Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość janinka sloninka

chory sasiad - co robic?

Polecane posty

Gość janinka sloninka

W moim bloku mieszka pan ktory jest mocno schorowany, przypuszczam ze ma aizchaimera. Niedawno zmarla jego zona i zostal sam. Zajmuje sie nim jakis facet nie wiem czy z jakiejs opieki czy czegos ale to co on wyrabia to jest koszmar! Drze sie na niego bez przerwy, wyzywa go , przeklina itp. Rozumiem ze taka osoba ciezko sie zajmowac ale to chyba lekka przesada. Co dzien slysze jak miesza go z blotem a dzis nawet mowil ze go zapier... Nie wiem co robic strasznie szkoda mi tego dziadka. Dzwonilam na policje przyjechali i rozmawiali z tym opiekunem ale to nic nie zmienilo! Czy ktos zna wyjscie z tej sytuacji? Gdzie powinnam interweniowac?

Gość feeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Ośrodek opieki społecznej.

Gość zamów coś z restauracji
może w mopsie?? policja nic nie da. szkoda dziadka. dobre masz serce...

moze sprobuj sie dowiedziec, chocby wspomnianego sasiada lub ktoregos innego, kto sie nim opiekuje - z jakiejs instytucji i z nimi porozmawiaj, bo szkoda czlowieka

Gość janinka sloninka
szkoda ze w Polsce nie ma eutanazji, przynamniej dziadek by się nie musiał męczyć

Gość nieznajomaaa
Przykro :( Jeśli sama nie masz obowiązków może zaproponuj pomoc, porozmawiaj z tym schorowanym panem, zapytaj kim jest ten "opiekun" hmm ciężka sprawa

Gość janinka sloninka
A czym jest ten mops? Jestem kompletnie zielona w takich sprawach a z innymi sasiadami nie mam zadnego kontaktu, wogole w moim bloku chyba wszyscy sa glusi i slepi. Mieszkam sama a ten opiekun jest dosc przerazajacy i obawiam sie sama z nim rozmawiac dlatego pomyslam o jakiejs instytucjii. Dla mnie to co on wyrabia to zwyczajne znecanie sie nad drugim czlowiekiem

Gość feeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej

Gość janinka sloninka
ten opiekun jest łysy, ma 2 metry wzrostu i łapy grube, jak moje nogi I nosi złoty łańcuch

Gość hehehehehehehehehehehehehe
ty jakas dziwna jestes jak mozna nie wiedziec co to mops!!mops to MIEJSKI OSRODEK POMOCY SPOLECZNEJ zglos sie tam i pomoz czlowiekowi!

Gość janinka sloninka
nieznajomaa obawiam sie ze rozmowa z tym sasiadem na niewiele sie zda bo mysle ze on juz nie bardzo kontaktuje. A opieka nad taka osoba wymaga zaangazowania- nie jestem w stanie tak sie poswiecic.

TO POCO ZAKLADASZ TEMAT JAK NIE MASZ ZAMIARU I OCHOTY CZLOWIEKOWI POMOC CO?

Gość janinka sloninka
Dziekuje Wam za informacje i pomoc. Juz znalazlam tel do mopsu i jutro nakresle im ta sprawe. Dziekuje.

Gość janinka sloninka
hehehehehehehehehehehehehe ---- chce pomoc ale mam swoje zycie i swoje obowiazki i nie jestem w stanie sie nim zajmowac. Moj dziadek chorowal na aizchaimera i wiem jak wyglada opieka nad taka osoba, trzeba jej poswiecic wiele czasu bo taka osoba nic nie robi sama. Mnie na to nie stac i tyle.

nie dosyc ze len to jeszcze analfabetka!alzheimer sie pisze!

Gość NEROOOOO
JANINKA NAJPIERW TY DO LEKARZA.MOŻE CIEBIE BY UŚPILI,A NIE BIEDNEGO DZIADZIUSIA.W OGÓLE ,TO JESTEŚ NIEDOROZWINIETA!!!!!!

Gość janinka sloninka
To o eutanazji to nie ja tylko jakis wredny podszywacz.