Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GO_spo_SIA

przedawkowalam leki ale nie wiem jakie

Polecane posty

Gość GO_spo_SIA

od dawna zazywam rozne tabletki na rozne dolegliwosci i nie wim ktore mi szkodza. Prawie rok biore magnez+B6 albo laktomagB6 oraz lecytyne forte. od pol roku jakby mam tiki nerwowe i zaczrlam brac wit.B1 2x. czy akurat te leki moga uzalezniac?

nie mogą uzależniać, wręcz przeciwnie powinniśmy zażywać magnez +b6 bo w pożywieniu mamy go coraz mniej, natomiast z B1 to raczej nie przesadzaj a tak w ogóle to lepiej brać b compositum. Witaminy z grupy B lepiej się przyswajają jak są w komplecie

Gość może przedawkowałaś magnez
rzadko sie to zdarza ale mojej koleżance się udało. Zrób sobie badanie na poziom magnezu

Gość wiurka
Może za dużo tego naraz łykasz ile twój organizm i żołądek wytrzymają.

objawem przedawkowania jednorazowego dużej ilości magnezu jest biegunka, nie jeśli ma magnezu za duzo we krwi

Gość GO_spo_SIA
dzieki. juz cos wiem wiecej. kiedys przedawkowalam afobam. bralam go 2 lata a mialm brac 2 tygodnie. czulam sie b.dobrze bo dzialal jak narkotyk. z czasem zaczelam odczuwac rozne dzialania uboczne zgodne z ulotka. dlatego teraz mam klopoty z pamiecia i biore lecytyne. ale skad te tiki. mam meza nerwusa i jego zachowanie udziela mi sie dlatego zaczelam brac wit.B1 ale te tiki sa takie inne. bola mnie oczy i czuje ich ciezkosc. okulista nic nie stwierdzil. od nerwicy tiki sa samoistne niekontrolowane. od 10 lat biore activelle i p.ginekolog powiedziala ze powinnam je odstawic ale tego nie zrobilam. zaczely wypadac mi wlosy i teraz sie na to lecze. dermatolog zastrzegla ze jak nie odstawie hormonow to mi nie pomoze wiec powoli zmniejszam dawke. ale skad te tiki? czyzby tez od tego?

Gość GO_spo_SIA
nie mam biegunki. nie mam klopotow trawiennych. wyniki krwi sa prawidlowe czyli magnezu rowniez.

Gość asdasdas
Przede wszystkim przydałby się kontakt z psychologiem, bo nie jes to normalne, że bierzesz tyle leków i sama sobie je " dobierasz". Afoban to lek na lęki, depresje i nerwice - tego nie wolno przedawkowywać, a jednak, czyli masz problem. Psyholog albo psychiatra polecany

Gość wit. b complex
przedawkowałaś wit. A (wypadanie wlosów, ciężkie powieki dojdzie jeszcze ból całego ciała)odstaw wszystkie tabletki na tydzień od razu zobaczysz poprawę. Jeśli masz męża nerwusa to na pewno nie przedawkowałaś magnezu bo go spalasz w nadmiarze

nie mam biegunki. nie mam klopotow trawiennych. wyniki krwi sa prawidlowe czyli magnezu rowniez. => a miałaś robione badanie na poziom magnezu, czy wyciagasz ten wniosek na podstawie zwyklej morfologii?

Gość skutkiem przedawkowania
magnezu jest drgajaca powieka, tak samo jak jego niedoborem. wiem bo sama tak mialam.poziom magnezu bardzo szybko wzrasta we krwi i latwo jest przedobrzyc.

Gość GO_spo_SIA
dziekuje za rady. afobamu nie biore juz od 2 lat.do psychologa tez chcialam isc ale co on mi pomoze oprocz rozmowy jak w AA. wyniki magnezu krwi robilam w sierpniu wlasnie na te tiki i magnez byl w normie. dlatego laborantka polecila mi wit.Bi ktora lykam do teraz.