Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwonnecomo

Dlaczego tak szybko się męczę?

Polecane posty

Gość iwonnecomo

Wystarczy że zamiote podłogę albo wejdę po schodach i serce zaczyna mi walić, łapie mnie zadyszka...Nie rozumiem, nie jestem otyła, ważę 55 kg przy wzroście 167cm. Miałam robione echo serca, kardiolog powiedział że mam bardzo ładne zdrowe serce. Robiłam badania tarczycy, wszystko jest ok. Robiłam badania krwi, wszystko ok. Normalnie okaz zdrowia...więc skąd to się bierze że byle wysiłek a czuje się jakbym przebiegła kilka kilometrów?

Gość iwonnecomo
?

Gość kijowo
nie masz kondycji po prostu. Tez tak mialam 3-4lata temu (teraz mam 22 lata). Nigdy nie mialam nadwagi, ale bieg do autobusu 2-3 metry powodowal ogromna zadyszke. zaczelam cwiczyc. BARDZO stopniowo. najpierw po 5 minut dziennie (sic!), powoli zwiekszajac czas. obecnie cwicze ponad godzine dziennie, codziennie, juz od ponad roku. i moge biegac po schodach, do autobusu, zero zadyszki.

Gość klujacy przedmiot pozadania
moze to przesilenie wiosenne, tez sie ostatnio tak czuje

Gość iwonnecomo
dzięki za pomoc. Też mi się tak wydaje. Mam 21 lat ale jedyne "ćwiczenia" jakie wykonuje to marsz z pracy do domu i z domu do pracy no i oczywiście jakieś sprzątanie a poza tym nic...TRZEBA SIĘ WZIĄĆ ZA SIEBIE. Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzięki