Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ONANNANNANA

DZISIAJ BYLI U MNIE SWIADKOWIE JEHOWY I

Polecane posty

Gość ONANNANNANA

mialam dzisiaj duzego dola:( i zapukali oni do mnie....nigdy nie mialam okazji z nimi pogadaca dzisija wdalalm sie z nimi w dyskusje i ta rozmowa przyniosla mi ukojenie....co o nich myslicie???wszystko co pisze w Biblii naprawde sie teraz dzieje wiec skad ludzie ktorzy spisywali biblie tysiace lat temu mogli wiedziec,ze tak bedzie???

Gość pooooodnoszzzzzzzzeeeeeee

Ty sie nie daj wciągnąć w sekte!! Nie bedziesz mogł\a palić, pić dużo, oglądać tv, pisac na forach, przeklinać, bedziesz zawsze pod garniturkiem lub sukienka do kostek! W tygodniu bedziesz 5 dni w salach królestwa bozego! Nie bedziesz miec czasu dla siebie! Beda cie kontrolowac na maxa! A pozatym nie bądz głupi\a wyżeknierz sie samego Boga?? dla wymyslonej istoty?? Tą sekte wymyślił syn kupca z ameryki, jak niewierzysz wejdz na głowna strone ŚJ i poczytaj a potem na główną stronę Naszego Kościoła Katolickiego ile jest obłudy w sekcie SJ

Gość mają wprawę z ludźmi z dolem
Taka jest prawda,oni np.poprzez znajomych,sąsiadów czy sklepową dowiadują się o śmierci kogoś bliskiego i już walą do tej osoby po to aby pocieszyć,pogadać,przywiązac do siebie.

Gość OANNANNANAN
ale nie zastanawialiscie sie dlaczego mimo,ze my ich tak traktujemy oni ciagle chodza???wydaje mi sie,ze oni naprawde maja cos bardzo waznego do powiedzenia,wkoncu w biblii jest napisane ,ze ma byc gloszona dobra nowina a potem nadejdzie koniec....wszystko sie sprawdza co jest w biblii...az dzisiaj przeczytalam ze swojej biblii i to samo jest napisane... ksiadz nigdy o tym nie mowil w kosciele

Oni sie cieszą, że my ich poniewieramy i nie chcemy miec z nimi nic wspólnego! Oni sie cieszą jak są obgadywani i niewpuszczani do domu! A wiesz dlaczego?? Bo oni uważają sie za męczenników za wiare! Im bardziej cierpią tym sie przekonują w tym, że robią dobrze! A to przyznasz, że coś juz jest nie tak. Coś mi się wydaje, że powoli się już łamiesz pod ich oporem...Dobra nowina, jest głoszona przez księży na mszy...

Szkoda mi takich ludzi...zagubionych. Musisz być silna psychicznie i wierzyć w swoje! Jesteś aż tak słaba, że jak ktos ci powie jakas totalną bzdure to jestes w stanie w to uwierzyć?? Wiara katolicka to nie jest wiara, którą sie traci w tym momencie jak ktoś ją przekształca na wygodną dla siebie i rozpowiada! Biblia ma 1 wersje i jej sie trzymaj!

Gość dedw
a ja wam powiem ze mam znajoma ktora jest w innej grupie religijnej i wydaje sie byc szczesliwa serio

Gość dedw
ale nie oceniajac jej swoimi kryteriami tylko tak z obserwacji jak myslisz szczesliwa jest ta ciotka??

Gość dedw
no wlasnie i ja jak sie dowiedzialam o kolezance to tez mialam negatywne opinie a teraz widze ze jej dobrze widocznie kazdy ma inne zapotrzebowanie na szczescie i cos w tym jest

ale jak się mozna wyprzeć Boga! Przecież ŚJ nie uznają Matki Bożej! A to już szczyt!

Jak mam dobry humor to odkładam słuchawkę bez słowa lub bez słowa zamykam drzwi. Jak mam gorszy humor to straszę policją lub po prostu mówię staropolskie S P I E R D A L A J 🖐️ p.a. To są jebani sekciarze, a autorka jest też pewnie jehowitką. Nie ma bardziej fałszywych ludzi od tych smierdzących jehowitów. Wolę rozmawiać z chomikiem jak z jehowitą.

No właśnie,w życiu bym się nie wyparła Matki Bożej.

Gość moja kumpela była ŚJ
dziewica, mało piła, nie paliła, trochę imprezowała. miała postanowienie że seks po slubie i gardziła osobami,robiącymi to przed. wyjechała do pracy na Wyspy.... po roku pobytu tam, już nie była dziewica, a nawet miałą na konciw minimum 10 z którymi się całowała i 2 w łózku, przy czym większość facetów była ciemnoskóra .... :D :D :P

Gość dedw
mimo wszystko kazde wyznanie jakos tam do Boga prowadzi chyba lepsze to niz kompletny brak wiary

Gość dedw
tak sie zastanawiajac to chyba jest cos takiego w ludzich jak to sie mowi ,,jak trwoga to do Boga,,

Autorka nie może być ŚJ bo oni mają zakaz pisania na forach internetowych i na portalach społecznościowych!

Gość
szymon a skad ty taki wyedukowany? jehowcy sa smieszni, zwlaszcza jak sie wie jak z nimi rozmawiac... kiedys tak ze 2 godziny gadalam udowadniajac im, ze pierdziela

Gość dedw
byc moze maja zakaz ale ja juz dwa razy natknelam sie na sj serio

Gość
popatrzcie jakie te google domyslne "- noszenie lub posiadanie symboli - nie tylko religijnych = ( fałszywe bóstwa), - jakikolwiek związek lub branie udziału w uroczystościach religijnych innych wyznań i czynnościach z tym związanych np. pogrzebach = ( bałwochwalstwo), - obchodzenie urodzin = ( bałwochwalstwo), - toasty w czasie wesel i innych uroczystości = ( fałszywe bóstwa), - udział w wyborach = ( mieszanie się w sprawy świata), - praca w sektorze zbrojeń = (popieranie wojen), - obchodzenie jakichkolwiek świąt (= bałwochwalstwo), - transfuzja krwi i oddawanie krwi = ( świętość krwi), -spożywanie pokarmów zawierających krew np. kaszanka =(sprzeczność z Biblią ) - czytanie książek i publikacji innych wyznań religijnych = ( zaśmiecanie umysłu), - przeszczep organów (w międzyczasie zmieniane) = ( grzech, niezgodne z Biblią), - działalność w stowarzyszeniach młodzieżowych = (strata czasu), - jakikolwiek udział w polityce; ubieganie się o stanowiska polityczne nawet na szczeblu gminy = ( pozostawanie nieskażonym przez świat), - oglądanie filmów = ( grzeszny wpływ; stracony czas, który można poświęcić na głoszenie), - pełnienie funkcji gospodarza klasy = ( pozostawanie skażonym przez świat), - przynależność do harcerstwa = ( pozostawanie neutralnym), -noszenie odzieży żałobnej = ( zwyczaj pogański), - próby usprawiedliwiania się = (brak pokory), - branie udziału w działalności związkowej = ( pozostawanie neutralnym), - wielbienie lub naśladowanie gwiazdorów filmowych lub muzycznych = ( bałwochwalstwo), - interesowanie się znanymi osobistościami i ich filozofią = (cześć oddawana ludziom, niebiblijne wartości), - organizowanie spotkań młodzieżowych = ( pokusa seksualna), - czerpanie przyjemności z pokazywania się publicznie - modelka = ( szukanie własnej chwały), - datki na Czerwony Krzyż lub podobne organizacje charytatywne = ( popieranie organizacji religijnych), - uczestniczenie w świętach zakładowych = ( światowe towarzystwo), - modlenie się - wyłącznie w towarzystwie ochrzczonych, nienagannych Świadków Jehowy (tylko Świadkowie są prawdziwymi chrześcijanami), - okazywanie zbyt wielkiej namiętności podczas stosunków płciowych z partnerem małżeńskim = ( niemoralność), - taniec z kimś innym niż partner małżeński = ( pokusa seksualna), - udział w zajęciach pozaszkolnych = ( wolny czas wykorzystywać na głoszenie), - czytanie starej literatury Towarzystwa = ( strata czasu), - udział w sądzie jako przysięgły = (neutralność), - udział w służbie wojskowej i formacjach cywilnych = ( ćwiczenie się do wojny), - ćwiczenie technik samoobrony = ( pochodzenie militarne), - opuszczanie wspólnych zebrań i działalności głoszenia = (nieposłuszeństwo względem Boga), - używanie sformułowań takich jak: O Boże!, O Panie!, itp. = (zwracanie się do fałszywych bóstw), - wizyta u psychiatry lub psychologa = ( może wprowadzić w błąd?), - studia wyższe; niektóre kierunki kategoryczne zabronione = (światowe towarzystwo, strata czasu), - udział w reformach socjalnych i grupach samopomocy = ( strata czasu), - wątpliwości skierowane przeciw Organizacji = ( wymierzone przeciw Bogu), - gra w szachy, warcaby, karty itp. = ( charakter militarny), - wypracowywanie nadgodzin = ( czas potrzebny na głoszenie), - przyjaźnienie się z osobami spoza Organizacji = (światowe towarzystwo), - noszenie przez kobiety spodni podczas zebrań = ( nieodpowiednie ubranie, upodobnianie się do mężczyzn)" sie zastanow autorko czy chcesz byc niewolnica durnej ideologii

Z tego co się orientuję to mają także zakaz "kumplowania" się z "niewiernymi" jak i branie udziału w jakichkolwiek przedstawieniach i czytaniu książek nie związanych z wiarą(pomijając obowiązkowe lektury szkolne)

Bazienka - mam ciotke ŚJ która mówiła swoje teorie, to juz wiem co nieco :) I co, jak tak gadałaś to udało ci sie ich "nawrócic"?? :)

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA - GRA W SZACHY - CHARAKTER MILITARNY :):):):):) JA NIE MOGE!!!

Gość
nawrocic to nieee ale jakos zaczelo im sie spieszyc i sami odpuscili ;p

Gość ladaco cacco
ja tez, nie wiem na jakim topiku ale pisala kiedys swiadkowa jehowy...ja mialam dobra koleznke, ktora byla swiadkiem i caly czas mnei namawiala, zeby pojsc na spotkanie do tych sal krolestwa i poszlam i juz wyciagnelam odpowiednie wnioski, nie rozumiem np czegos takiego, ze podczas tych zebran sa zadawane pytania, na ktore odpowiedzi =sa w czasopismach, ktore studiuja swiadkowie przed zebraniami...czyli, ze mowisz to co jest napisane anie to co myslisz..i gdzie tu wolna wola ? troche to zaklamane, poza tym zauwazylam, ze swiadkowie wyciagna poszczegolne cytaty z biblii i wokol nich tworza ideologie..tylko, ze jak przeczytac je w innym kontekscie tak jak sa zawarte w pismie swietym to sens jest inny..