Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewcia 28

kiedy ciaza po poronieniu

Polecane posty

Gość ewcia 28
byłam w ciazy i okazało sie w 9 tygodniu ze mam puste jajo płodowe byłam na wyłyzeczkowaniu 4 marca plamiłam cały tydzien po zabiegu jutro powinnam dostac okres,ale tydzien po zabiegu moj moz sie zapomniał i stało sie czy moge byc znowu w ciazy? mam juz synka 4,5 letniego.

Gość majmon
to nie jest powiedziane ze jutro dostaniesz okres, po poronieniu okres moze sie pojawic w innym terminie niz zazwyczaj mowia ze nalezy odczekac conajmniej 2,3 cykle i wtedy zaczac starania, ale czytalam wypowiedzi na forum i niektore mowia ze zaszly w ciaze zaraz po poronieniu i urodzily zdrowe dzieci mi sie wydaje ze powinnas conajmniej poczekac do pierwszego okresu po poronieniu, no ale teraz to moze byc za pozno.....

najzdrowiej dla Ciebie będzie próbować 3 miesiące po poronieniu. oczywiście znam osoby, które zaszły w miesiąc po poronieniu i urodziły zdrowe dzieci, ale to nie jest zasada. odczekanie tych 3 miesięcy spowoduje, że twój organizm będzie odpowiednio zregenerowany po straconej ciąży, co zwiększy prawdopodobieństwo na zdrową ciążę.