Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aabbccaaaaaaa

Opłata

Polecane posty

Gość aabbccaaaaaaa

Mam takie pytanie czy jeśli opłata w USC jest 84 zł to czy do tego chodzi jeszcze opłata za skrócony odpis aktu urodzenia czy juz nie ??

Jeśli idziesz do urzędu stanu cywilnego w mieście w którym sie urodziłaś- odpis jest wliczony w cenę, jeśli musisz go pobrać z innego USC to musisz tam za niego zapłacic 22zł

Gość diupa....
jak dlugo czeka sie na termin slubu cywilnego?? co potrzeba do zalatwien orpcz tego dopisu urodzenia?

Gość aabbccaaaaaaa
USC jest w tym samym mieście w którym się urodziłam i mój narzeczony również czyli jak zapłaciłam już opłatę 84 zł to już za odpisy płacic nie będę? :) Żeby ustalić termin trzeba iść conajmniej 31 jedni przed datą jaką sobie wymyślisz :) czas oczekiwania nie jest długi :) Potrzebny jest jeszcze tylko dowód osobisty

Co do opłaty widzę że już wiesz :) A jeśli chodzi o termin, myślę że to zależy od miasta. My braliśmy termin na początku lutego, ślub 25. kwietnia, było kilka wolnych godzin ale tylko jedna godzina popołudniowa wolna, a przecież kwiecień jest mniej oblegany. Jedynym formalnym ograniczeniem jest to że musisz termin miesiąc wcześniej brać.

Widzę że chyba osoby pomyliłam :) A raczej połączyłam pytania dwóch osób. Z tą opłatą za akty urodzenia jest tak że jest zawsze i zawsze taka sama, tylko biorąc ślub w urzędzie który Twój akt urodzenia już ma nie potrzebujesz go w ogóle więc za niego nie płacisz.