Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

m*ka

Do kobiet ktore rodziły SN i miały CC !!!

Polecane posty

chciałabym wiedziec jakie jest wasze zdanie i odczucia, co lepsze jest z dwojga złego sn - ból w skali 1:10 w trakcie porodu - odczucia w trakcie seksu - czy jesteście luźniejsze - nietrzymanie moczu - zdarza wam sie - ból blizny na zmiane pogody cesarka - ból w skali 1:10 gdy dochodziłyscie do siebie - inne wrażenia dzieki

SN Ból hmm koło 3, nie było źle, jedynie jak główka wychodziła to takie mocne jakby naciąganie skóry ( jakbyś się mocno uszczypnęła), ale jak wyszła to ogromne uczucie ulgi, wspaniałe po prostu Niektóre pozycje odpadły, ale doszły nowe dużo lepsze Na moje \"oko\" nie Nie zdarza Brak blizny

Gość hgymfn
miałam i CC i Sn Zdecydowanie lepiej się czułam rodząc SN. Szybciej do siebie doszła. Ból większy ale już o nim zapomniałam

Gość ja nie mailam cesarki ale
piszesz co lepsze jest z dwojga zlego u mnie porod nie byl zlyy wspominam go jako najcudownejsza rzecz mimo tego ze strasznie sie meczylam (33godz) to i tak byl to wspoanialy dzien :)

Gość hgymfn
no własnie ja też nie. U mnie żadne pozycje nie odpadły. Nie czuję bólu ani jakiś innych dolegliwości z powodu dwóch porodów.

Gość sn i cc
sn - ból 10:10 - znacznie słabsze - tak - nietrzymanie moczu - zdarza sie - ból blizny na zmiane pogody i nie tylko cesarka - ból w 2:10 (dostawałam znieczulenie w kroplówce jak mnie bolało) - inne wrażenia- jeśli jeszcze raz to tylko cesarka Ale to bardzo indywidualna sprawa autorko, każdy może odczuwać inaczej i nie da się przewidzieć jak będzie z Tobą. Znam osobiście dwie kobiety, które mają wspomnienia odwrotne niż ja w kwesti bólu.

ja chciałam rodzic naturanie, chocby dlatego by wiedziec jak to jest ale z powodu zagrozenia rzucawką miałam cc. ogolnie funkcjonowanie z rana na brzuchu nie było dla mnie zbyt uciązliwe, wiadomo że bolało zwłaszcza jak synek kopał mnie po ranie podczas karmienia :) ale tragedii nie było moim zdaniem nie ma co generalizowac, jak lezalam w szpitalu to jedne kobiety były bardziej umeczone po sn inne mniej, prawie wcale i to samo dotyczy cesarek, ja szybko wstalam i zaczełam chodzic, inne dłuzej sie z tym meczyly i narzekały na bol rany, to jest po prostu kwestia bardzo indywidualna

musztarda No trochę intymne, ale co tam;) Kiedyś lubiłam tzw \"na pieska\", po porodzie \"coś tam\" bolało w tej pozycji więc zrezygnowaliśmy, może teraz by nie bolało już, nie wiem nie próbowaliśmy, doszły \"wygibasy\" w których ja jestem na górze a wcześniej jakoś nie chciało nam się co po niektórych próbować a teraz sprawdziliśmy i mmmmmm... miodzio;) Polecam stronkę http://www.insomnia.pl/Pozycje_mi%C5%82osne-t152981-s1.html :)

Gość klop
boje sie porodu sn....boje sie ze beda komplikacje ze dziecko nie bedzie mogło sie przecisnac przez kanał rodny, wiele o tym czytałam i sa takie przypaki potem niedotlenienie i inne powazne choroby. co prawda cc to nienaturalne wyrywanie dziecka z macicy ale napewno bezpieczniejsze dla niego. albo najpierw cie wymecza kaza rodzic sn a tu nic z tego i po co to

ciagle takie tematy co lepsze. dajcie juz spokoj :o ilez tego mozna czytac ja mialam cc i bol poziom zero wszystko super, kazda kobieta jest inna...