Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majulek

BHCG w 7 - 8 tygodniu.

Polecane posty

Gość majulek

Proszę podajcie mi swój wynik BHCG z okresu 7 - 8 tydzień, chciałabym zobaczyć jak to wygląda w praktyce, martwię się o swój wynik (29875 w 7 t 6 d). Nie podawajcie norm bo je znam, a konkretne przypadki. Z góry dzięki!

Gość majulek
Napiszcie proszę

Gość jaotoja
To chyba dobry wynik jak na ten czas, ja w 7 tygodniu miałam chyba 28 tys, jakoś tak.

Gość tttttttt
7t 4d------47503

Gość majulek
To dużo więcej niż u mnie...

Gość tttttttt
aletwój wynik jest jak nabradziej prawidłowy. trochę późno,bo to już 8 tydzień.Bo tak naprawdę nie jest aż taka wżna wartość bety,ale jej przyrost w ciązy 48 godz.To może o czymś świadczyć,bo sama beta z jednego dnia o niczym.Ty jesteś w norrmie,ja też,i pani która miałaby4000 też i ta która 162000 też:)

Gość tttttttt
taka beta o niczym nie świadczy,jedynie o tym,że jest prawidłowa jak na ten tydzień:)nie martw się

Gość majulek
No wiem, że przyrost najważniejszy dlatego jutro idę na kolejne badanie krwi. Mam podejrzenia ciąży obumarłej bo w 7 tyg nie było widać zarodka w 25 mm pęcherzyku, dlatego to dla mnie takie ważne i stresujące.

Gość Amarulka
ale to chyba sie zdarza ze do 9 tygodnia nie widac zarodka.. 7 tydzien to podobno dosc wczesnie.. Najwazniejsze sie nie stresowac :* bedzie dobrze!

Gość majulek
No właśnie tym się pocieszam. Jednak lekarz robiący mi USG w Lux Medzie oświadczył, że ciąża obumarła i dał skierowanie do szpitala. W szpitalu inny lekarz powiedział, że wkurzają go (no może nie tymi słowami) lekarze z prywatnych klinik tym, jak lekko stawiają ostateczne diagnozy bo jego zdaniem to za wcześnie na stwierdzenie ciąży obumarłej. Dał mi tym nadzieję, jutro się rozstrzygnie na kolejnym badaniu krwi, jak beta spadnie to przepadło :-(

Gość tttttttt
ojej.U mnie mimo tej bety w 7 tygodniu widać było tylko pęcherzyk,dopiero w 8,5 t zarodek i serduszko.I w każdej mojej ciaży tak było.Poczekaj jeszcze,będzie dobrze.

Gość majulek
Teraz Ty dałaś mi jeszcze większą nadzieję, oby do jutra.

Gość _nowa_
7 tydzień: ~ 87000

Gość tttttttt
zobacz jakie są rozbieżnosci bety:) nowa ma 2 razy taką jak ja,a wszystko jest w normach i prawidłowe:) poczekajcie spokojnie.

Gość _nowa_
Jak ktoś cię może straszyć, autorko tematu, skoro masz wynik jak najbardziej w normie a własnie dopiero powstało tętno płodu, a na USG jeszcze wcześnie! Zakładaj że wszystko jest dobrze. Mnie lekarka też straszyła (bo mój brzuch i macicę uważała za zbyt małe jak na... piąty a może trzeci tydzień (sic!)) a wyniki są OK, jak u ciebie.

Gość majulek
Dzięki dziewczyny za pocieszenie, wierzę, że jednak się uda i za kilka dni na USG zobaczę malucha - kolejne USG mam 8 tydzień 2 dzień.

Gość mamasama
Ja też trzymam kciuki, u mnie zarodek lekarz zobaczył w 8 t5d więc wszystko jeszcze przed Tobą!

Gość 5 tydzień
w 5 tyg miałam 1500

Gość gość
7 tydzień 121172

Gość gość
U mnie zarodek był widoczny dopiero w 8 tygodniu. Na wcześniejszym USG był sam pęcherzyk, ale lekarz kazał się nie martwić, bo wcześniej może być jeszcze za mały, żeby można go było zobaczyć i nie należy wyrokować ani nawet sugerować kobiecie, że coś jest nie tak. O planowaniu czyszczenia macicy w ogóle nie ma mowy na tym etapie na podstawie braku zarodka w obrazie USG.