Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfgdrgt

Zmiana kierunku czy rezygnacja ze studiow.??

Polecane posty

Gość dfgdrgt

Studiuje zaocznie stosunki miedzynarodowe hmmm tylko fajna nazwa, kierunek strasznie nudny i kompletnie mnie nie interesuje chcialabym zmienic kierunek jednak boje sie iz bede miec rok i pieniadze w plecy? co zrobic , dalej utrzymywac sie na tym kierunku i meczyc?? w czerwcu koniec roku . Nie wiem co robic . Chcialam juz wczesniej zakonczyc ta glupote ale ciagle ktos mnie przekonywal zostan zostan;/ chyba nie ma takiej mozliwosci aby nagle przejsc na inna uczelnie nie majac w tyl 1 roku?

Gość to jedne z gorszych studiow
nie ma sie co meczyc, lepiej wybrac cos co naprawde cie interesuje, lepiej miec rok "w plecy" niz przez kilka lat a potem (zwiazany z tym zawod) zycie zmarnowane i znudzone

Gość Badacz zakłamania rynkowego
dfgdrgt- stosunki miedzynarodowe to fajny kierunek , coś jak politologia z dodatkiem. Z tym ze zawodu zadnego konkretnego to nie daje

Gość dfgdrgt
fajny kierunek dla tych ktorzy sie tym interesuja ,, ja niestety nie. I mecze sie cholernie.

Gość EskiFloreskii
Jezeli cibie ten kierunek nie interesuje to radze juz teraz zrezygnowac bo po co placic za kolejne miesiace. Tak to mozesz byc do przodu o ta kase. Ja zrezygnowalam bedac na drugim roku prawa. Mialam dwa lata stracone. Terazjestem na filologii i jestem mega zadowolona. Na prawno poszlam bo rodzice mi tak sugeropwali ale okazalo sie ze nie daje rady psychicznie i w ogole mnie to nie interesuje. Teraz jestem szczesliwa ze robie to co lubie a dwa lata w plecy no coz.. teraz to sie w sumie to wyrownuje bo mam znajomych ktorzy po licnecjacie robili przerwy, brali dziekanki, wiec w sumie na rowno z nimi wyjde :) A z drugiej strony- jezeli chcesz isc na jakis kierunek pokrewny to radze skonczyc ten rok bo mozesz potem miec podobne przedmioty i oceny ci przepisza, albo i moze wskoczysz na drugi rok? ( nie wiem czy to mozliwe ale popytac mozna). Inna sprawa- jak nie chcesz tracic roku to skoncz licencjat a potem idz na magistra na cos innego. Ale ja radze zrezygnowac jak to cie w ogole nie kreci. Chociaz.. z druiej stronymusisz wiedziec ze nawet na takim kierunku ktory cie intersuje znajdzie sie duzo przedmiuotow zbytyecznych, nudnych ktore po prostu trzeba zaliczyc i nie ma zmiluj sie. Ja mialam na przyklad na pierwszym roku filozofie i psychologie mimo ze to filologia :/

Gość dfgdrgt
ja juz dzis bylabym sklonna rezygnowac, jjednak za szkole placili rodzice , wiem ze beda miec wielkie pretensje i nie pozwola mi zrezygnowac:/

Gość EskiFloreskii
Nie patrz na to. Chcesz do konca zycia byc nieszczesliwa ? Jestes na pierwszym roku jak zrezygnujesz to fakt kasa straciona, ale co.. masz tracic swoja energie na cos czego nie trawisz? Masz tracic jeszcze 2 lata? Skoro sie boisz to powiem tak: wybierz opcje ostatnia o ktorej pisalam. Skoncz licencjat a potem idz na mgr na inny kierunek. Pamietaj ze to twoje studia i od nich zalezy wiele jak ulozy sie twoje zycie

Gość poczatkujaca angielka
stosunki miedzynarodowe to super kierunek i przede wszystkim z przyszloscia, tyle ze ja znam sie lepiej na dziennych studiach, moze to jest problemem a na jaki kierunek chcesz ewentualnie zmienic?

Gość Anq
olej studia i idz na studium kierunkowe zaoczne i pracuj. Studia gowno ci dadza. Mi nie dały. I teraz robie studium a na moj dyplom nikt nie patrzy. najlpiej zaczyunac od popychadla i awansowac a z czasem pracodawca jeszcze ci studia uunduje jak mu bedzie zalezalo. Kuzwa ja jak debil 5 lat chodzilam na dzienne a znajomi co sie na studia nie dostali poszli na studium i teraz z poslizgiem robia studia zaoczne ale maja switna prace, dobre pieniadze i stanowiska wyrobione. i za studia nie placa...