Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reaxxxxxxxxx

Czego sie mozemy nauczyc w szkole?

Polecane posty

Gość Muzyki języków
malarstwa

W Hollandi kazdy mieszkaniec włada conajmniej jednym językiem oprócz własnego. Menel spod sklepu potrafi porozumieć się bez problemu w języku angielskim i niemieckim. Załóżcie partie "idiotus highus" Bo co wam szkoła dać może?

Gość ciekawa lllllll
szkoła uczy np ściągania

Gość reaxxxxxxxxx
tylko czemu politycy nie znaja jezykow i szkol wyzszych czesto nie ukonczyli..

Gość kombinowania

Gość maliga
co racja to racja :-O

Dobre to pojęcie znane naszym polskim dzieciom: Ojciec nie musiał i ja nie muszę. A głupiemu ciągle marzeń pełna głowa. Wy siebie sami poczytajcie. Politycy karmią ciebie? Politycy myślą o tobie? Polityce darzą ciebie szacunkiem? Jeżeli NIE to, dlaczego czynisz z niego bóstwo? Jeżeli tak to, napiszesz podobny post tysiąc krotnie: oni sie nie uczą.

Gość reaxxxxxxxxx
mortifer, moze dlatego ze ludzie na nich glosuja? moze dlatego, ze w ich rekach lezy kierunek w ktorym idzie nasz kraj? daruj sobie pseudofilozoficzne wywody bo ci srednio wychodza

Twój wywód natomiast był bardzo naukowy. Daleka droga twoja do oświecenia, jeszcze.

Gość reaxxxxxxxxx
twoje oswiecenie jest za to wspaniale. negowanie przyjetych powszechnie norm jest dobre, ale wtedy, gdy jest poparte argumentami, a nie glupio-madra ironia i wkladaniem do ust slow typu 'czemu robisz z nich bostwo'. nadajesz sie na prawicowego polityka

No faktycznie, bardzo dobre ujęcie szkoły ::P, no ale mamy Kafe A jak wszyscy wiemy Kafe poszerza horyzonty myślowe :O:P:classic_cool:

Gość we4354354365
a bebe

Gość Dobre ujęcie szkoły
?? Pogrzało was? Co to ma niby być? Po pierwsze - i pisanie CV i wypełnianie PITów jest obecnie w programie nauczania, z tego co sie orientuje - na podstawach przedsiębiorczosci. Zresztą ani jedno ani drugie nie jest az tak trudne zeby z tego czynić nie wiadomo jaką filozofię. Jeżeli ktoś po ogólniaku nie umie korzystać z mapy samochodowej no to gratuluję. Nie wiem tez jak mozna po 4 latach nauki języka nie znac alfabetu, czy znac słowa typu"sophisticated" a nie umieć porozumiec się po angielsku. A tej bzdury o przemywaniu oczu mlekiem czy cytryną to nawet nie skomentuje. Komuś się chyba ewidentnie nudziło że wymyślił takie pierdoły. Czego uczy szkoła?? Myslicie ze mamy przeładowany program itd?? Przynajmniej nasza szkoła CZEGOŚ uczy. W stanach przecietne studia humanistyczne na przeciętnej uczelni sa niewiele trudniejsze niz nasz ogólniak, o ile w ogole.

Gość Dobre ujęcie szkoły
Ahaa... Zapomnialam o "nie wiem jakiego leku uzyc w wypadku przeziebienia". Chyba szkoła specjalna bylaby odpowiedniejsza dla kogos o takiej płaskiej korze mózgowej

Gość
podczas chodzenia do szkoly nauczylam sie wielu pozytecznych rzeczy ktore pomogly mi w chodzeniu do szkoly;p

Gość 4yh3w5
jak sie nie potrafi zrozumiec prostej matematyki to po cholere chcesz sie brac za pity? i skoro nie potrafisz prostej logiki to jak chcesz sie nauczyc czytania mapy (tu nawet logika wlasciwie nie ejst potrzebna tylko jakakolwiek inteligencja:o) a od leczenia i porad lekarskich sa lekarze wentualnie farmaceuci

Gość reaxxxxxx
alez tu wszyscy powazni sa :) no normalnie forum biznesu i finansow :) @Dobre ujęcie szkoły: to sie mylisz, nie ma wypelniania PITow liceach ogolnoksztalcacych. jasne ze nie jest trudne, w sumie wiekszosc rzeczy w szkole nie jest trudna tylk otrzeba przysiasc nad tym. kwestia tego po co nam te glupoty, zamiast pokazac nam cos praktycznego. widze, ze z tego kucia w szkole nie wyniosles pepewnej rzeczy ktorej tam nie ma, mianowicie zaradnosci zyciowej @4yh3w5: jak chodzisz ze zwyklym katarkiem i kaszelkiem do lekarza to spoko. ja nie mam na to czasu. po co sie brac za pity? ano po to ze nie w kazdej pracy sa potrzebne uklady rownan liniowych, ale z przychodow trzeba sie rozliczyc. trudne?

Gość Dobre ujęcie szkoły
"Dobre ujęcie szkoły: to sie mylisz, nie ma wypelniania PITow liceach ogolnoksztalcacych. " - dziwne, bo ja miałam :| A chodziłam do najzwyklejszego liceum ogólnokształcącego

Gość Dyscypliny obowiązku
podejmowania własnych decyzji