Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ededwdwqwd

Jak zaplanowac zajecia w przedszkolu o Wielkanocy

Polecane posty

Gość ededwdwqwd

np. artystyczno - plastyczne

Ja to bym z bloku wycięła każdemu dziecku kształt jajka.A potem maluch kredkami/farbami ozdabia swoją pisankę.

Gość Marta1979....
Ugotowane na twardo jajka poozdabiac flamastrami ,papierem kolorowym.

nie wiem czy w przedszkolu ale powiem Ci co ja robię z moim 3 latkiem - nasze pomysły: - opakowanie po jajkach (taką mini wytłaczanke) przecinam na pół, pomalowaliśmy to na brązowo - to była ziemia. do tego ponaklejaliśmy bibułę kolorową - zielona była trawką a kolorowa - taka skręcona w rożek i końcówką przyklejona to były kwiaty, kilka miejsc wolnych bez kwiatków zostawiliśmy na jajka - Jajka - będziemy malować farbami - na papierze - wydrukowałam kontur jajka i takie malowaliśmy farbami, wyklejalismy plasteliną http://www.kolorowanki-dla-dzieci.pl/kolorowanki-wielkanocne.php

Gość weź gałązki suche
a dzieci niech z bibuły i plasteliny porobią kwiatki i listki (plasteliną mocuje się do gałązek), - ładny bukiet w wazonie - i masz wiosenną ozdobę

Gość Masz wykształcenie pedagogiczn
e ????I nie wiesz jak zorganizować dzieciom zajęcia?!

ciąg dalszy.. - zajączek - zwykły spinacz - do tego doklejamy wyciątą głowę zajączka - my wyklejamy materiałem - koszyczek - ja akutat zwiełam zwykły karton po butach i spod sklejalismy bibułą, do tego uchwyk z kawałka zapietu, trawka sztuczna taka zielona - witrażyk z bibuły - ja zrobiłam kontur jaja, w środku kontur zajączka i to podklejony prostą bibułą - kurczeczek - piłka do ping-ponga malowana na żółto, z papieru doklejany dziobek, nogi oczka, albo -wersja dla zaawansowanych - balon do tego klej z mąki ziemniaczanej z wodą i papier.balon dmuchasz na wielkość kurczaka, zawiązać. na balon nakleić kilka warstw papieru, pomalować na żółto, dokleić dziobek, oczka, nogi zrobiliśmy sobie ze sznureczka