Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość calineczka222

usg wiek płodu

Polecane posty

Gość calineczka222

bylam dzisiaj u lekarza, wiek wg ostatniej @ to 7 tydzien ale patrzac na usg stwierdzil ze napewno nie ma tyle tylko 4 tyg. jednak powiedzial ze widzi tylko jajo plod. jutro ide na bete i w czw zeby potwierdzic czy rośnie... wiec albo to wczesna ciaza albo nie ma zarodka, czy mozliwe zeby w 4 tyg wg usg nie byly jeszcze tego widać...?

Gość kyukiyiy
To bardziej możliwe niż zajść w ciążę w pierwszym dniu miesiączki i od tego momentu liczyć wiek płodu. :)

Gość oczywiscie ze moze jeszcze
nie widac na usg - poczekaj najlepiej do 6 - 7 tc wtedy zarodek bedzie wiekszy

Gość calineczka222
lekarz powiedzial tez ze juz cos tam w tym 4 tyg powinno byc widac tylko nie pamietam jak to nazwał...a on tego nie widzi... takze test ciazowy ten domowy wyszedł mi dopiero w 50 dc, robiony w 38 dc pokazał I kreske, wiec chyba do zapłodnienia musiło dojść stosunkowo poźno, myslalam ze juz dzisiaj sie wszytkiego dowiem a tu kolejne czekanie do piątku:(

Gość calineczka222
wiec poprostu zaczynam sie martwic czyw szytko jest ok

Gość na pewno wszystko bedzie
dobrze - to jeszcze mala ciaza .poczekaj jeszcze z tydzien

Kochana, nie martw się na zapas, u mnie 2 testy z apteki dały wynik negatywny, Bhcg, wskazała że to 5 tc, a lekarz podaczas badania właśnie w 5 tc (choć jeszcze nie miałam wyniku Bhcg) stwierdził że mam zgrubienie na szyjce macicy, co wskazuję na bardzo dużego polipa, ale na szczęście okazało się że polip jest nie za duży, ale najważniejsze to to że okazało się że maluszek jest tym zgrubieniem... Także nie ma się czym martwić!!! Na razie jeszcze nie widać maluszka,ale rzeczywiście w 7-8 tc już widać maleńkie serduszko.... Och aż się wzruszyłam!!! Życzę powodzenia!!!!!

Gość ja miałam dokładnie podobnie
jak poszłam pierwszy raz na usg to moja ciąża powinna mieć 8 tyg, a na usg wyszło, że ma nie więcej niż 6 tyg, było widać żółtko i maleńki pulsujący punkcik. podejrzewałam, że owulację miałam dopiero ok. 32 dnia cyklu i usg to potwierdziło