Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdcrw

Finanse,rachunskowość, kadry

Polecane posty

Gość sdcrw

1)Wymień rodzaje umów o pracę a) na czas nieokreślony, na czas określony, na okres próbny, na czas wykonania określonej pracy, na zastępstwo b) na czas nieokreślony, na czas określony, na okres próbny, na czas wykonania określonej pracy, na wykonanie zlecenia c) na czas nieokreślony, na czas określony, na okres próbny, na wykonanie dzieła, na zastępstwo Moja odpowiedź A 2)Jaki elementy powinna zawierać umowa o prace a) data urodzenia, określenie rodzaju umowy, określenie stron umowy, określenie rodzaju pracy, określenie czasu pracy, określenie wynagrodzenia, określenie miejsca pracy b) data zawarcia umowy, określenie rodzaju umowy, określenie stron umowy, określenie rodzaju pracy, określenie czasu pracy, określenie wynagrodzenia, określenie miejsca pracy c) data zawarcia umowy, określenie rodzaju umowy, określenie czasu pracy, określenie wynagrodzenia, określenie miejsca pracy Moja odpowiedź B 3) Z ilu części składają się akta osobowe? a) Akta osobowe składają się z dwóch części A i B b) Akta osobowe składają się z trzech części A i B i C c) Akta osobowe składają się z czterech części A, B, C, D Moja odpowiedź B 4) Czy pracownik może wykonywać pracę w pełnym wymiarze etatu i otrzymywać wynagrodzenie w wysokości 700 zł brutto miesięcznie? a) Tak jeśli się na to zgadza. b) Nie, ale powinien otrzymywać nie więcej niż 1000 zł c) Nie może, gdyż kwota minimalnego wynagrodzenia brutto wynosi 1276 złotych. I tyle może pracownik zarobić najmniej. Moja odpowiedź C 5) Czy postanowienia regulaminu pracy mogą być mniej korzystne niż uregulowania w kodeksie pracy a) Tak b) Nie c) Tak, jeśli pracownicy wyrażą na to zgodę Nie wiem???? 6)Ile wynosi roczny wymiar urlopu pracownika z 12 letnim stażem pracy a) 18 dni b) 24 dni c) 26 dni Moja odpowiedź C 7) Czy można rozpocząć urlop macierzyński przed urodzeniem dziecka? a) Tak, na co najmniej 2 tygodnie przed terminem porodu b) Tak, na 2 tygodnie przed porodem c) Nie Moja odpowiedź A 8)Czy młodociani mogą wykonywać wszystkie prace w każdym zakładzie? a) Mogą tylko te, które nie wymagają wysiłku fizycznego b) Mogą tylko te, które zleci im pracodawca c) Nie mogą, jedynie tylko lekkie prace sezonowe i dorywcze. Moja odpowiedź C 9) Jakie szkolenia w zakresie bhp musi rozpocząć pracownik przed przystąpieniem do pracy a) Szkolenie z zakresy pierwszej pomocy oraz zagrożeń na stanowisku pracy b) Z zakresu bhp c) Szkolenie ogólne z zakresu bhp oraz szkolenie stanowiskowe. Moja odpowiedź C 10) Czy pracownicy przed przystąpieniem do pracy wykonują badania lekarskie czy można wykonać je w ciągu pierwszych dwóch tygodni pracy a) Tak, może je wykonać w ciągu 2 pierwszych tygodni pracy. b) badania musza być wykonane przed przystąpieniem do pracy. c) Tak, może je wykonać w pierwszym tygodniu pracy Chyba odpowiedź B Mogłby ktos to spr.? Dzięki!

Gość sdcrw
podbijam?

Gość sdcrw
potrafi ktos to spr?

Gość sdcrw
chyba nikt nie potrafi. Szkoda