Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dmallegro

-----ZDANIA NIEMIECKI---------

Polecane posty

Witam, Mam do Was ogromną prośbę nie mogę sobie poradzić z jednym zadaniem domowym z Języka Niemieckiego ...Musze napisać 10 przykładowych zdań z Lassen :(...PROSZĘ O POMOC!!

Ich lasse die KInder auf der Terrasse spielen Ich lasse meinen Freund auf meiner Schreibmachine schrieben ich lasse die altere Dame auf meinem Platz sitzen ich lasse den Herr ein Foto von mir machen ich lasse Hans meinen Lebenslauf laut vorlesen

Gość sprobuje ci to przetumaczyc
to co on ci napisał: 2.pozwolilem pisac mojemu przyjacielowi na mojej maszynie do pisania 3.ozwolilem usiasc starszej Pani na moim miejscu kazalem zrobic panu dla mnie zdjecie nie wiem czy to dobrzeeee jak cos to niech ktos to sprawdzi:O

Dziękuje bardzo , jeszcze mi brakuje 5 :(....moglby ktos jeszcze napisac ..razem z tłumaczeniem :(?

Dla Twojej wiadomości z tej strony spisalem juz zdania wczesniej.Czyt.poza tymi zdaniami brakuje mi jeszcze 10 :/

Gość ksennaaaa
1. Ich lasse Dich nicht gehen. Nie pozwole Ci odejsc. 2. Lass uns morgen treffen. Spotkajmy sie jutro. 3. Lass es gut sein. Przestan. 4. Er lässt mich nie im Stich. Na nim zawsze moge polegac. 5. Lass uns gehen. Chodzmy.

ooo dziękuje bardzo :)))))))) to jeszcze tylko 5 poprosze i koniec ..z góry bardzo dziękuje !:))