Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezadowolona pracownica

czy szukanie nowej pracy jak sie juz pracuje jest okey?

Polecane posty

Pytam bo zastanawiam sie czy tak nie zrobic. Na obecnym stanowisku pracuje od dwoch miesiecy ale niestety atmosfera jest tak stresujaca, ze mysle by zmienic prace. Mam takie pytanie: czy szukanie i umawianie sie na rozmowy kwalifikacyjne jak sie jest zatrudnionym gdzie indziej, jest w porzadku do pracodawcy? I jak znajde juz jakas prace to moge to tak nagle zakomunikowac pracodawcy? Nie bede miec jakis konsekwencji?

nie jest zabronione i oczywiście nawet popieram, że szukasz nowej pracy. Przygotuj się jednak na pytania stawiane przez potencjalnych pracodawców co jest powodem, że chcesz zmienić pracę.

Jesli chodzi o powod to moge zawsze powiedziec, ze szukam pracy blizej domu (bo w aktualnej pracy rzeczywiscie musialam sie przeprowadfzic i wynajac). Prawda jest taka, ze nie jestem zadowolona bo panuje straszny stres i postawa szefiowj "ja wiem wszystko najlepiej a jak nie wiem to patrz punkt pierwszy" plus darcie sie i wyzywanie za najmniejszy blad albo jak sie zrobilo tez wiecej niz wymagano. Slowem: nigdy jej sie nie dogodzi. Oczywiscie tego na rozmowie nie powiem, zwale na odleglosc ewentualnie ze spodobala mi sie oferta pracy a ja chcialabym sie rozwijac.