Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ONANNANNANA

DZISIAJ BYLI U MNIE SWIADKOWIE JEHOWY I

Polecane posty

To świadki dopuszczają aborcje?? Brak słów! Chyba mi dzisiaj pukali do drzwi ale nie otwarłem ale słyszałem jak do sąsiadki pukali i im otwarła to zapraszali ją na jakieś 1 piętro na ul........ bo bedzie obchodzona pamiątka, a potem jak juz im zamkneła drzwi to jej zapchali skrzynke na listy jakimiś ulotkami

Gość srednioowieczka
sedzio Antyam czemu zamilklas,czekasz jak twoj cudowny maz wroci i ci powie co odpowiedziec na moje pytanie?? dobra zona,wiec poczekajmy razem.Chcialas byc powaznie traktowana wiec traktuj innych tez powaznie|| No i czekamy.

Gość srednioowieczka
ANIA S.J. moze ty mi odpowiesz na moje pytanie?? dobrze,ze cie na forum znalazlam.

Gość srednioowieczka
mnie tez i nie odpowiada na pytani,chyba jest lebsza od nas

Gość srednioowieczka
a do mnie nikt nie puka i nikt nie zapycha mi skrzynki pewnie mnie na czerwono zaznaczyli,

Gość srednioowieczka
bo jest typowym nominalnym Swiadkiem Jehowy ci wczesniejsi podobali mi sie bardziej,

antyam od od pierwsego postu wydawała sie byc ŚJ! Antyam a ty nie na Pamiątce?? Podobno macie jakąś teraz :)

Gość srednioowieczka
i tak dobrze,ze nie skladaja na ofiare kopru i kminu i nie myja rak po same lokcie.

Gość srednioowieczka
tedi,za duzo wciagasz,pamiatka jutro,po zachodzie,mialam ulotke w skrzynce,jedna,jedyna,cienka i kolorowa

srednioowieczka---------> wiem, musze zmienic dilera :) to u ciebi etez byli??????? U mnie takie 2 stare pryki :P po osiedlu łażą

Gość srednioowieczka
nie byli,podrzucili

antyam milczy :):) zabrakło jej argumentów! Jak sie pojawi ale na nią bede jechał że jest ŚJ, awanturka lekka bedzie chyba:)

Gość srednioowieczka
do jutra,obowiazki wzywaja.

Gość srednioowieczka
Ja wykluce sie jutro

Gość srednioowieczka
przed zachodem sie wykluce,bo ja taki maly klutas jestem.L z kreseczka

Do \" świadki się same wytłuką\" - kto ci powiedział że ŚJ dopuszczają aborcję? Dopuszczają używanie środków antykoncepcyjnych, a to chyba jest zasadnicza różnica. Są przeciw aborcji i uważają ją za morderstwo, tak samo jak KK. Najpierw się człowieku trochę dowiedz doucz a dopiero potem wypowiadaj.

Gość kiedy zawiedzie antykoncepcja
spokojnie dokonujecie aborcji

Gość antyam
No cóż, może życie niektórych tak właśnie wygląda, ale np. ja nie siedzę przed kompem pół doby, mam swoje sprawy. I, na dobrą sprawę, to nie mój topik, mogę się wypowiadać, ale nie odzywam się tu na zasadzie "zobowiązania". Średnioowieczka- co się tak zapędzasz i spieszysz... "sedzio Antyam", mąż, "dobra żona"-??? ŚJ traktują onanizowanie się jako "mniejszy grzech" w porównaniu z seksem pozamałżeńskim. Nie wykluczają, ale i nie uważają, że można sobie odpuścić walkę z tym. Czarnawiedźmo, rozumiem. Dla mnie też sektą jest wspólnota, w której założeniach i normach jest np. samookaleczanie, rytualne samobójstwa, współżycie z dziećmi itp. Świadki same...- szerzysz kłamstwo, zapewne z niewiedzy. Niektóre religie i wyznania, np. protestanckie, dopuszczają aborcję. Tak, jak Czarnawiedźma mówi, ŚJ uważają aborcję za grzech. Znam kobietę-ŚJ, która zdecydowała się usunąć ciążę, ponieważ, nie wiedząc o niej, poddała się kuracji, która prawie na pewno spowodowała upośledzenie dziecka. Jednak w dalszym ciągu był to dla niej grzech (i ogromne cierpienie, bo oboje z mężem chcieli mieć dziecko). ŚJ nie zakazują natomiast antykoncepcji. Tedi... Powtarzam- napisałam jasno, kim jestem. Jeśli liczysz na "awanturkę" ze mną, to się przeliczyłeś. Poza tym- jakich argumentów mogło mi zabraknąć, skoro wypowiadam się nt. ŚJ zarówno pozytywnie, jak i negatywnie, a odpowiadam na pytania, prostuję nieprawdę, uprzedzenia- i to wszystko. A Pamiątka nie jest "jakaś". To święto, o które prosił Jezus. Cytat z Biblii Tysiąclecia, Ewangelia Łukasza 22:7-20: "Tak nadszedł dzień Przaśników, w którym należało ofiarować Paschę. Jezus posłał Piotra i Jana z poleceniem: Idźcie i przygotujcie nam Paschę, byśmy mogli ją spożyć. Oni Go zapytali: Gdzie chcesz, abyśmy ją przygotowali? Odpowiedział im: Oto gdy wejdziecie do miasta, spotka się z wami człowiek niosący dzban wody. Idźcie za nim do domu, do którego wejdzie, i powiecie gospodarzowi: Nauczyciel pyta cię: Gdzie jest izba, w której mógłbym spożyć Paschę z moimi uczniami? On wskaże wam salę dużą, usłaną; tam przygotujecie. Oni poszli, znaleźli tak, jak im powiedział, i przygotowali Paschę. A gdy nadeszła pora, zajął miejsce u stołu i Apostołowie z Nim. Wtedy rzekł do nich: Gorąco pragnąłem spożyć Paschę z wami, zanim będę cierpiał. Albowiem powiadam wam: Już jej spożywać nie będę, aż się spełni w królestwie Bożym. Potem wziął kielich i odmówiwszy dziękczynienie rzekł: Weźcie go i podzielcie między siebie; albowiem powiadam wam: odtąd nie będę już pił z owocu winnego krzewu, aż przyjdzie królestwo Boże. Następnie wziął chleb, odmówiwszy dziękczynienie połamał go i podał mówiąc: To jest Ciało moje, które za was będzie wydane: to czyńcie na moją pamiątkę! Tak samo i kielich po wieczerzy, mówiąc: Ten kielich to Nowe Przymierze we Krwi mojej, która za was będzie wylana." Onannannana- tak z ciekawości (o ile tu zaglądasz)- wybierasz się na Pamiątkę?

Gość srednioowieczka
5.28 rano??????antyam????

Gość srednioowieczka
Wyszlifuje cie,bedziesz piekna,nawet gdybym miala wstawac o 5.28 Nauczylas sie juz troche tolerancji,teraz ci uswiadomie,ze nie ma wiekszych lub mniejszych grzechow,GRZECG JEST GRZECHEM Chodzilo mi o to,ze swiadkowie krzywo patrza,gdy ktos z organizacji bierze sobie ze swiata partnera do zycia/choc czesto sa to pomylki/,presja taka powoduje czesto odejscie lub wykluczenie,natomiast osoby ktore nie moga dlugo znalesc partnera onanizuja sie lub popadaja w choroby psyciczne,wiec pytam,czy nie lepiej miec tego partnera ze /swiata/???? poza tym jest to ten sam grzech/choc ja nazwalabym to slaboscia ciala/

Gość srednioowieczka
poza tym /pobieranie sie w panu/bylo rada nie nakazem dla pierwszych Chrzescijan.Rozumiec to tez mozna na dwa sposoby 1 sposob/pobrac sie w Panu/uwzglednic zakaz zycia przed slubem,skad partner ,nie mialoby wtedy znaczenia,lub 2 sposob,ten ktory,uznaja Sw,Jehowy. Jak mi wiadomo wierzaca zona uswieca niewierzacego meza i na odwrot. Wiec po co sie onanizowac lub chorowac psychicznie??? Znam drastyczne przypadki,naprawde. Kto plonie niech sie zeni/wychodzi za maz/|||| Jest to zdrowe,zgodne z natura i nie wypatrza psychiki.

Gość srednioowieczka
Tedi,wstawaj,Antyam wstala o 5 rano||| Wiedzma 13 Czarna,miotla ci nawalila???mowie ci odzaluj,kup cos nowoczesniejszego.

Gość srednioowieczka
Idzie niedzwiadek Tedi w nocy przez las ,bylo bardzo ciemno i wpadlwszy w dziure wybil sobie wszystkie zeby. Lesniczy uslyszawszy chalasy zaswiecil latarka i pyta,kto tam jest. nieswiadek,padla odpowiedz.

Gość Ania ŚJ
A wy dalej te bzdury opowiadacie ...Ehhh....aborcja.... echhhh... Coś czuje, że niektórzy tu są wykluczeni.....

Gość Eliza78
Ja znam rodzinę która nalezy do Świadków Jehowy i nie mogę onich złego słowa powiedzić. Ta rodzina była na początku katolikami, rodzice mieli ślub kościelny a dzieci chrzest. Nie wiem dlaczego zmienili "wiarę" (bo dla nich to jest wiara), nigdy ich nie pytałam ale wiem że są to porządni inteligentni wykształceni kulturalni i pomocni ludzie i tylko jeden jedyny raz próbowali nas przekonać do słuszności swych wierzeń, gdy moja mama odmówiła, więcej nie wracali do tego tematu. I choć inne są poglądy religijne naszych rodzin to to dalej należą oni do jednych z najlepszych przyjaciół jakich mamy.

Gość TYRANOZAUR
Nie jestem ŚJ ale znam troche to środowisko z racji tego ze mam w rodzinie i kilku znjomych i powiem wam, ze rzeczywiscie bzdury niekorzy pisza, nieslusznie oskarzaja i maja naprawde wypaczone teorie na temat SJ. Ludzka głupota nie zna granic....

wstałem :) srednioowieczka...Te!! Antyam muaiała na pamiątke iść na 5 ! haha Znowu poczytala pare "STRAŻNIC" i nas terz bedzie werbować! Antyam, jak ja cie nie lubie!