Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dreaaam

Nagrywanie snów

Polecane posty

Gość dreaaam

http://uk.video.yahoo.com/watch/3337627/9366308 bardzo bym chciała, żeby to było prawdziwe :) Od dłuższego czasu myslałam, czy to jest możliwe, czy będzie? I trafiłam na ten artykuł :) każdy kto ma niesamowite sny (m.in ja :) ) wiadomosć powinna się spodobać.. Bardzo bym chciała nie śpiąc obejrzeć mój sen :D

Gość robertcb
Nie jest możliwe i nie będzie. Zasada na jakiej powstają sny - wyklucza taką możliwość. Sny są obrazami ze światów równoległych na zasadzie splątania kwantowego dwóch swiadomości. Jedyna możliwość przeniesienia obrazu to fotograficzna pamięć i zdolności malarskie.

Sny są obrazami ze światów równoległych na zasadzie splątania kwantowego dwóch swiadomości. Skad ta teoria, mozesz udowodnic ja naukowo, bo mysle ze to stek bzdur D

Gość robertcb
Można uzyskać z kory mózgowej obraz widziany oczyma. Jednak nagrywanie obrazów ze snów nie będzie możliwe.

Gość dreaaam
Tak wogóle to przymierzam się do tego by spróbować nagrać wkrótce przy użyciu kaloryfera jakiś sen....chmmm może jakiś koszmar:classic_cool:co o tym sądzicie!?Byłby z tego Oscar??:classic_cool:

Gość robertcb
Proponuję zostać malarzem, i jak najlepiej zapamiętywać obrazy ze snów. Wbrew temu co twierdzą naukowcy - marzenia senne mają miejsce poza mózgiem.

Gość meg*
przeczytałam cały ten artykuł. Muszę powiedzieć, że to wszystko jest takie sensowne... a kiedyś, gdy ktoś opowiadał mi o tym, że jednocześnie może być kilka wymiarów, w których życejemy to go wyśmiałam... A teraz, teraz juz sama nie wiem co mam o tym myśleć... Wydaje mi się, że każdy z nas po śmierci dowie się jak naprawdę to wszystko jest skonstruowane, na jakiej zasadzie działa nasz mózg i czym jest świadomość...