Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Belucci

Jak ubrać 2 miesięczne niemowlę

Polecane posty

Jedziemy jutro na działke na cały dzeń. Nie wiem jak ubrac moje bliźnieta dwu i pół miesięczne. Myslałam, żeby załozyć im body z długim rękawkiem na to koszulkę i spodenki ( pół śpioszki ) do tego cienkie czapeczki wiazane żeby uszka zakryć i nakryc ich tylko kocykiem. Nie za grubo na takie ciepło?

Gość a to zalezy jeszcze
jak cieplo? bo um mnie nieszczegolnie i radzilabym jednak zalozyc kurteczke grubsza:O

U nas jest 20 stopni, dzis ludzie w krótkich rekawkach chodzili, na prawde jest ciepło, a jutro ma byc jeszcze cieplej, jestem z okolic warszawy

Gość babka yogurtowa
A nie lepiej zamiast na działkę pojechac z dzieckiem nad morze ? Maleństwa popluszczą się w wodzie, będzie super :)

Gość paulula
Autorko chyba masz nieaktualną stopkę:) A co do ubranka - myślę że będzie OK, nie za ciepło, bo przecież te maleństwa nie będą sie ruszać i same się nie rozgrzeją więc jeśli Tobie jest ciepło kiedy się poruszasz im jest zawsze chłodniej, poza tym takie kruszyny są jeszcze delikatne.

Gość a to zalezy jeszcze
jak 20 stopni to za cieplo je szykujesz. 2 miesiace ja ubralabym body z krotkim, kaftanik i spodenki, czapeczke od slonca i koniecznie krem z filtrem. wez oczywiscie ubrania na zmiane i cos cieplejszego. nie zakladaj skarpetek niech sie hartuja dzieciaki:D no i kocyk oczywiscie zabierz, bo nigdy nie wiadomo;)

Jak wy ubieracie swoje maluszki w taka pogodę. Ja wychodze z założenia że zawsze mozna załozyc dodatkowe ubranko jak dziecku jest chłodno, lepsze to niz przegrzewanie.

I to zależy - dzięki, też tak mysle własnie. Ubranek mam tam sporo, także jakby co to mam ich w co ubrac gdyby sie ochłodziło. Pozdrawiam

belusi do pierwszego roku dziecko zakłada się że powinno mieć o jedną warstwę więcej niż ty masz założonę

Gość blebleble2
dziś moj 2 miesięczny maluch spędził cały dzień na swieżym powietrzu (mieszkamy w domu ) najpierw ubrałam go w body z długim rekawem ,cienką bluzeczke i bluze rozpinaną cieniutkie półśpiochy i spodnie bawełniane ale po krótkim czasie zorientowałam sie że mu jest za ciepło a wiec ubrałam mu tylko body i sweterek oraz bawełniane pólśpiochy i go niczym nie przykrywałam często sprawdzałam czy nie ma spoconych plecków lub zbyt zimnych stópek ale było ok Także radze ubrać dziecko na cebulke tym bardziej że rano jest jeszcze bardzo zimno i tak na prawde nie wiadomo jaka bedzie pogoda w ciągu dnia a póżniej ewentualnie dzieciątko rozbierać miłego weekendu

Ubierz na cebulkę. w taki sposób będziesz mogła szybko rozebrać a w razie zimna - ubrać dodatkowo.Taka pogoda bywa jeszcze bardzo zdradliwa.