Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarna5555555

wiarygodnosc usg jesli chodzi o plec w 22tc

Polecane posty

Gość ciezarna5555555

dziewczyny mialam usg w 20tc dziecko wazylo 355gr, dr powiedziala ze prawdopodobnie synek, za 2 tyg mialam usg u swpjej gin i ta powiedziala ze to coreczka wazyla 590gr i wymiary miala na 24tc a nie na 22tc. gin powiedziala ze ona jaderek nie widzi czy wiarygodne jest takie usg w 22tc?jak myslicie, mialyscie moze podobnie, czy mozna juz wierzyc czy jescze moze okazac sie ze to syn dzieki za odpowiedzi:)

Gość magggdamama
u mnie w 12 tygodniu lekarz stwierdzil ze na 80-90 procent to dziewczynka(dokladne USG genetyczne) a w 20 tygodniu pani doktor potwierdzila nam ta wiadomosc:)

Gość ciezarna5555555
moze ktos jeszcze mi odpowie jak to bylo u was?

Gość zgrabny zad
U mnie w 13 tc usg stwierdziło chłopca i tak było do 25tc. W 25tc niespodzianka - dziewuszka - i tak już zostało.

Gość zadne usg nie jest wiarygodne
czasem jest tak ze dziewczynka ma spuchniete wargi sromowe i przez to lekarze dopatruja sie chlopca . czasem jest tak ze u chlopczyka siusiaczek sie schowa i lekarz widzi ze to dziewczynka . u tak malego dziecka narzady sa bardzo malutkie i dlatego nie trudno o pomylke . moja kolezanka miala 3 razy usg ( za kadym razem robil je inny gin ) a jakie bylo jej zdziwieni jak urodzila dziewczynke . usg trzeba brac z przymrozeniem oka . dopiero po porodzie dowiesz sie jaka to płec na 100 % tylko amniopunkcja daje pewnosc na 100 % ale to badanie nie nalezy do bezpiecznych i robi sie tylko wtedy jak sa podejrzenia co do jakis wad plodu

Gość ciezarna5555555
wiem ze 4d jest fajna sprawa ale moj maz stwierdzil ze lepiej te pieniadze przeznaczyc na cos dla dziecka, a usg mam co miesiac bo chodze do ginki prywatnie wiec mysle ze jakies wady serduszka itd i tak by zobaczyla chyba sie wstrzymam z jakimis zakupami typowymi dla plci do nastepnego usg i wtedy powinno byc jauz chyba raczej pewne

Gość im później tym raczej trudniej
określic płec - może się dzidzuch bardziej chowac i nie wypinac :) bo jest coraz bardziej sciśnięty :)

Gość ZRÓB 3 LUB 4D
DAJE 100% GWARANCJI I JESZCZE MOZESZ POPROSIC O FILM NA PLYTCE