Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tojaaaa80

Tabletak pezciwbólowa, a karmienie??

Polecane posty

Gość Tojaaaa80

Witam . Mam pytanie ile godzin po zazyciu tabletek przeciwbólowych utrzymują się one w mleku matki,musiałam je zażyć z konieczności-niestety. Dziecko po mału odzywczajam od karmienia (ma rok),ale niestety pierś jest pełna mleka i synek musi trochę go odciągnąć. Zaznaczam,że tabletki zażyłam wczoraj po 20 i do tego czasu nie karmiłam,czy w mleko jest już \'\'czyste\'\' ? Dziękuję z góry.

Gość 546657
spokojnie już możesz karmić.

Gość 546657
spokojnie już możesz karmić.

Gość Tojaaaa80
Dziękuję bardzo,czyli hmm mleko jest ''czyste'' nie muszę nic odciagać tylko normalnie przystawić dziecko? Trochę mam stresa :(

z tego co ja sie orientuje to tylko alkohol sam sie z mleka odfiltrowuje a po wszelkich innych szkodliwych substancjach trzeba mleko odciagnac...

Gość panadol jest bezpieczny
w ciazy i w czasie karmienia.

Gość Tojaaaa80
Tak wiem,że panadol jest bezpieczny tylko,że ja brałam nurofen niestety:( już wprawdzie minęło ponad 12 h, ale boję się,że on jest jeszcze w mleku :(

Jak się boisz to może najpierw odciągnij mleko \"na straty\" a dopiero później nakarm \"nowym\" mlekiem. Ja też słyszałam że \"to\" zostaje w mleku i najlepiej odciągnąć. Paracetamol też jest bezpieczny tak jak i w ciąży:) Ja zrobiłam zapasy na niego w razie czego:P

nurofen to nic innego jak ibuprofen, a ten jest dozwolony dla dzieci po 3 m-cu zycia, a z tego co piszesz ty juz rok karmisz... tak wiec nie musisz odciagac bo to nie zaszkodzi... myslalam ze chodzi o srodek przeciwbolowy ciezszego kalibru...