Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cieta ripposta

Czy wystarczy jak tak ugoszcze osobe???

Polecane posty

Gość Cieta ripposta

Jutro przyjezdza znajoma z agnlii ktora zalatwila mi prace w anglii na wakacje ostatnie. Chce ja zaprosic do domu. Ona w Anglii ma wszytsko, ma meza anglika. Jak myslicie co powinnam postawic na stol? Starczy ciasto i kawa?

Gość przeciez juz napisalam ze nie
daj im jakiegos polskiego dobrego jedzenia typu pierogi, bigos, galabki, pacapoly czy inne ;)

Gość Cieta ripposta
Ale ona bedzie miala jedzenie bo u rodzicow bedzie, nie chce obiadu robic, bo nie umiem gotowac Wolalabym same ciasto

Gość przeciez juz napisalam ze
no to po co pytasz?? Wg mnie by nie wystarczylo i tyle. jak ktos do mnie przychodzi na przyjecie to tez ma swoj dom, rodzicow, jednych drugich. To mnie nie zwalnia z obowiazku podania jedzenia ;) Zrob jak uwazasz ;)

Gość co to są pacapoły

Gość agatkkkkaaaa
To po co sie pytasz co masz przygotować jak chcesz same ciasto i kawe...???:/ Porażka..:/

Gość Cieta ripposta
Ok, ale pisze ci ze nie umiem gotowac, nie? Nie starczy ciasto, salatka do tego piwo?

to zalezy o ktorej porze przyjdzie..jak w obiadowej,to wypada dac obiad..jak pozniej,to wiadomo kawa,ciacho,a potem piwko i zagryzki...

Gość zalezy czy wpadnie na chwile
czy posiedzi dłuzej :O jak dłużej to obowiazkowo obiad jak na godzinke to ciacho i kawa starczy

pacapoly?? To ser z ziemniakami ogowowanymi i zmielone razem owiniete w ziemniaki starte i gotowane. Potem mozna podsmazyc. Srio, nie jedliscie nigdy??? Oj, nie wiecie co straciliscie!!! Na sama mysl mi pokapalo :D

jesu, nigdy nie pislaalm przepisu na to jeszcze o czyms istotnym zapomne... lepiej sciagnijcie z jakiejs strony z przepisami moze. No farsz to ziemniaki ugotowane i ser bialy. i farsz laduje sie do srodka startych ziemniakow. Formuje w taki ksztapt podluzny. Te starte ziemniaki wiadomo trzeba troche odsaczyc - ale tez nie za mocno, zeby nie wyszly twarde. I juz :D Tyle ;)

Gość powinnaś podać obiad
zrób coś prostego np kotlety, to łatwizna wystarczy rozbić, posolić, popieprzyć, obtoczyć w jajku i bułłce tartej i usmażyć do tego jakaś jarzynka i ziemniaki ciasto mozesz kupić gotowe, pamiętaj tylko kupić kawę i świeżą śmietankę do kawy

Gość powinnaś podać obiad
kotlety nawet jak się je pierwszy raz robi to się udadzą, smażysz na oleju aż po nakłuciu widelcem poczujesz że widelec łatwo wychodzi z mięsa (smażysz tak maks 5-10 minut obracając na obie strony) z jarzynek mogą być brokuły (kup mrożone) wrzucasz do wrzącej osolonej wody i gotujesz pod przykryciem maks 5 minut ziemniaki w zależnośći od wielkości gotują sie ok 20-30 minut....i obiad gotowy brokuły polewasz roztopionym masełkiem

Gość urządź grilla
albo idź z nią na ognicho :classic_cool:

Gość ja to myślę
Kotlety smaży sie na smalcu

Gość ety yea
jesli popoludniu to kawa ciasto/jakas salatka i np winko do tegop

Gość zamów coś z restauracji
i tyle.

Gość wichłacz
paluszki z lidla i bąbelwoda