Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocyyyhelpp

krem z wysokim filtrem dla cery z rozszerzonymi naczynkami heeelp

Polecane posty

Gość pomocyyyhelpp

hej mam bardzo wrazliwa cere, z rozszerzonymi naczynkami i sklonnosciami do rumienia i tradzika rozowatego, w dodatku mieszana, co dziwne jestem brunetka i nie mam jasnej karnacji, mam wieljki problem z moja buzia... ostatnmio troszke wystawilam buzie na slonko no i bylam cala czerwona w plackach, jhaki jkrem polecilybyscie?? wybieram sie w lipcu do hiszpanii i chcialabym jakos sie zabezpieczyc chocby przed nowymi naczynkjami...dziekuje

Gość niebieskooookaa22
wybierz aptecze np Iwostin 50+, La roche posay 50+ ja też mam naczynkowa buzię ale nie używam wysokich filtrów 30tkę nad morzem a tak to nawilżający z 15 np.... na to na codzień średniokryjący podkład i naczynek nie widać nie lubię bladej buzi więc smaruje samoopalaczem albo dodaję go do kremu, mam teraz Vichy samoopalacz do twarzy i ciała, a poza tym naczynka sa mniej widoczne ;)

Gość niebieskooookaa22
aha zapomniałam dodać że jeżeli masz mieszaną buzię to lepiej wynierz emulsję z 50tką niżeli krem, będzie ona mniej tłusta są także emulsje matujące 50+- widziałam takie z Vichy :)

Gość pomocyyyhelpp
dzieki a czy te ktremy 50 + nie sa za jasne?? tez nie lubie bladej buzi, a sa jakies kremu spf 30?/ ja uzywam na codzien avene 15 ale to za malo mam coraz gorsze problemy... naczynka, grudki i rumienie...

Gość uuupppppppp

Gość niebieskooookaa22
oczywiście, że są 30 a wiesz jest nawet z Iwostinu taka 30 specjalnie dla cer naczynkowych, zaw. jakiś składnik uszczelniający naczynka także bardzo fajny wybór... wiadomo ze kremy z filtrami powodują błyszczenie i trzeba je dobrze wsmarować zeby nie wybieliły buzi... można się rpzypudrować pudrami transparentymi albo w sumie matującymi żeby zniwelować błysk :) naczynka naczynkami tylko niepojące sa te grudki bo może to znak trądziku różowatego... warto by było przejść się do dermatologa... w miare delikatny jest żel Accos do cery trądzikowej z prowitaminją chyba PP(?) którym można smarować naczynkową buzię jeżeli masz grudki z lekką ropą... do tego kremy typowo na naczynka a na dzień bez makijażu np. o barwie zielonej któe optycznie zmniejszają rumień i podstawa jest w sumie dobry podkład, prównowaga psychiczna że tak pwoiem jest bardzo ważna w końcu ;) porpoś o próbkę w sephorze albo douglasie Clinique superfit :)

Gość pomocyyyhelpp
dzieki za pomoc dokladnie boje sie ze to poczatki rozowatego ;/ jesatem brunetka dotychczas mimo popekanych naczynek moglam sie opalac i nie mialam podraznionej skory teraz po slonku wyskoczylo mi pelno grysiku i wiekszych grudek ;/

Gość niebieskooookaa22
ale napis zjakei to grudki.. ropne? ja rok temu od słońca na czole mi wyskoczyły czerwone krostki które zeszły po miejscowym posmarowaniu Hydrocortison 0,5% (to jest steryd więc ostrożnie i bez recepty można go kupić) to było chyba uczulenie ale miałam całe czoło w tym :/ ale nie były to ropne grudki

Gość pomocyyyhelpp
hmm wieszco to przypomina pryszcze tylko jest twardsze i bardzo trudne do wycisniecia... hmm a powiedz o co chodzi z tymi sterydami?? wczoraj prebywalam troche na slonku i tak jakby mi sie to wysuszylo no tylko ten ciagly rumien na prawym policzku mnie niepokoi;/ nie wiem co robie zle, nie pale, jesli chodzi o alkohol to czsaem piwko, kawy nie pije uzywam wody termalnej kremu z avene itd, smaruje sie nawet mascia z wit k

Nie na kazdy krem z filtrem mozna nakladac podklad poniewaz niektore skladniki podkladu wchodza w reakcje chemiczna z filtrami. Jesli na filtry chcesz nakldac podklad to powinnas sobie kupic Avene. Ja na codzien uzywam Clinique Superdefense SPF25 i w ogole sie nie swiece i jest to krem nawilzajacy polaczony z filtrem.

Gość pomocyyyhelpp
o dzieki ewelina za odp

Gość jak dla mnie
a czy te kremy typowe z spf nie nawilżające tylko typowo ochronne nie zatykają wam porów?

Ja nigdy nie zwrocilam na to uwagi, wiem,ze sie trche swiece po tym z 50+. Ale wole miec zatkane pory niz zmarszczki i przebarwienia prawde powiedziawszy :)

Gość jurajska24
ja mam rowniez naczynka i jestem bardzo zadowolona z iwostinu 50, nie jest drogi a bardzo fajny, i nie bieli:) a i z tego co czytalam na wizazu mozna stosowac podklad. sa tez kremy koloryzujace z wysokimi filtrami chyba z SVR

Gość cisowianka niegazowana
Ja używam iwostin solecrin krem do skóry naczynowej SPF 30. Jestem bardzo zadowolona - gdy skończyła mi sie pierwsza tubka kupiłam druga, a tak to zawsze szukłam czegoś lepszego. Jak to krem z filtrem jest trochę tłusty i trochę bieli, ale wystarczy poczekać ok 15 minut żeby się dobrze wchłonął. Potem można nakładać makijaż. Stosowałam też krem Iwostin Capillin SPF15 z zielonym zabarwieniem, ale ten capillin zdecydowanie lepszy i filtr 2x wyższy

aha używałam też Avene Antirouge czy coś takiego, ale ten krem to nic specjalnego. Mnie Iwostin nie zapycha.

Tato mnie zagadał i się pomyliłam - lepszy jest solecrin nie capilin :)

Gość lola1369
a czy kremy z firmy rilastil lub dermedic są dobre na rozszerzone naczynka prosę o wypowiedzi pozdr

Gość lola1369
nikt nie stosuje tych kremów!!!

Gość january666
Ten z Iwostin ma parabeny w składzie więc zapycha pory co skutkuje zaskórnikami