Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gve ba

wsztystko o paypal

Polecane posty

Gość gve ba

moze mi ktos to jasko wytlumaczyc? zakladam sobie konto, wpacam tam kase i poprzez paypal oplacam to co mam do oplacenia? musze im podawac swoje konto bankowe czy nie? jakie sa oplaty za te uslugi?

Gość gve ba
upup

oj.. zapewne jestes blondynka ;d zakladasz konto wpisujesz dane konta bankowego, weryfikujesz konto poprzez list z paypal (ok 2-3tyg czekania bo to z USA) albo przez telefon klikajac na przycisk ZADZWON.. po sekundzie jest sygnal w telefonie (akceptuja tylko stacjonarne) jak odbierzesz to sekretarka mowi bys podala nr ktory wyswietlil Ci sie na stronie (4 cyferki) masz na to jedna probe inaczej wysla Ci list.. teraz tak.. jak masz dodana karte platnicza automatycznie bez zadnego przelewania kasy na konto paypal placisz sobie za to co kupujesz na ebay, allegro, itd prosto z karty platniczej. Kasa automatycznie schodzi z Twojego konta i automatycznie wchodzi na konto paypal, dalej z paypal przesylana jest na konto paypal innego urzytkownika a on akceptuje po czym kasa przesyla sie na jego konto bankowe. Wszytko trwa okolo 4-5dni z tego co tam pisalo wszystko zalezy od banku. Oczywiscie mozna zrobic tak ze jesli dany przedmiot ktory np wygralas na aukcji nie doszedl albo koles cos kreci wystawiasz mu tkz \'dispute\' czyli spor kasa automatycznie schodzi z jego konta jesli sie juz tam zalokowala i do wyjasnienia i zakonczenia tego calego sporu ktory i tak Ty zakanczasz (jesli Ty go rozpoczelas) w opcjach swojego konta paypal kasa wraca do niego albo do Ciebie. Hmmm proste nie trzeba wplacac nic na konto paypal, a jesli chodzi o oplaty to oplaty sa zawsze za wyslanie 4 cyfrowego kodu do zweryfikowania KARTY (robi sie to tylko raz dla kazdej karty) nie wiem ile jest w polsce ja placilem 1 funta ale kasa po wpisaniu kodu ktory jest na wyciagu z banku wraca spowrotem. Kurwa troche nie po Polsku ale chyba zrozumiesz.. pozno juz jest... jeszcze oplaty sa za przesylanie kasy z konta na konto yyyy taniej niz transfery w banku na 100% za przeslanie 170 funtow bo tyle przesylalem zaplacilem 7funtow a w banku bylo 26 za taka sama kwote..yyyyyy.. wszystko sie dzieje automatycznie.... jak masz jakies pytania to pisz AAA jesli chodzi Ci o jakies oplaty za posiadanie i utrzymywanie konta to nie ma czegos takiego nic nie oplacasz to jest za darmoche przynajmniej w UK.. :P

Gość gve ba
a czy musze weryfikowac konto? tzn czy musze podawac numer karty kredytowej (czyli bankomatowej tak?) a nie moge po prostu wplacac sobie na paypal okreslona kwote i nia dysponowac? tzn do wysokosci limitow, ktorych za cholere nie moge znalezc :o

Gość gve ba
ok, juz sie dowiedzialam co chcialam :) czyli rocznie moge wyslac prawie 4 tys zl to spoko, bo nie chce wiazac karty z paypalem :)

jak kupujesz cos na ebay powiedzmy ze usa albo innego panstwa nie koniecznie zza oceanu... sprzedajacy wymagaja(nie wszyscy) by uzytkownik mial zweryfikowane konto zawsze to jakies zabezpieczenie.. na konto sa jakies limity jak nie masz zweryfikowanego, jak zweryfikujesz to wszystko jest ok lepiej jest podac tam nr karty bo to niczym nie grozi, paypal oferuje ubezpieczenia ktore i tak sa za darmo wiec... jesli chodzi o .. \"a nie moge poprostu wplacac sobie na paypal okreslona kwote i nia dysponowac?\" tutaj lepiej jest wpisac sobie ta karte kredytowa.. a dlaczego? dlatego ze konta paypal sa chronione przez system SSL (Secure Socket Layer) stworzony specjalnie do polaczen klient-serwer wiec raczej nic sie nie stanie Twojej kracie jesli bedzie ona w systemie paypal... przewaznie na poczatku adresu internetowego storny jest s np: http://swww.costam.com/.... takie systemy wlasnie dzialaja na paypal, ebay, allegro i innych serwisach sklepach gdzie wymagane jest polaczenie szyfrowane... jesli chodzi o wplacanie kasy na konto paypal.. odradzalbym, nie wiem czy wiesz ale w sieci kraza wirusy np. keyloggery ;p czyli programy ktore zapisuja komus w plikach dokladnie to co robisz na kompie (kazde klikniecie na klawiaturze hasla loginy dane kart rozmowy itd) wiec jesli kasa Ci sie skonczy na paypal musisz podac wiec znow dane karty w formularzach i kwote jaka chcesz przeslac na konto a dodajac karte do paypal robisz to tylko raz wiec ta szansa sie zmniejsza

Sorry ale naprawde jesteś taka tępa, że nie odróżniasz karty kredytowej od bankomatowej???? Porażka.... weź się dziewczyno raczej nie bierz za paypal bo to zbyt skomplikowane dla Ciebie.

hehe w pewnym sienie jednej rzeczy nie rozumiem.. caly swiat korzysta z paypal, nie tylko na ebay czy allegro takze sklepy wysylkowe prywatne akceptuja paypal a polacy boja sie... \"nie chce wiazac karty z paypal\" hehe przeciez Cie nikt nie okradnie.. tego nie kumam

Gość NinoBarcelona
Ja mam podobny problem, i nie chodzi o to że boje się powiązać kartę kredytową z PayPal tylko jej nie mam. Zasiliłam swoje konto Paypal ze zwykłego konta i chciała bym przelać z tych pieniędzy za zakupiony na Ebay'u przedmiot i podczas płatności Ebay przekierowuje mnie do paypal a tam mam formulasz gdzie mam podać numer kardy itepe ale nie mam karty kredytowej, próbowałam nic nie wpisywać ale nie umiem zapłacić. Pomocy:)