Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ONANNANNANA

DZISIAJ BYLI U MNIE SWIADKOWIE JEHOWY I

Polecane posty

Gość srednioowieczka
keine ahnugg wie alt ist sie

Gość srednioowieczka
skad,czytac trzeba,czytac duzo,no i sie wie

Gość srednioowieczka
CHCEM zapytac.czemu Badacze mieli Pamiatke wczoraj???moze ktos wie

Gość co co sie stalo
jakie konie,gdzie

Gość co co sie stalo
ANIA S.J. TEZ ZNZM WIELU SW.i wiem,ze zaden nie wyrazilby sie jak TY,a wlasciwie kim jestes

Gość srednioowieczka z berei
ANKA chcesz nz dupe.Przypominasz mi Mariolke z kabaretu.

Ten kawal niby?

chcez cos pozadnego do latania??mowisz i masz

Gość nieswiadek
prrrr koniska,cos ty nawet kleju nie wacham

Gość nieswiadek
w swiecie materialnym nazywa sie to /wstrzasy spowodowane ruchami sejsmologicznymi/

♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ okazałe serduszko dla ciebie

Gość zajac z JAJAMI
dla mnie???dziekuje,jak duzo

Gość zajac z JAJAMI
sa do pary

Gość byli u mnie
kazali jaja poswiecic,mowili,ze jak kuba nie do...to...do kuby,kropneli pare razy a jak na mnie to zasyczlo i poszli. na kielbasy i bigos tez kropili

Gość u mnie tez
byli u mnie katolicy i przyniesli mi broszurke o wycieczkach

Gość u ciebie tez
no.i przyniesli mi ulotke o nowych sieciach telefonicznych,dalam sie namowic na studium o mozliwosciach sieci

Gość u ciebie tez
acha,zlapalam misia na brzydkiej stronce o katolikach,ktorzy glosz,ze homo jest sapiens

Gość u ciebie tez
ale misiu mowi,ze sapiens nie jest homo

Gość jajko niespodzianka
na lanie jerozolimskie,zawalili mi cala skrzynke pocztowa,znowu byli,

Gość ooooaaaaaaaaaaaazobaczcie
ej autorko ! proszę daj mi jakiś kontakt do siebie !!!!!!!!!!!!!! np e mail a tam coś ci napisze !!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość jajko niespodzianka
ulotki/zycie pozamalzenskie/,hhmm,hhmm,o|cos interesujacego /katoliczki zrzeszone w agencjach towarzyskich/,o,o,ta broszura jest ciekawa,/zycie seksualne katolikow poza zwiazkami malzenskimi/,o,jeszcze jedna,/jak katolick powinien miec sumienie zabijac swego religijnego brata w razie wojny.

Gość jajko niespodzianka
wszystkim ofiarom tragedi we Wloszech zycze zmartwychwstania do zycia wiecznego na ziemi. Chowanie ludzi,zabierajac im nadzieje na zmartwychwstanie jest niezgodne z naukami Pisma Swietego. Zycze szkarlatnym i purpurowym dalszego zycia w rozkoszach. Martwie sie,zeby nie pourywalo wam szyj od tych ciezkich zlotych lancuchow z krzyzami. Tancz glupia tancz/Nierzadnico/.....

No ... takich głupot to dawno nie czytałam. Skąd macie takie info? Nikt Was do niczego nie zmusza!!!

Gość no i jak
dalej przychodza?

Gość antyam
Dawno tu nie zaglądałam. Widzę jeszcze parę pytań, więc na koniec postaram się na nie odpowiedzieć ;) Średnioowieczko, co do tego, że- jak twierdzisz- nie ma większych i mniejszych grzechów, nie będę nawet podawać przykładów, tylko zacytuję z Biblii (Tysiąclecia), Ew. Jana 19:10,11: "Rzekł więc Piłat do Niego: Nie chcesz mówić ze mną? Czy nie wiesz, że mam władzę uwolnić Ciebie i mam władzę Ciebie ukrzyżować? Jezus odpowiedział: Nie miałbyś żadnej władzy nade Mną, gdyby ci jej nie dano z góry. Dlatego większy grzech ma ten, który Mnie wydał tobie." W kwestii związków z nie-Świadkami, ŚJ, wg mnie, bardzo często przeginają. Bywa inaczej, ale niezmiernie często rady, zalecenia, by nie wiązać się z "innowiercami" stosują sztywno i bezwzględnie niczym kategoryczny zakaz. Uważam, że jeśli ktoś jest w stanie z własnej woli i bez unieszczęśliwiania siebie i innych tak postąpić, to jego sprawa, ale znam wiele przypadków, kiedy na osobę, która wybrała nie-ŚJ, wywierane były brutalne naciski, by zerwała. Spotkałam się też z podejściem, jakby w sumie wszystko jedno było, z kim przysięgasz żyć do śmierci, byle był to ochrzczony ŚJ. Taki ktoś może być ciężki na co dzień, konfliktowy, może cię nie pociągać, może żądać od ciebie innego sposobu bycia, nie respektować twoich potrzeb, być nie w porządku- NIEWAŻNE, grunt, że to ŚJ. Moje osobiste zdanie w tej kwestii jest inne. Ok, najważniejszy jest Bóg, ale małżeństwo to przecież wybranie tego jedynego, wyjątkowego człowieka, tysiące dni i nocy razem, kochanie się, przejście razem przez dobre i złe- do tego wszystkiego potrzeba tej specyficznej iskry. Inaczej może być to, co widziałam wiele razy, albo z czego zwierzały mi się różne osoby- małżeństwa pozornie idealne- a za drzwiami zimne piekło, szczęśliwa rodzinka- a dziecko może nie męża... Wielu mówi samotnemu bratu lub siostrze, żeby jeszcze więcej głosił itp. itd. Pomija się to, że po głoszeniu oni wracają do mężów, żon, dzieci, a samotny ŚJ wchodzi do pustego mieszkania, kładzie się w zimnym łóżku i obudzi się też sam. Cierpi, robi głupie rzeczy, zdarzają się próby samobójcze :/ Jasne, nikt celowo nie szuka partnera poza swoją wiarą (dla czystości i choćby po to, by uniknąć konfliktów), ale jeśli już tak się przytrafi i jest to prawdziwa miłość, a nie płytkie zauroczenie, przy tym obie strony szanują nawzajem przekonania, to niszczenie tego jest czymś ohydnym, jak morderstwo na zimno. Rozumiem spokojną rozmowę, by pomóc komuś upewnić się w decyzji nt. związku z nie-ŚJ, uświadomić, jakie problemy mogą się pojawić itp. Ale niedobrze mi się robi, kiedy ludzie wyrzekają się prawdziwej miłości, wymuszają na innych coś takiego albo uznają za konieczne dać do zrozumienia bratu czy siostrze ze zboru, co myślą o ich wyborze. Znam wiele przykładów chorych sytuacji, małżeństw, niszczenia ludzi. Co gorsza, to przybiera na sile, a podejście do związków się "usztywnia" :( Przypuszczalnie to mój ostatni wpis tutaj, zresztą topik wydaje się martwy i dość trudno go znaleźć. Pozdrowienia :)