowego się nie pojawi