Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EwaCot

JAK PRZEZYĆ MIESIĄC ZA 50 ZŁ Z DZIECKIEM I BYĆ W CIĄŻY??RATUJCIE

Polecane posty

Gość EwaCot

Witam.Jestem w krytycznej sytuacji.Mój mąż pracuje w firmie którą dopadł ją kryzys gospodarczy.Przed kryzysem zarabiał 2300 i na wszystkie bierzące wydatki nam starczało,ale teraz jest bardzo ciężko.W tamtym miesiącu mój mąż zarobił 1200zł,jakoś sobie poradzilismy,rodzina nam bardzo pomogła wzielismy dodatkowy kredyt w wysokości 1000zł(poszedł on na zaległe płatności)W tym miesiącu mąż dostał 1400zł.Rodzina jużnie ma nam jak pomóc,a w dodatku okazało się żę spodziewamy się drugiego dziecka.Mamy synka który we wtorek skończył roczek.Prąd nam się prawie skończył i nawet nie mamy jak go kupić,gaz mamy do zapłacenia a samych płatności mieliśmy 1200zł.Teraz w portfelu mam 50 zł,i nie wiem na co je przeznaczyć.Dzień w dzień się martwię co dam następnego dnia do jedzenia synkowi i sobie...Czy możecie mi w jakiś sposób pomóc?JUżmam dosyć zamartwiania się co będzie jutro :(

Gość wezwijcie lekarza
idź do MOPS-u. postaraj się o dotację na dziecko i na mieszkanie.

Gość EwaCot
NIe wiem czy możemy się starać o dotację na mieszkanie bo je wynajmujemy .Wiecie cos o tym?

Gość wezwijcie lekarza
weź ze sobą wszystkie rachunki które opłacacie, za mieszkanie, za prąd, gaz itd. weż umowę o pracę męża , ewentualnie zaświadczenie o jego zarobkach i ostatniej wypłacie. weź również umowę najmu mieszkania (jeśli masz).Tam już cię pokierują i na pewno pomogą.

na wynajmowane nie ma dofinansowania ale w takim razie moze to cie zmotywuje zeby isc do lokalowego i zlozyc wniosek o mieszkanie komunalne... napewno nalezy wam sie rodzinne (ale to tylko 48zl miesiecznie) i moze jeszcze jakies inne zasilki celowe np. ty nie pracujesz??? jesli nie pracujesz bo nie masz co z dzieckiem zrobic to mozesz wystapic z wnioskiem do opieki zeby ci sfinansowala zlobek... jak trafisz w opiece na fajna opiekunke to cie pokieruje co i jak zrobic zeby bylo dobrze...

Gość motywacja nie jest potrzebna z
zeby dostac mieszkanie komunalne tylko znajomosci i kasa na lapowke :)

Gość EwaCot
Tylko problem jest taki że te rachunki nie są na nas tylko konkubenta mojej teściowej i wszystkie rachunki opłaca,my mu tylko dajemy pieniądze,nie mamy żadnej umowy spisanej z nim.NIe wiem co robić mam już dosyć

Gość pytajkaaa
nie rozumiem jak to prąd sie wam kończy

Gość pytajkaaa
zrezygnuj z nat juz bedziesz miała 50 zł w kieszeni

Gość EwaCot
Prąd mamy na karte kupujemy miesięcznie kilowaty tyle ile potrzebujemy

Gość pytajkaaa
Pierwsze słysze o cyzms takim prąd na karte

Gość pytajkaaa
do pomocy z MOPS sie niestety nie miescie 351 zł na osobe wam przekracza

Gość Prąd się kończy
Co ty w butelce go masz ? :O

Gość EwaCot
Pytajka jeżeli przed ukończeniem się umowy zrezygnujesz z neta płacisz karę,a na to też musisz mieć pieniądze...

Gość pytajkaaa
a ty czego do tej pory nie pracowalas? mch tylko na męza licyzłas

Gość pytajkaaa
to jak wiedzialas ze nie jest wam az tak luksusowa to po co zakąłdałs? maz pracuje całymi dniami a ty na necie siedzisz

Gość Prąd się kończy
No a znajomych nie masz ? Przecież zawsze można pożyczyć .

pytajkaaa ale zasilki celowe moga dostac np. "na wegiel" albo na ubrania dla dziecka itp. do zasilkow celowych mozna miec wyzsze dochody... po prostu nie dostanie zasilku stalego...

Gość pytajkaaa
tak cleowy specjalny mozna dostac ale tylko w wyjatkowych sytacjach

jak trafi na fajna opiekunke to ona zrobi tak ze to bedzie "specjalna sytuacja"... tylko trzeba isc i szczerze pogadac...

Gość pytajkaaa
no jasne zawsze zapytac może a swoja droga pozyczanie pieniedzy to żadne rozwiazanie bo i tak trzeba oddac

Gość EwaCot
Pytajka a nie pomyślałaś że nie pracowałam bo nie miałam z kim małego dziecka zostawić?A żeby dostać miejsce w Bytomiu na złobek państwowy trzeba czekać minimum pół roku aż miejsce się zwolni.A na prywatny nas nie było by i tak stać bo to co bym zarobiła było by za żłobek.

Gość EwaCot
OD rodziny juz nie mamy jak pożyczać bo sami mają krucho...

Gość pytajkaaa
EwaCot a myslisz że my to psy mamy a nie dzieci? i tez pracujemy jakos

Gość do pytajkaaa
tacy ludzie jak Ty mnie strasznie irytują Ty już 5 lat wcześniej wiedziałaś, że kryzys będzie? Po co zakładałaś neta jak nie wiesz czy będzie Cię na niego stać za miesiąc lub dwa? To jest chore podejście!!! Do autorki Poszukajcie tańszego mieszkania i legalnego tzn aby rachunki były na Was, a jeśli wynajmujesz mieszkanie od mamy konkubenta to może poczeka z czynszem w końcu chyba rozumie sytuację?

Gość EwaCot
Licznik mamy na karte.Gdy brakuje ci prądu bierzesz karte i idziesz do sklepu i kupujesz prąd.Dostajesz wydruk ze specialnym kodem który wpisujesz w licznik.....

Gość do pytajkaaa
"EwaCot a myslisz że my to psy mamy a nie dzieci ? i tez pracujemy jakos" To że Ty pracujesz to nie znaczy że inni mogą! Ciesz się, że w Twojej miejscowości znalało się miejsce w żłobku dla Twojego dziecka

Gość nie rozumiem głupich bab
Coś kręcisz, masz roczne dziecko i znowu w ciąży jesteś ? to co ty zaraz po połogu zaszłaś w ciążę ? Jak ktoś nie ma kasy to powinien być odpowiedzialny i się zabezpieczać...logiczne, co ? Do pracy nie poszłaś tylko do roku z dzieciakiem w domu siedzisz mimo że kasy nie ma....trzeba było za robotę się brać zamiast kolejne dziekco płodzić Mądra osoba by się zabezpieczała, szukała pracę a nie wpadki sobie fundowała wiedząc że ani kasy nie ma ani pracy.... takie głupie baby to facet w dupę powinien kopnąć....kasy zarobić nie umie, zabezpieczyć się nie umie tylko dzieci rodzić umie