Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna1995

Może ktoś wie...

Polecane posty

Gość czarna1995

Co powinien zrobić ojciec,który będzie prowadził córkę do ołtarza czy powinien nakreślić znak krzyża na czole bądź pocałować w czoło po ojcowsku?

Gość czarna1995
A może tak trochę kultury ? beznadzieja... Po co się wypowiadać jesli nie ma się nic mądrego do powiedzenia?

w sumie sama nie wiem,ale tez sie zastanawiam. u kolezanki ojciec zlozyl ich rece razem po dojsciu do oltarza. ucalowanie-moze i by moglo byc,ale tak troche dziwnie przy wszystkich gosciach.ja zamierzam tacie dac buziaka zanim bedziemy isc do oltarza. znak krzyza to raczej na blogoslawienstwie w domu.

Gość wewefwerf
no nie mogę się powstrzymać od komentarza... rzygam na te idiotki, które przejmują bezkrytycznie obcą, głupią tradycję, wg której kobietę traktuje się jak upośledzoną, przekazując spod opieki pod opiekę; nie widzimy więc partnerów tylko jakąś niepełnosprawną, przekazywaną z rąk do rąk, i to oczywiście mężczyznom, bo kobiety tu znaczenia nie mają (matka gdzieś siedzi w kącie i robi ślozy) postronni nawet nie będą wiedzieli z kim się taka hajta (nie wspominając o skrajnych skojarzeniach bo na temat kazirodztwa) ohydne to i maksymalnie głupie a mógł być szlachetny w wyrazie ślub dwojga młodych

ja tylko raz to widziałam - Ojciec Panny Młodej po doprowadzeniu Młodej do Ołtarza został ucołowany w policzek przez córkę wziął za ręke Pana Młodego i położył na Jego dłoni Jej dłoń.

to sobie rzygaj na te idiotki. ale tu nie prosza o komentarz czy rzygasz czy nie a o konkretna odpowiedz.zaloz sobie wlasny topik na ktorym napiszesz Forumowiczko kogo jeszcze wysmiewasz. zal mi Ciebie,bo kazdy robi tak jak chce i jak mu sie podoba. nie dopatruj sie kaziroctwa! mi sie pdoobaja obydwa zwyczaje,ale chce wejsc z ojcem.moj tata bedzie sie czuc wyszczegolniony. a z mezem odejde od oltarza. latwo rozpoznac ze ojciec to nie maz-za staruszkow sie nie wychodzi.