Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

żonka2008

Komunia 2009

Polecane posty

Witam,jestem zła na mojego męża,jego chrześniak idzie teraz do komunii,i on chce dać mu sporą sumę pieniędz,bo mówi,że jest jego chrzestnym i wypada,ja uważam,że powinien dać tyle ile my dostaliśmy od jego rodziców(chrześniaka) w prezencie ślubnym dali nam 300zł i pozostałe rodzeństwo męża dało nam po tyle samo!! a przecież komunia to nie wesele!!tymbardziej,że nas nie będzie na komuni bo mieszkamy w UK!! Co robić?

Gość justynian56432
kiedys było tak że chrzestny dawał na komunie rower albo tyle kasy zeby wystarczyło na rower.. ja dostałam od chrzestnej 500zł na rower właśnie.. a teraz to niewiem..

Gość korniszonkowaa
ja swojemu chrześniakowi dałam właśnie 300 złotych i ogromny kufer słodyczy :) od chrzestnego dostał 1200... no ale bez przesady... ja uważam, że z tymi komuniami to jest w ogole przesada. wszystko robione tylko po to, żeby dzieciaki zgarnęły kasę, a rodzice ją wydali

Gość żadnych pieniędzy
Kup prezent i wyślij pocztą. Przynajmniej dziecko się ucieszy i będzie pamiętało, że dostało TO od wujka. Kasy dzieci po latach nie pamiętają.

Gość aurora_88
moja mama dała swojemu chrześniakowi (mojemu kuzynowi) 500 zł tak było że od chrzestnych powinien dostać na rower..a ja rok późnij od jego rodziców dostałam rolki i encyklopedie co w całości na pewno nie było warte 500 zł...kupując prezent zawsze wydasz mniej bo te ceny są tak różne że nikt się nie dowie ile naprawdę dałaś..30 zł to może trochę mało ale 1200 to już przesada...

Gość aurora_88
nie 30 miało być 300 sorka:P

Gość zniesmaczona ona
Teraz wszystko sie zmieniło. Dawniej komunia miała charakter religijny, a dzis dzieci czekaja tylko an kase i prezenty, a to przeciez DZIECI !!! Jak chyba w tamtym roku zobaczyłam reportaż w "uwadze" jak chlopiec dostał Kłada i wsiadł na niego w albie i pojechał... To mi siwe żołądek przewrócił na druga stronę :O

Gość domi8
wlasnie meza siostrzeniec ma komunie w maju,niejest meza chrzesniakiem .Mielismy mu kupic jakas gre ,ale zapytany przez meza co by chcial dostac ,powioedzial ze pieniadze,bo na cos tam odklada.Teraz niewiemy ile mu dac

No właśnie mój mąż chce dać swojemu chrzesniakowi 600zł a mnie skręca,bo my na swoim weselu od jego rodziny dostalismy tylko po 300zł!!! Ale jestem zła,powiedziałam mu o tym a on mi mówi,że tak trzeba,że to dziecko itd...

no i co, że to jest dziecko? to chyba jako dziecko utrzymywane przez rodziców ma mniejsze potrzeby, niż para młoda, która wchodzi w samodzielne życie? to z jakiej paki ma dostawać więcej?? :O

Gość de.molka
wez pod uwage uplywajacy czas i ewentualna inflacje zlotowki. 300 zl. kiedys i 300 zl. dzisiaj nie da sie pewnie porownac. czy bylo to calkiem niedawno? a moze mi ktos powie, ile sie teraz daje na wesele? bo to moj chwilowy "problem".

Gość Ulinka2000
ja podobnież dostane 400zł i aparat :D

Gość kijuhgfdsdfghj

Gość ona888
my z mezem wybieramy sie na komunie za dwa tygodnie i dajemy 200zł ja uwazam ze to i tak troche za duzo jak na 8 latka bo wiem ze dzieciak ma wszystko co chce

Gość take sobie jedna
A ja 3 maja mam komunię i chrzest (jako chrzestna) u kuzynki. Teraz mam dylemat ile dać tym dzieciom. Mój syn dostał na komunię od chrzestnych po 500 zł. Ale najbardziej cieszył się z aparatu cyfrowego. Uważam, że jeśli nie możecie być na na uroczystości, to taki aparat np. ucieszyłby chrześniaka męża :-) o średnio liczy się po 100 zł od osoby, jeśli komunia jest organizowana w jakimś lokalu. Ja chcę małej dać na chrzest 500 zł. To za dużo?