Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ONANNANNANA

DZISIAJ BYLI U MNIE SWIADKOWIE JEHOWY I

Polecane posty

Gość mają wprawę z ludźmi z dolem
bazienka->dokładnie o większości słyszałam.Ale -" używanie sformułowań takich jak: O Boże!, O Panie!"jest i u nas grzechem;)"nie wymieniaj imienia baga nadaremnie" czy jakoś tak;)Tyle że u nas się wyspowiadasz i wyrazisz chęć poprawy(ja to szczerze mówię)i masz rozgrzeszenie a u nich mówisz się przy wszystkich przyznać ,upokorzyć i jeszcze się nasłuchasz...

Gość dedw
uprawiam chyba bałwochwalstwo hehhe poniewaz mam kontakt z ludzmi roznych wyznan troche sie interesuje religiami byc moze dziwnie zabrzmi ale osobiscie podoba mi sie pasja wierzacych tak czy inaczej religia raczej nie ma znaczenia chodzi mi o samo oddanie przekonaniom wlasnej wiary

Papież też ma przecież kontakt ze wszystkimi ludzmi wyznających różna wiare...Tzn. że popełnia grzech?? Nienormalne!

Gość
nie no wg ichszych standardow wszyscy jestesmy zli i pojdziemy do pieklaaaaa nom a jak zaczniesz sie bronic na tym publicznym wyznawaniu grzechow to ci dorzuca brak pokory...

Gość dedw
szymon trafne spostrzezenie

ok, ja ide :) wejde tu jutro :) ale jestem jeszcze ciekaw co autorka po tej rozmowie mysli?? Dalej chcesz wstąpić do SJ??

Gość dedw
moje osobiste zdanie jesli komus da szczescie wstapienie do SJ jesli to jest dla niego nalepsza droga do Boga niech wstepuje -tak mysle

Oczywiście.Bóg jest jeden.Czy się nazywa allach(nawet nie wiem jak się to pisze) czy jechowa czy poprostu bóg to jest tylko jeden.Ale ja wychowana w wierze katolików nie wyobrażam sobie np.wyparcia się Matki Bożej....

Gość
tiaa poczytaj o sektach i co to robi z ludzmi... podobnie jak fanatyzm religijny... w sumie wie ktos co decyduje, ze cos jest sekta, a cvo odlamem wiary? wiara w "naszego" Boga?

Gość dedw
powiem szczerze ze jak slysze slowo sekta to mi sie wlos jezy bez urazy ale jest to troche a nawet nie troche propaganda katolicka idac tropem myslenia kosciola dla mnie np. zakon tez zalatuje sekta

Ja się zgodzę z tym że śj zalatują sektą,i fanatyzmem religijnym...

Gość Juz czuje jak BAZIENKA-CWOK
wymiata logicznymi katolickimi teoriami, ha..ha..ha..! wyprowadzac z bledu to ty sobie mozesz, glupia kuro, psiapsiolke na temat tipsow :-p przecietny s.j zna sie lepiej na biblii niz jakis ksiadz. taka prawda :-p

Gość dedw
bez wulgaryzmow --------ale troche sie zgadzm ogolnie z doswiadczenia widze ze przedstawicie innych wyznan znaja biblie lepiej niz katoicy to jest prawda

To prawda ale u nas...tak na dobrą sprawę dobrze biblię to zna ksiądz....A u SJ muszą znać wszyscy!!!!Żeby werbować wiernych i żeby sami byli świadomi...Ich tłumaczenie biblii niestety znacznie się różni od naszego!

Gość Juz czuje jak BAZIENKA-CWOK
KATOLICYZM - najbardziej niezdyscyplinowana religia na swiecie. i skupia najwieksza ilosc ignorantow. przecietny katol wie o swojej religii tyle, co kot naplakal :-p

Gość dedw
mimo wszystko akurat w tym ze znaja biblie (byc moze przekrecaja ale aby potrafic przekrecic trzeba znac) -nie widze nic zlego

Gość dedw
katolicyzm jest wygodny i elastyczny z tad tylu wyznawcow

Gość whitmorka
A wiecie dlaczego oni chodza po domach i probuja nawracac ludzi? Czy ktos ich nachodzi?

Oni nachodzą bo muszą werbować wiernych.A my to prawda że strasznie naciągamy naszą wiarę.NP.ja żeby nie było że zwalam na innych,piję sobie dziś wódeczkę.U świadków jechowych jak i u nas to grzech nadużywać.Oni mogą pić ale nie upić się....tak jak i MY...ale ja strzelę jeszce jednego drinka i będę gotowa...Pójdę do spowiedzi i wyspowiadam się(oczywiście szczerze,zadeklaruję ze żałuję,bo taka jest prawda,nie cierpię być pijana...)ale sama nie wierzę że już więcej mi się w życiu to nie przydarzy...Ale co gorsza oni muszą to zrobić(przyznać się) przy wszystkich na zgromadzeniu...ja bym nie była w stanie ,myślę ze tym prędzej odsunęłabym się od ich spowiedzi i napiętnowania.

Gość
Nie tylko w domu nachodzą, w dzieciństwie na wakacjach byłam z rodzicami pod namiotem (w Skawie pod Rabką), rano jemy sobie spokojnie śniadanie, podchodzą do nas dwoje młodych ludzi kobieta i mężczyzna, myśleliśmy, że chcą o coś się spytać, była krótka rozmowa, dali nam gazetkę "Przebudzcie się".

Ludzie pieprzycie bzdury. Mam kilku znajomych S J i z czystym sumieniem mogę powiedzieć ze to najuczciwsze osoby jakie znalam. Nie piją, nie kradną są uczciwe ichętne do pomocy. A na codzień są normalnymi ludżmi, mają rodziny, dzieci.I te dzieci też są normalne, nie szlajaja się z winem po parku, nie palą papierochów po kiblach, nie bija się i nie pyskują nauczycielom. Pozatym zawsze są chętni do pomocy i wcale nie interesownie. I nigdy nie przekonywały mnie do zostania świadkiem jehowy. A co do wiary i bibli to na ten tematnie macie pojęcia jak widać. Bo jakbyście mieli tobyżcie się na ten temat nie wypowiadali. Uważacie że kościół uczy prawdy? To może pouczcie się trochę histori.

To znowu ja :) A mi coś ten gość zalatuje ŚJ - \"Juz czuje jak BAZIENKA-CWOK\" Oni są i będą sektą

Gość dedw
a ja znam meza takiej jednej jehowej starszy facet okolo 50 ale niezly erotoman z niego tylko patrzy i az sie slini

rozwijając myśl by wszyscy zrozumieli , kk zarzuca się wielką hipokryzję, zakłamanie itp. W porównaniu ze ŚJ ,kk wypada na tym tle blado, jak uczeń :D

Gość dziecko sąsiadki jest biedne
izolują je od innych dzieciaków i ciągają na te swoje zebrania :O

jezu... XXI wiek i w tym kraju nadal taki ciemnogród... masakra ciekawa jestem ilu z was tak naprawde zna lub sie przyjazni z kims z e swiadkow j. ??? ale przeciez odp. jest oczywista z takim podejsciem... ten kto ich zna wie ze piszecie bzdury,moze oni i sa wymagajacy ale wiele tez z asiebie daja sobie nawzajem. Gdy im sie spali dom (bo podpali go np jakis tolerancyjny katolik) to daja sobie schronienie,pomagaja w remontach,społecznie, podrozuja po calym swiecie odwiedzajac sie wzajemnie,ponasz tylko koszty podrozy, sa szczerzy i jesli powiesz wyraznie, mam swoja wiare, albo religia nie interesuje mnie wcale nie nagabuja,wiec darujcie sobie te szowinistyczne uwagi i uczcie sie od bliznich jak traktowac innych, bo jestesmy (niestety jestem z sakramentu katoliczka...a mowie niestety z powodu takich ludzi jak WY) najbardziej nietolerancyja i zakłamana nacja w Europie. Jescze w woli wyjasnienia oni wiedza ze matka Jezusa była Maryja tylko nie wierza ze była dziewica...ale w to chyba nikt normalny z odrobina wiedzy o biologii nie wierzy? chociaz tu jest wszystko mozliwe....