Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkobietkaaa

jak malować oczy - rady dla całkowicie początkującej

Polecane posty

Gość kkkobietkaaa

witam kupiłam cień do powiek z inglota :) na początek myślę że ok :) ciemny kolor ale nie czarny choć mam czarny :) tusz mam :) co dalej? umalowałam się tym cieniem i ... żal ... jak kosmetyczka mi zrobiła makijaż na obrone to normalnie rewelacja a moje oko ... nijakie ... kolor ok choć się osypuje przy nakładaniu ale najgorsza jest ta biała kreska ... linia pomiędzy powieką a liną rzęs wiecie o co kaman ... jak się malować by jej nie było widać? ... BŁAGAM ja po prostu jestem załamana .... btw jak Wy się uczyłyście malować?

Gość kkkobietkaaa
???

Gość kkkobietkaaa
podpowie mi ktoś :(

ja chetnie ci pomoge tlyko niewime czy dobrze ci poradze :) Ja mysle ze poporstu jesli jestem blondynka (powiedzmy ) do wielu blondynek nie pasuje czarny czy tez ciemny cien dlatego moze on byc za ciemny, a jesli chodzi o nakladnie go to zeby nie pruszył sie on nakladaj go biała gabka specjallna do cieni dostaniesz ja w kazdje dporgerii. A jesli chodzi o ta kreske to nie martw sie ja tez nie umiałam jej zrobic jelsi robisz ja cieniemn czy elainer. ot musisz pamietac ze jak zamykasz oko nie morzesz zaczynac malowac jej od lini po rzesowej tlyko zaczac na nie :) wtedy nie bedzie jej widac :) Mam nadzije ze rozumiez jak tutaj napisałam :)

Gość kkkobietkaaa
ja mam niebieskie oczy i ciemne czekoladowe włosy ... ja malowałam tą gąbeczką z patyczkiem co jest ale i tak się kruszyło ... tzn osypywał no ale to nic heh słaba jakoś widać ... czym najlepiej nauczyć się robienia kresek? eyeliner ale w pędzlu pisaku? czy jeszcze jakiś inny?

Gość poszukaj na
youtube.com tam sa tutoriale - kobiety pokazuja jak sie malowac :)

Gość kkkobietkaaa
wiem jest pełno i co z tego jak nie ma nic dla totalnie początkujących :( tzn info jaki eyeliner :( chciałabym się tego dowiedzieć od Was jak się uczyłyście od czego zacząć ...

Gość kkkobietkaaa
???

Gość jhuifsdyju
Mam blond wlosy. Maluje oczy cieniami: ciemna czekolada, mleczna czekolada, bez (kawa z mlekiem) plus czarna lub ciemnoczekoladowa kredka. Jak? Kreski na gornych powiekach i na dolnych, ale na dolnych tylko 2/3 powieki, nie do konca wewnetrznego kacika. Braz raczej rano, czern po poludniu lub wieczorem. Cienie: ciemna czekolada na ruchomej czesci powieki, bezowy kolor tuz pod lukiem brwiowym, a srednim brazem robie tak zwana "przejsciowke", czyli etap pomiedzy bezem a najciemniejszym cieniem (to w sumie nieduza powierzchnia, ale dzieki temu caly rysunek jest bardziej "miekki"). Do tego tusz dwufazowy - baza plus tusz wlasciwy. Efekt - oczy takie troche "na Dode";) czyli bardzo mocno podkreslone i wielkie, ktore bardzo pasuja do mojego typu urody i wszystkim sie podobaja. Przy odrobinie wprawy bedziesz umiala tak umalowac oko o piatej nad ranem i po ciemku;) grunt to cwiczyc;)

Gość jhuifsdyju
Aha, konkrety: kredki i tusz: L'oreal, cienie: maybelline, inglot.

Gość jhuifsdyju
http://kobieta.wp.pl/ kat,26371,title,Makijaz-jak-Doda,wid,9090081,wiadomosc.html Tu masz krok po kroku;) i z cieniami w gamie szarosci i czerni. Ja sie nie lubie malowac na szaro, bo jestem "Goldie blondie", czyli mam bardzo zlocista skore i tylko cieple cienie mi pasuja:)

Gość kkkobietkaaa
dziekuję :) a długo się uczyłaś tych kresek? :)

Gość kkkobietkaaa
...

Gość kkkobietkaaa
nikt nie doradzi? :(

Gość mmdddmm
przed nałożeniem cieni, dobrze jest nałożyć podkład lub puder - tylko nie za dużo - wtedy cinie będą trwalsze:)

Gość plons
zeby sie cien nie osypywal, przed nalozeniem go na powieke, nadmiar wytrzyj ( strzepnij ) na zewnetrznej stronie dloni :) zrob to tez z pedzlem od rozu i pudru , latwo wtedy wymierzyc ilosc , ktora sie bedzie mogla "przyczepic" do buzi

Gość kkkobietkaaa
dziękuję jesteście kochane :) a jak najłatwiej nauczyć się tych kresek? eyeliner w pisaku?

kum sobie jeszcze kredke do oczu... trwałą ale żeby była miękka:) polecam z MISSS SPORTY:)

Gość kkkobietkaaa
kredkę i nią się uczyć malować kreski? :)

Gość o oczach
na poczatek eyeliner z twarda koncowka. Odpusc sobie te z pedzelkiem bo trudno niewprawionej rece poprowadzic precyzyjnie kreske. Makijaz musisz dobrac do ksztaltu oka, twarzy i swojej kolorystyki sama, przy pomocy internetowych poradnikow albo pojsc do kosmetyczki/makijazystki, ktora ci podpowie jak powinnas to robic. A z podstaw technicznych to juz dziewczyny ci pisaly: najpierw fluid, puder a najlepiej specjalny podklad pod cienie. Jesli nie potrafisz namalowac porzadnie kreski eyelinerem, to narysuj tak blisko rzes jak potrafisz, pozniej zamaluj to czarna kredka do oczu i rozmarz patyczkiem z gabka. Wtedy i przyciemnisz oko a niedoskonalosci kreski nie beda widoczne. Nie maluj kreski na calej dlugosci dolnej powieki tylko tak na 2/3. kreska ma byc grubsza przy zewnetrznej krawedzi okai stopniowo zwezac sie ku srodkowi oka. Po nalozeniu pierwszej warstwy tuszu mozesz przysypac rzesy pudrem, a nastepnie znowu pomalowac tuszem. Jesli chcesz zeby bardziej sie krecily, najpierw pomaluj same koncowki, poczekaj chwile, a nastepnie pociagnij cale rzesy, przytrzymujac kilka sekund podkrecone do gory.

Gość kkkobietkaaa
z twardą czyli jaki? w pisaku? jaki konkretnie bo ja pojęcia nie mam o tym :(

Gość o oczach
no nazwimy to w "pisaku". Po prostu nie kupuj takiego z pedzelkiem. Ja mam wlasnie taki co wyglada jak koncowka od pisaka i jest super. Pedzelkiem nigdy nie potrafilabym sobie porzadnie namalowac.

Gość kkkobietkaaa
a jaki masz? jeśli mogę wiedzieć? acha nie wiem czy tak macie że mnie łzawi oko podczas malowania :( nie malowałabym się wcale ale mam dość tego że moja skóra wokół oczu jest taka żółtawa :( i chcę to zamalować :-o

Gość o oczach
ja mam z Rimmel, Exaggerate i jest swietny. Nie wiem czy do dostania w Polsce. Jesli tak to polecam. Wyglada ze jest go bardzo malo ale to pozory. Ja uzywam go od 1,5 roku mniej wiecej, codziennie, a czasem i 2 razy dziennie. polecam.

Gość kkkobietkaaa
i gdzie ja go kupię? :(

Gość o oczach
a to w Polsce nie ma Rimmela? Z tego co pamietam to jest w kazdym sklepie kosmetycznym wystawka.

Gość kkkobietkaaa
jest :) ale pisałaś że może go nie być :(

Najładniej wyglądają podkreślone oczy, górna powieka ładną kreską. jeżeli dopiero zaczynasz swoją przygodę z malowaniem się, może zainwestuj w makijaż permanentnty. będziesz miała idealnie zrobiony makijaż cały czas. poczytaj na stronie instytutu urody new look jak wygląda zabieg.