Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mega problem

Ciąża

Polecane posty

Gość mega problem

Witajcie, Mam mega problem ... to może zacznę od początku ostatni raz kochałam się z moim partnerem 21.02 (w czasie miesiączki) od tego czasu nie miałam okresu i zaczynam podejrzewać że jestem w ciąży ... Dlaczego??? Otóż moim zdaniem mam typowe objawy: - od kilku dni bolą mnie sutki, wcześniej całe piersi - czasmi coś "przelewa" mi się w brzuchu - często chodzę siusiu - mam wrażenie że mam temperaturę - mam bardzo gorące ciało (chociaż termometr wskazuje od 36,2 do 36,4) - raz bolą mnie jajniki i dolna część podbrzusza raz nie ... to chyba tyle. Oczywiście zrobiłam test ciążowy (około 1,5 tygodnia temu) - wyszedł negatywnie, ale jakoś mnie nie przekonuje w 100%. Nie wiem czy sama się nakręcam (bardzo dużo stresu to u mnie generuje) że to ciążą czy rzeczywiście w niej jestem ?? Bardzo proszę napiszcie co o tym sądzicie. Warto dodać że ciąża w chwili obecnej nie byłaby dla mnie mega radością a wrecz przeciwnie (stąd ten stres) ... Napiszcie proszę co byście zrobiły na moim miejscu... Z góry dziękuję za wszelkie opinie

Gość mega problem
Dziękuję za radę - wizyta została już umówiona na czwartek w przyszłym tygodniu, ale ponieważ zaczęłam już lekkio "odchodzić od zmysłów" postanowiłam dowiedzieć się czegoś tutaj. Dlatego też będę wdzięczna za wszelkie opnie.

no to moze tak test? w koncu 21 lutego ostatnia miesiaczke mialas... wiec ja bym juz zrobila test na Twoim miejscu a nie kolejny taki sam temat zakladac czy to ciaza itd...no raczej na to wyglada to chyba Ty powinnas sama wiedziec

Proponuję test na krew - Bhcg, wynik w 100% prawidłowy, a koszt to ok. 20 zł, w najbliższym laboratorium na pewno sobie taki test zrobisz, ja na wynik czekałm 2 godzinki!! No bo niestety testy z apteki dwukrotnie dały mi wynik negatywny, choć byłam już w 5 tygodniu ciąży, a objawy trzeba przyznać wskazywały by na pewne podejrzenia, ale nie zawsze są regułą!! Zrób sobie test z krwi i będziesz spokojniejsza!! Życzę powodzenia!!!

i rada dla tych, które jutro założą kolejną serię takich samych tematów: zróbcie test lub idźcie do lekarza :) Dobranoc.