Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sari mari

Czy poradnie zdrowia psychicznego są bezpłatne?

Polecane posty

Gość Sari mari

Potrzebuję skorzystać z pomocy psychologa/psychiatry, ale nie stać mnie na terapie, ba nawet na pojedyncze wizyty. Gdzie mogę znaleźć bezpłatną pomoc?

Gość khkjk
Sądze że tak. Widziałam taką poradnię w zwykłej przychodni i sądzę że wizyty są refundowane dla osób ubezpieczonych (z książeczką RUM-owską). Ale to tyle co wiem. Spróbuj.

Gość
w wiekszosci tak, idzesz z ksiazeczka rum :)

Gość Sari mari
książeczka RUM? Pierwsze słyszę :) Ja mam tylko kartę chipową (jestem ze śląska) :) Student dzienny :) Do szpitala potrzebowali tylko moją legitymację. Ale może ja się nie znam :)

u mnie tez nie obowiazuja ksiazeczki RUM:) tylko ubezpieczenie:) do psychiatry to chyba bez skierowania

Tak są Państwowe Poradnie Zdrowia Psychicznego. Na wizytę u psychiatry można iść bez skierowania. Nie wiem jak jest z psychologiem. Po za poradniami specjalistycznymi w każdej większej poradni zdrowia powinien przyjmować psychiatra.Wadą jest długi termin oczekiwania na wizytę, na psychoterapię z NFZ czeka się miesiącami:(

Gość mają wprawę z ludźmi z dolem
W Szczecine jest ksiązeczka ubezpieczeniowa i też dostaniesz się do psychologa/psychiatry.