Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 gutenacht

ona ma nosic moje nazwisko?!

Polecane posty

Go艣膰 gutenacht

wiem ze to moze troche chore ale musze sie wyspowiadac bo nikomu tego nie powiem. otoz niby lubie w miare moja przyszla bratowa i uwazam ze ona jest wporzasiu, ale cos mnie strzela jak sobie pomysle ze ona bedzie sie legitymowac tym samym nwzwiskiem! co innego jak jest jeszcze brata dziewczyna czy narzeczona, ale to nazwisko mi nie daje spac!!! nie chce zeby ona sie nazywala tak samo jak ja :( wiem ze to glupie ale co poradze. nigdy nie bedzie moja prawdziwa rodzina! nigdy! :( a teraz zjebcie mnie pozadnie, bure suki :P

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 to sobie je zmie艅
:p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a po co ma byc twoj膮
rodzin膮? oni sobie zak艂adaj膮 w艂asna a tobie radze wr贸ci膰 do nauki dziecko.馃槾

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no w艂asnie to sobie zmie艅
prowokacja -10/10 馃槾

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale z Ciebie porypana g贸wniara
Przeciez Ty suko zmienisz te偶 zmienisz nazwisko, wi臋c nie b臋dziecie si臋 tak samo nazywa膰

Udost臋pnij ten post

wiesz moze zajmij sie swoim zyciem a nie interesuj sie tak swoja bratowa. znajdz sobie kogos bo widze zes samotny i to ci juz bardzo doskwiera

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gutenacht
jestem kobieta, to po pierwsze. po drugie, zamezna kobieta. a po trzecie, nie zmienilam nazwiska po slubie, bo z moim rodzinnym czuje sie bardzo zwiazana. i niesttey nie jest to prowokacja. tez bym wolala nie czuc takich niskich instynktow. wiem, ze to zalosne. no ale kurde takczuje i co zrobie. :(

Udost臋pnij ten post

Je艣li nie nosisz bardzo oryginalnego i niepopularnego nazwiska to pewnie wiele os贸b takim samym si臋 pos艂uguje nie b臋d膮c rodzin膮 i te偶 nie masz na to wp艂ywu

Udost臋pnij ten post

nic nie zrobisz wiec nie zawracaj glowy:-) nawet nie wiesz do konca co cie tak gryzie tak naprawde:/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gutenacht
nosze raczej malo popularne. ale nie o to chodzi. jak bym sie nazywala 'nowak' i zona brata by przyjela nasze (jego i zarazem tez i moje) nazwisko, to chyba czulabym to samo. :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gutenacht
princessa, wiem, ze nic nie zrobie i wcalk enie chce nic robic. zycze im szczescia i tak dalej i uwazam, ze moj brat trafil na naprawde dobra dziewczyne. ale po prostu nie chce zeby stala sie jakby moja siostra. mieszkamy wszyscy w niewielkim miasteczku gdzie sie ludzie znaja i po jakims czasie to ona przestanie byc "z domu Xsinska" a zacznie byc "pani Ykowska" :( no wiem, wiem ze glupie. ale mnie to wkurza. i wlasnie to chcialam powiedziec. ze mnie to wkurza i ze mi sie nie podoba :( po to tu jestem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gutenacht
nie kumam, a wiesz ze chyba tak! chociaz to takie oczywiste a nie wpadlam na to sama, tylko czulam sie pokrzywdzona jakos dziwnie. a tu chyba po prostu jestem zazdrosna. kuzwa :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dyskutujeci z kims
kto nazywa was burymi sukami????:O:O:O:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja tak sobie pomyslalem
mo偶e to przez kazirodczy zwiazek z bratem???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czarna koala
trzeba bylo wzi膮膰 sobie podw贸jne, swoje +m臋偶a. i juz by艣 mia艂a inne ni偶 bratowa. ewentualnie nam贸w brata 偶eby wzi膮艂 nazwisko po 偶onie. Ciekawe co Ci powie :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bfbfbfbfbfb
艁o matko, jak b臋dziesz mia艂a syna i on sobie jak膮艣 dziewczyn臋 znajdzie, o ju偶 jej wsp贸艂czuj臋! Je艣li ju偶 uda Ci si臋 j膮 zaakceptowa膰, to pewnie ka偶esz spisa膰 intercyz臋 z zaznaczeniem, 偶e ma zosta膰 przy swoim nazwisku. Paranoja! Wpisz sobie swoje imi臋 i nazwisko na naszej klasie, jestem pewna, 偶e wyskoczy co najmniej kilka os贸b!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gutenacht
sorki za te bure suki :( nie spodziewalam sie konstruktywnych porad tylko zjeby wiec jestem mile zaskoczona niektorymi wypowiedziami. wybaczcie. to pod wplywem emocji bylo. brat na pewno nie wezmie nazwiska narzeczonej bo moje dzieci beda nosily nazwisko meza (tak ustalilismy), i jak by brat wzial narzeczonej nazwisko, to by nie bylo potomkow o naszym rodowym nazwisku. :) czarna koala - moze i trzeba bylo, ale nie bede sie wyglupiac z ta moda na podwojne nazwisko,. zawsze wiedzialam ze chce miec swoje uroddzeniowe do konca zycia i basta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gutenacht
bfbfbfbfbf - ja tez wspolczuje dziewczynie przyszlejmojego synka. :D straszna ze mnie zolza i jedza. ale moze do czasu az dziecko znajdzie partnerke to mi troche zejdzie napiecie hehe. na naszej klasie sa chyba z 4 osoby ktore sie nazywaja identycznie jak ja, ale nie o to chodzi. tak jak zauwazyl "nie kumam" to po rpostu jestem zazdrosna o to, ze nowa laska bedzie sie nazywac tak jak ja. i jeszcze te komentarze w pracy juz slysze :O jezu :( no ale nic pozostaje mi sie z tym pogodzic i to lepiej szybko bo slub w maju :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale masz problem ja tam
nie przywi膮zuj臋 wagi do nazwiska...moge sie nazywac tak a moge i tak - ludzie to potrafi膮 sobie wymyslac problemy馃槾

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odpowied藕 na pytanie
Je偶eli ustali艂a艣 z bratem, 偶e przyjmiesz nazwisko swojego m臋偶a, to oznacza to, 偶e w przysz艂o艣ci nie b臋dziesz mia艂a tego samego nazwiska, co bratowa, bo b臋dziesz nosi艂a nazwisko m臋偶a :-) Nie panikuj, to po prostu zwyczaj :-) np. w Portugalii kobiety nie przejmuj膮 nazwiska po m臋偶u, bo rodzina takiej kobiety uwa偶a艂aby to za zniewag臋. Dopiero dzieci dziedzicz膮 nazwisko po (je艣li dobrze pami臋tam) obu rodzicach, wi臋c maj膮 dwucz艂onowe. (po m臋skich przodkach). Co kraj, to obyczaj :-)

Udost臋pnij ten post

sorry, w艂a艣nie doczyta艂am, 偶e prawdopodobnie tylko Twoje dzieci odziedzicz膮 nazwisko po Twoim m臋偶u, a Ty zostaniesz po 艣lubie przy swoim :-) Nie b臋dzie Ci wtedy 偶al? (偶e Wasze dzieci b臋d膮 nosi艂y tylko nazwisko m臋za?) ;-) Ach, czy przysz艂a bratowa ma takie samo imi臋 jak Ty?

Udost臋pnij ten post

buhahhahahaha zaraz padn臋 ja te偶 po slubie b臋d臋 sie nazywa dok艂adnie tak samo jak siostra mojego me偶a, mamy takie samo imi臋 w 偶ycu do go艂owy, by mi nie przyszlo, 偶e to moze by膰 jakis problem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gutenacht
"odpowiedz na pytanie" - ja juz jestem po slubie i zatrzymalam swoje nazwisko. nie mam problemu z tym, ze urodze mojemu mezowi dzieci, ktore beda nosic tylko jego naziwsko - uwazam ze na polskie warunki obdarowywanie dzieci dwuczlonowym nazwiskiem to przesada. to sie chyba nawet w dziennikach szkolnych nie miesci :) wiec ja jestemX, maz Y i dzieci beda Y "sunflowerka" - no to zazdroszcze ze u ciebie to nie problem. a ne pomyslalas, ze siostra twojego meza moze miec z tym problem? :D

Udost臋pnij ten post

to, co dla innych nie jest problemem, dla innych moze nim byc. urazy mierzy sie wrazliwoscia skrzywdzonego a nie wlasna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 egeegter
Buahahaha! Jak kto艣 nie ma osobowo艣ci i indywidualncyh osi膮gni臋膰 to chocia偶 z nazwiska zrobi sobie rodzaj dorobku i przedmiot w艂asno艣ci.

Udost臋pnij ten post

hm u mnie tez bylo tak,ze sie nazwiskiem baby wymienily w rodzinie heh no ja przyjme po mezu choc nie chce mi sie zmieniac-czuje siejakas wtedy ..gorsza? chyba lubie swoje.a on ze jak nie przyjme to po co slub brac.i chyba kurcze ma racje.trzeba zaakceptowac,tak zawsze bedzie. Ty tez musisz sie pogodzic z kolejna baba w rodzinie waszej.zycz im lepiej szczescia i schowaj te zazdrosc i bolaczki,bo to Ci kontaktu z bratowa niepoprawi. zapomnij najlepiej ;)

Udost臋pnij ten post

O sorry, my艣la艂am, 偶e jak膮艣 ma艂olat膮 jeste艣 :-D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja w sumie nie rozumiem
takiego podej艣cia. Akurat jesli chodzi o mnie to mam nazwisko podw贸jne- nie z sentymentu, ale konieczno艣ci, zbyt wiele os贸b mnie na studiach kojarzy po panie艅skim, wi臋c wzie艂am podw贸jne i 偶a艂uj臋. Teraz du偶o os贸b wyczytuje mnie z panie艅skiego nazwiska po jest pierwsze, a ja wola艂abym byc skr贸towo nazywana nazwiskiem m臋偶a. Dla mnie przyj臋cie nazwiska m臋偶a to symbol 偶e jeste艣my rodzin膮. Co do bratowej, no c贸偶, dla mnie moja szwagierka jest jak rodzina, podobnie jak szwagier - m膮z mojej siostry. Nie mam problemu z tym, 偶e to nie moja prawdziwa rodzina, bo uwa偶am 偶e jednak prawdziwa, nie mniej ni偶 ciotki i wujkowie widziani raz na ruski rok.

Udost臋pnij ten post