Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tiffany__

Seks w pracy?

Polecane posty

Gość tiffany__

Szef zaproponował wyjazd służbowy. przy okazji zapytał się, czy będzie seks. czy to już molestowanie?

Gość tiffany__
Definicję molestowania zawiera artykuł 183a § 5 pkt 2 kodeksu pracy: "zachowanie, którego celem lub skutkiem jest naruszenie godności albo poniżenie lub upokorzenie pracownika". Molestowanie seksualne opisuje dokładniej § 6 cytowanego wyżej przepisu: "(…) każde nieakceptowane zachowanie o charakterze seksualnym lub odnoszące się do płci pracownika, którego celem lub skutkiem jest naruszenie godności lub poniżenie albo upokorzenie pracownika; na zachowanie to mogą się składać fizyczne, werbalne lub pozawerbalne elementy".

Gość a wiessssssss
ja tez moge cie poruchac?

Gość tiffany__
oczywiście. ale czuję sie wyrózniona. nie kazda dostaje propozycje seksu od własnego szefa:classic_cool: trzeba miec to cos:classic_cool:

Gość tiffany__
Musze miec jakąś podstawę prawną, on kodeksu boi się jak diabeł swieconej wody. Ale tak patrząc z drugiej strony nie jest ze mną źle, skoro interesuje się mną taki facet.

"Musze miec jakąś podstawę prawną" musisz miec podstawę prawną, żeby stanowczo i skutecznie odmówić facetowi???? Nie no, chyba się posikam :D

Gość traktuje cie
jako worek na sperme

Gość tiffany__
skąd wiesz że jak worek? a może sie zakochał bo zóna mu się znudziła albo cos w tym stylu i szuka odmiany

Gość balnik
Nie skąd, traktuje cię poważnie/

Gość a mnie glos odbiera
kiedy szef mi proponuje cos takiego