Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kulka 8

Czy czulyscie,ze porod sie zbliza?

Polecane posty

Gość kulka 8

Ale nie ze wzgledu na czop, ktory odszedl, lub wody czy skurcze, ot tak czy malenstwo sie mniej, wiecej ruszalo, jak sie czulyscie kilka godz przed?

ja nic nie czułam. 5 dni po terminie o 7 rano odszedl czop, o 10 zaczęły sie skurcze, o 16,30 pojechałam do szpitala, urodziłam o 22,35.

Gość u mnie na
kilka dni przed porodem dziecko strasnie sie wiercilo rozpychalo nie moglam sapac a na kilka godzin przed tzn od rana mialam skurcze ale wzielam paracetamol i przeszlo wieczorem przy kapieli wlasnie czop odszedl i zaraz potem byly juz silne skurcze trzeba bylo jechac do szpitala:) oczywiscie kazdy ma inaczej tak bylo u mnie :)

tez nic nie czułam, odeszły mi wody niespodziewanie i po 9 godzinach synek był na świecie :)

Gość a u mnieeeeeeeeeeee
było tak że nie czułam ruchów. Zaniepokojona pojechałam na ktg i było okej...za ok 12 godzin mi odeszły wody

Gość sasada
co to znaczy "odszeł czop?"

Gość kulka 8
U mnie mala sie wierci w nocy , nie mam skurczow, ale od 3 dni mdlosci, zdarzaja sie wymioty. 3 dni po terminie

Gość mamamama23mamamama
-ja wymiotowalam w nocy i bolal mnie zoladek myslalam,ze sie zatrulam -straszne cisnienie na pecherz -dziecko kopalo z innej strony niz zwykle co mnie zdziwilo widocznie wstawialo sie w kanal rodny

Gość do sasada
Jest to „korek” ze śluzu zamykający szyjkę, który zabezpiecza wnętrze macicy przed wtargnięciem drobnoustrojów chorobotwórczych wywołujących wiele różnych infekcji. Jest ona najczęściej podbarwiona krwią, dochodzi bowiem do rozerwania drobnych naczyń krwionośnych szyjki macicy, która w ostatnich tygodniach przed porodem jest znacznie bardziej rozpulchniona i przekrwiona. Jest to objaw zwiastujący rychły poród. Odejście czopu śluzowego może nastąpić na 1-2 tygodnie, kilka dni lub godzin przed porodem.