Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boże jak ja wyglądam

pomocy, nie wiem co się dzieje z moją cerą

Polecane posty

od jakiegoś czasu na brodzie i w okolicach ust wyskakują mi ropne syfy. Kiedyś pojawiały się tylko przed okresem i to nad górną wargą, dermatolog przepisała mi antybiotyk, który pomógł ale tylko na chwilę po czym syfy przeniosły się na brodę, nad ustami wyskakują już mniej za to z brody praktycznie nie znikają, wygląda to ochydnie :o co rano mam półgodzinną sesja wyciskania tego paskudztwa, sytuacji nie poprawia fakt, że codziennie się maluję, wiem, że nie jest to dobre dla skóry z problemami ale do cholery pracuję wśród ludzi i nie chcę swoim widokiem wywoływać u innych odruchów wymiotnych :( miałam od zawsze problemy z pryszczami ale ostatnio gdyby nie te ropniaki moja cera była by naprawdę okay. Czy ktoś z was wie co to może być? byłam u wielu dermatologów ale żaden mi nie pomógł, używam różnych maść ale to też nic mi nie pomaga. Czy to może być gronkowiec? jak z tym walczyć?

Gość anulka15
chcialabym ci pomoc ale mam ten sam problem i nic mi nie pomaga. od jakiegos czasu tydzien przed okresem wyskakuja mi okropne pryszcze w okolicy brody i ust.mam 33 lata i mam juz tego dosc.dodam ze robilam sobie badania hormonow i jest ok.

ja też mam 33 lata :( powinnam martwić się zmarszczkami a nie ropnymi syfami na twarzy :(

Po pierwsze-nie wyciskaj, spróbuj smarować buźkę na noc Benzacne! Po drugie-kup naprawdę dobry podkład. Najlepsze są te z górnej półki,ale może uda Ci się znaleźć coś fajnego za mniejsze pieniążki. Najważniejsze,żebyś znalazła podkład, który nie zapycha porów.Zacznij pić dużo wody,przyjrzyj się uważnie temu co jesz, czy masz nieregularny okres-to wszystko ma wpływ na cerę. Ja miałam okropne problemy z cerą, paskudne ropniaki i wrzody. Koleżanka poleciła mi serię CliniQue Anti-Blemish i jeszcze dłuuugo będę jej dziekować. Zestaw jest drogi, ale wydajny... Nigdy bym wcześniej nie pomyślała,że kiedyś w przyszłości będę konsultantką kosmetyczną :)