Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam pytanie-czekam na odpowied

Pomozcie-Maj a ubranie dla Noworodka

Polecane posty

Gość Mam pytanie-czekam na odpowied

Witam :) Mam termin na maj w sumie polowa Maja maj czasem jest cieply jakie ubrania mam kupic nowordkowi pozniej czerwiec i lato i bedzie cieplo wiec pomozcie mi co mam kupic,dzieki

kup spioszki z krutkim rekawem ale tez z dlugim i nogawkami, nie zaszkodzi jakis grubszy sweterek i spodeneczki, z pogoda nigdy nic nie wiadomo, a niemowle szybko rosnie wiec na lato kupuj juz troszke wieksze..

na poczatek proponuje kupic z 5 kaftanikow takich wiazanych z boku, z 5 par śpiochów (2 welurowe i 3 bawelniane) i tyle samo pajacy... na wyjscie ze szpitala proponuje kaftanik i na to jakis dresik a jak bedzie chlodniej to okryc kocykiem... przeciez i tak samochodem bedziesz pewnie wracac to tylko tyle co przejsc ze szpitala do samochodu i z samochodu do domu... a na lato najpraktyczniejsze to body z krotkim rekawem... skoro dziecko rodzi sie w maju to proponuje po 10 szt z rozm. 62 i 68... powinno starczyc na cale lato... super sa tez rampersy (takie pajace tyle ze bez stop) z krotkimi rekawami i nogawkami... wiadomo ze nawet latem zdarzaja sie chlodniejsze dni wiec trzeba sie zabezpieczyc i kupic ze 2-3 cieplejsze dresiki... no i kilka par skarpet sie przyda... to tyle z takich najpotrzebniejszych rzeczy... no i oczywiscie cos do wystrojenia i do wyjscia tez mozna nabyc...

a koniec lipca zakadajac ze bedzie bardzo cieplo, jak ubrac dziecko na wyjscie ze szpitala ?

Gość powiem tak ...
adaaaaaaa ja na maj na wyjscie mam naszykowane body z krutkim rekawkiem , spiochy , kaftanik , i cieplejszy dresik n a to zalezy jaka bedzie pogoda tak samo jak cos ubrałabym w lipcu jak goraco to spiochy kaftanik i cos pod spód a jajk chlodniej to na to dresa wiadomo ze do tego dochodzi jeszcze kocyk ......

Dziecku leżącemu w wózku zakładamy tylko o jedną warstwę więcej ubrań..jeżeli to ma być lato to wystarczą body z krutkim rękawem i cienki dresik a jak upał to bez dresu!!!!!!!!!!!!!!!Dziewczyny!!!!!Dziecku jest tak samo gorąco jak nam a nie ma nic gorszego od przegrzanai dziecka-chyba że mieszkacie na sybirze!!!!! 🌼🌼🌼

katarzyna - racja! i ta jedna warstwa wiecej to dla dziecka w wozku KOCYK. tak wiec dziewczyny nie przesadzajcie bo pozniej bedzie wam dziecko chorowalo. ubierajcie tak, jak same byscie sie ubraly i przykryjcie dziecko kocykiem, a jak jest bardzo cieplo wystarczy pieluszka tetrowa do przykrycia.