Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ONANNANNANA

DZISIAJ BYLI U MNIE SWIADKOWIE JEHOWY I

Polecane posty

Gość teresa tez matka
nmjhg

Gość teresa tez matka
ja wiem,ze to ogolnoswiatowa organizacja,spotkacie ich nawet w Zimbabue i to z polska literatura

Gość teresa tez matka
forumiarze mam pytanie????? dlaczego Vatikcanusciti nie pomaga ofiarom trzesienia ziemi we Wloszech??????

Gość teresa tez matka
!# WIEDZMO CZARNA SEKTY SA NIEBESPIECZNE||||||||||||||||||||||||||||||||| Swiadkowie sa organizacja o charakterze religijnym,nie myl pojec.

Gość teresa tez matka
MIALO BYC 13 WIEDZMO CZARNA

Gość teresa tez matka
ZAGUBIONAAA125 Dawid tez mial problemy z sexem,zaplacil za to slono,ale pozostal /Umilowanym BOGA/, slabosci ciala pokrywa okup JEZUSA,kto w to nie wierzy grzesz przeciwko okupowi|||||Nadal cie kochamy,yapraszam na Pamiatke,jutro po zachodzie,PRZYJDZ|

Gość teresa tez matka
korekta grzeszy zapraszam

Gość dzis w Polsce każdy może
zarejestrować sektę jako kościół

Gość Ania ŚJ
Witam! Ja myślałam, że wyobrażenia typu. "ŚJ nie mogą oglądać Tv" już nie istnieją... Ale widać zacofanie dalej trwa.... No coż pozostaje mi żałować wszystkich niedoinformowanych ludzi z błędynmi wyobrażeniami... Pozdrawiam!

świetnie słucha sie tych bredni Tylko powiedz prawdę ta od tej sekty ile bierzesz kasy .Przecież sekta założona w ameryce przez multimilionera Smitha nie działa charytatywnie.Powiedz ile naganiacz bierze a ile wasz biskup

Gość Ania ŚJ
:D :s Nie wiadomo czy smiać się czy płakać?

Gość swiadki chodzą parami
dziwne, nie?

szukasz kogoś do pary?:D

świadki zabronili?:P

ale wiesz, że jak z kolegą traficie na trudny przypadek to umawiacie się na kolejne spotkanie i przychodzicie z kimś bardziej pyskatym??

to musi być ichni biskup czy inny przełożony owieczek ;) A ja się wtedy potrafią wydzierać!!!!! Takie spokojne swiadki a jak nerwy siadają to kultura siada :P:D

ja się nie przejmuję ale oni tacy śmiszni :D:D

gazetki dobre do kuwety dla prawdziwych kotów :D

Gość lukrecja borgia 2
co we Wloszech,nie ogladalam dzis wiadomosci???

Gość antyam
bbbbijoi, no tok, jeszcze nigdy nie spotkałam się w necie z normalną dyskusją nt. ŚJ, czy religii w ogóle. Zawsze ktoś wyładowuje swoje frustracje i uprzedzenia. Donau, nie twierdzę, że bardziej typowych imprez, z muzyką i tańcami nie urządzają, ale często ich spotkania wyglądają tak, jak napisałam. A jak robią np. ognisko, to śpiewają pieśni religijne. Ale urządzają też np. grille z piwkiem. No i zdarza im się wypić za dużo i różnie się wtedy dzieje, zwłaszcza, jeśli nie są wyłącznie w swoim towarzystwie. To, co opisałam wczoraj, to nie są "debilizmy". Może i masz znajomych ŚJ (pytanie tylko czy 'tych', czy z odłamu lub wykluczonych), ale ja jestem w tym środowisku od lat i uczestniczę w jego życiu. Jak już mówiłam, to są tylko ludzie, i to ludzie, którzy boją się wykluczenia. Dużo uczuć i ciągot w sobie tłumią i nie jest to wyjątkiem, że, postąpiwszy niewłaściwie, wypierają się tego, tuszują, za nic by się nie przyznali przed starszymi zboru, wręcz tłumaczą się sami przed sobą na najgłupsze sposoby. Mówię to z całą świadomością i trochę jako kontrę w stosunku do tego, co napisała Zagubiona- że ŚJ to ludzie, którzy za wszelką cenę starają się żyć zgodnie ze słowem Bożym. Robię to, ponieważ to jest uogólnienie, a co krok spotykam ŚJ, którzy za wszelką cenę chcą UCHODZIĆ za porządnych ŚJ, swoje "starania" markują... i doświadczam sytuacji, w których wychodzi zakłamanie wielu. To, że "nachodzą" ludzi w domach wynika dla ŚJ z Biblii- Jezus kazał chodzić, nauczać, od domu do domu. A ci "spokojni nachodzeni ludzie" chyba nie są aż tak spokojni, skorą chcą psami szczuć ludzi z literaturą religijną :P ŚJ głoszą parami np. dla bezpieczeństwa. Co do finansów- na salach są skrzyneczki na DOBROWOLNE datki. Co miesiąc starszy odczytuje szczegółowe sprawozdanie. Strony, które podajecie, są tendendyjne, z założenia mają dyskredytować ŚJ i ich wiarę, często wypowiadają się tam lub wręcz tworzą je osoby, które zostały wykluczone. Szkoda, że inni na tych stronach tak bardzo polegają, a nie próbują samodzielnie myśleć, szukać, czytać. Czarnawiedźma, gdyby tak sięgnąć do historii chrześcijaństwa, to i ono było uznawane za sektę. Lub gdyby sprawdzić definicję i "objawy" sekciarstwa, to niejeden kościół, z KK włącznie, pasowałby do niej, prawda? ;)

Gość srednoowieczka
lepiej nie ogladaj tych wiadomosci,popsujesz sobie humor.

Gość srednoowieczka
mam pytanie do Sw.J. czy onanizowanie sie jest mniejszym grzechem od biologicznego sexu i czy za to ni wykluczaja?pytam powaznie

Antyam-jeżeli sięgnąć do histori to masz całkowitą rację. Chodziło mi o dzisiejsze pojęcie słowa \"sekta\", jako niebezpiecznego tworu niszczącego człowieka fizycznie i psychicznie. ŚJ nie są przecież żadną sektą tylko legalnie działającym związkiem wyznaniowym na całym świecie. Do Teresa też matka- chyba nie przeczytałaś dokładnie mojego wpisu.

Gość teresa tez matka
przepraszam,zapedzilam sie,to przez te twoja nazwe,mylisz mi sie z...

Gość świadki same się wytłuką
przecież oni jako jedyna religia na świecie dopuszczają ABORCJĘ!!!! Czyli nie dopuszczają do narodzin kolejnych wyznawców:P Żadna religia zezwala na zabijanie swych wyznawców oprócz zarejestrowanego związku wyznaniowego swiadkow jehowy...

Gość srednioowieczka
1

Gość srednioowieczka
nikt mi nie odpowiedzial,wiec to sie nazywa SZACH MAT

Gość srednioowieczka
SORY to przeciez gra militarna,wiec 0 do 1 w kregle