Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedorajda czy co

Listy motywacyjne dzięki którym dostaliście pracę???!!!

Polecane posty

Gość niedorajda czy co

Czy ktoś jest w stanie mi zdradzić, jak piszecie listy motywacyjne, że ktoś do was oddzwania i umawia się na rozmowy kwalifikacyjne??? Ale nie tłumaczyć co piszecie, tylko wkleić tu taki dla przykładu z wymazanymi szczegółami... Każdy list piszę pod względem stanowiska na jakie aplikuję, zaczynam standardowo, takie i takie stanowisko, w tej firmie, oferta z tego portalu... Później kilka słów o sobie, że pewna siebie, że uparta, że zawsze realizuję wyznaczone sobie cele... Potem odnoszę się do wymogów stanowiska, to potrafię, tu mam jakieś niedociągnięcia, że to moje wymarzone stanowisko bo to czy tamto... Doświadczenia nie mam wielkiego, wykształcenie pedagogiczne, praktyki w szkole, przez rok własna działalność i prace sezonowe i dorywcze spisane w jednym podpunkcie. CV również zrobione dość szablonowo... Chciałabym wiedzieć czego szukają pracodawcy, bo to już rok jak siedzę na zadzie, a byłam na 1 rozmowie... Cholera mnie bierze bo nie jestem ani szarą myszką, ani ofiarą losu narzekającą na ciężki żywot i chcę coś robić a nie obrastać w tłuszcz... Mogłabym ojca poprosić o załatwienie roboty, ale nie szukam w jego dziedzinie:O Więc jak ktoś ma odwagę, niech wklei to cudowne dzieło, które zapewniło mu pracę:) Szukam pracy w reklamie, PR, szkoleniach, redakcjach, obsłudze klienta...

Gość głupia genia
"Później kilka słów o sobie, że pewna siebie, że uparta, że zawsze realizuję wyznaczone sobie cele" tego nie pisz bo oklepane . niestety prace dostałam dzieki CV więc nie pochwalę się listami. ;-) powodzenia

Gość no i............
kazdy swoj sposob na musi znalezc ;) tez nie podam co dokladnie pisalam bo zajelo mi to duzo czasu...rada prosta - jak za kazdym razem odrzuca twoje CV/list motywacyjny to sprobuj cos w nim zmienic az w koncu bedziesz miala CV/list motywacyjny marzen ;)

Gość 2m28j
jak ktos napisze wartosciowy LM to nie po to by komus gotowca dac... poczytaj artykuly o pisaniu LM i popraw swoj jesli uwazasz ze nie jest wystarczajaco dobry

Gość Wiesz niby nie powinno sie
dawac CV i LM - gadzetu, bo to nieprofesjonalnie, a ja takie wysylam, bo jestem grafikiem. skutkuje. Moge Ci doradzic bys jesli wiesz do jakiej firmy aplikujesz, uzywala jej nazwy w LM, i potrafila udowodnic ze nadajesz sie wlasnie do tej a nie innej formy, znasz jej specyfike

Wiesz, raczej nie dostaje sie pracy dzieki dokumentom aplikacyjnym, tylko dzieki rozmowom i innym procedurom selekcyjnym :D Jesli moge Ci cos doradzic, to postaraj sie napisac wlasnie \"nieszablonowe\" dokumenty, nie wolno sie zafiksowac na schemacie z podrecznika czy stronki dotyczacej szukania pracy, bo potem rekruterzy czytaja setki takich dziwnie podobnych listow :P

Gość vc
"Wiesz, raczej nie dostaje sie pracy dzieki dokumentom aplikacyjnym, tylko dzieki rozmowom i innym procedurom selekcyjnym " a dzieki czemu cie zapraszaja na rozmowe?

Gość niedorajda czy co
Szukałam kogoś do pomocy kiedy prowadziłam działalność i aplikacje które otrzymywałam były tragiczne, albo CV napisane "na kolanie", albo LM ogólnikowy. Mam ładnie zrobione CV, zdjęcie też raczej normalne, w koszuli, czarno-białe, uważam, iż dopięłam je na ostatni guzik. Listy też zawsze piszę kierując je do firmy, opisując jakie cechy mnie predysponują na dane stanowisko, np. odbywałam praktyki w szkole i mam dobry kontakt z młodzieżą i nie boję się wystąpień publicznych, dlatego nadaję się na szkoleniowca. Grafikiem nie jestem więc wiele nie pokombinuję:( Fajnie, że pracę dostaje się dzięki rozmowie kwalifikacyjnej, ale najpierw trzeba się na nią dostać:D

Gość sciema na maxa
i tak od pierdolenia czego to ja nie potrafie wazniejsze jest doswiadczenie niestety

Gość vc
rozważ chodzenie osobiscie skoro wysylanie nic nie dalo a ty masz wysokie umiej. interpersonalne

Gość sciema na maxa
jakby ktos do mnie przyszel osobiscie i zawracal dupe bylby skreslony...ale moze bedziesz miala wiecej szczescia

Gość niedorajda czy co
Super, doświadczenie, tylko zanim zdobędzie się doświadczenie trzeba popracować... Jak składałam papiery na linię produkcyjną, na staże, to miałam niby za wysokie kwalifikacje??? Jak składam do normalnej firmy to nikt nie oddzwania. A nigdy nie aplikuje tam, gdzie nie spełniam wymogów:O

Gość bo takie jest zycie
ze zawze znajdzie sie ktos lepszy

Gość to lepiej napisz
jakie masz wyksztalcenie i doswiadczeni zawodowe ?

Gość to nie list
ale głownie CV ma znaczenie. na kazdej rozmowie na ktorej bylam wypytywali mnie oszczegolowo o CV, czesto nie mieli nawet wydrukowanych listow. taka brutalna prawda. jak nie masz dobrego CV, to nawet nie otworza LM.

Gość Ale się usmiiiałem
LM to jest, bo jest :) Pracodawca i tak skieruje wzrok na doświadczenie zawodowe a później na wykształcenie :) I tak z super listem, ale bez odpowiednich kwalifikacji ciężko coś wskórać...

Gość Monika Analska
Ja to po prostu dałam szefowi dupeczki i tak wyglądało moje CV, a raczej DV