Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niuniek16

ANTYKONCEPCJA- CO POWIEDZIEĆ LEKARZOWI? PROSZE PISZCIE!

Polecane posty

Mam 16 lat i chcę pujsc do ginekologa by przepisal mi odpowiednie tabletki anty... o co mam pytac i co mowic przy takiej wizycie??? jak sie do niej przygotować???PROSZE O RADE!!!!!!

słuchaj ja poszlam do lekarza i powiedziałam ze chciałabym zacząc stosowac doustna antykoncepcje. i on wtedy zadaje ci pytania tzw. wywiad zeby dopasowac ci tabletki powinien cie zbadac i ewentualnie zrobic jakies badania i tyle... naprawde nic strasznego :)

Nie polecam antyków. Po odstawieniu przeważnie zaczynaja się u kobiet poważne zaburzenia hormonalne, zwłaszcza gdy dziewczyny zażywają w tak młodym wieku.Narobią wam takiego bajzlu, że potem się nie pozbieracie.

wlasnie boje sie ze za pare lat moge miec problemy z zajsciem w ciaze... i ze teraz bede miec jakies problemy... nie chce zalowac tego dlatego pytam bardziej doswiadczone kobitki;)

wlasnie boje sie ze za pare lat moge miec problemy z zajsciem w ciaze... i ze teraz bede miec jakies problemy... nie chce zalowac tego dlatego pytam bardziej doswiadczone kobitki;)

Gość to co polecasz
to lepiej, żeby 16 latka zaszła w ciażę??? co jak pęknie prezerwatywa, albo chłopak źle zalozy, albo nie załozy wcale? lekarze w ogóle nie chcą potem zapisywać tabletki Escapelle a może polecacie stosunek przerywany jako najlepszą metodę dla 16 latki? dla nastolatek są specjalne tabletki anty, dla dziewcząt w wieku 15-19 lat, o minimalnej zawartosci hormonów dostępna jest także mikropigułka zawierająca tylko progesteron

gim gowno won proszę:P słyszałam o tych tabletkach... a lekarz będzie pytał o to czy jestem dziewicą???

nie nie swędzi:p chce zebym miala bardziej regularne miesiączki i mogła normalnie funkcjonować pare dni przed okresem:P

Gość Antii89
jasne;/// to nie pytaj o antykoncepcje tylko powiedz ze masz nieregularny okres (co w twoim wieku jest normalne) i bolesny

Gość Antii89
hm poza tym gubisz sie w tym co piszesz;/

Gość Antii89
Temat:ANTYKONCEPCJA i nagle ze ty tylko chcesz wyregulowac okres i przy okazji faszerowac sie hormonami. Tylko pytanie po co?? Jestes lekarzem? Ze idziesz do niego i od razu mu powiesz co ci ma przepisac? No tak ty wiesz lepiej... Wiadomo, skonczone studia....

nie,pewnie ze nie wiem lepiej... DLATEGO WAS PYTAM... głównie dlatego chce brać te tabletki ale i żeby się zabezpieczyć... jak nie masz zamiaru mi coś podpowiedzieć to nie pisz...

Gość Antii89
No ba... Przecież nastolatki wszystko wiedzą najlepiej. Ja sądzę, że lekarz nawet nie musi jej badać, bo po co?:> Skoro ona już wie co i jak jej dolega. Poza tym czemu tak się boisz czy lekarz zapyta cię czy jesteś dziewica?:> To jakiś wstyd? Czy po prostu już nie jesteś?

Gość Antii89
Kłamiesz. Czyli Jednak seks ci w głowie. Zastanów się.... Masz 16 lat;O Lepiej za naukę się weź, a nie za dawanie... chłopakom.

Gość to co polecasz
Niuniek ty nie słuchaj tych głupich rad na forum, tylko sie wybierz do madrego ginekologa. Ja brałam 11 lat tabletki anty, a teraz zaszłam bez problemu w ciąże. tabletki nie powodują bezpłodnosci lekarze często zapisują młodym dziewczynom tabletki anty na regulację miesiaczki ale pod warunkiem, że miesiączkujesz przynajmniej od 3 lat ale nawet jak nie to i tak się wybierz do ginekologa jak masz jakieś pytania czy nieregularny okres, w końcu mamy 21 wiek ! Lekarz nie będzie pytał czy jesteś dziewicą, ale jak jesteś to powiedz, użyje wtedy najmniejszego wziernika do badania. I powiedz, że jest to twoja pierwsza wizyta. 16 lat to bardzo dobry wiek na pierwszą wizytę u ginekologa. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4045820

Gość Antii89
Nie zwłasnego wyboru?:) A toż ci ciekawe...:D

to co polecasz dzięki:) chłopak chciał ze mną pójść gdyby coś było nie tak... tylko nie wiem czy się zgodzić...:(

Gość Antii89
Lubię...:D Zabawna jesteś, aczkolwiek radzę wziąć się za naukę, a nei za seks. "a brałam 11 lat tabletki anty, a teraz zaszłam bez problemu w ciąże. tabletki nie powodują bezpłodnosci" Przepraszam jesteś lekarzem, masz jakieś medyczne wykształcenie? To, że u ciebie tabletki nie spowodowały bezpłodności, toc zemu nie musi tak być w innym przypadku? Każdy organizm jest inny. "lekarze często zapisują młodym dziewczynom tabletki anty na regulację miesiaczki" i to jest błąd... Tabletki powinny być zapisywane powyżej jednak pewnego wieku. Okres reguluje sie ponad 5 lat. Więc po co regulować okres nastolatki??

po to żeby nie zrzędziły jak ty... świry... ale widzę że ty jesteś lekarzem skoro każde zdanie innej osoby podważasz:p

Gość Antii89
Jesli ktoś ma odmienne zdanie od twojego jest od razu świrem? Naucz się dyskusji i przyjmowania argumentów innych ludzi. Rozumiem, że ty weszłaś na ten wątek, aby inni cię poparli w braniu tabletek anty. A jeśli ktoś ci je odradza to ejst świrem. Ja nie podważam niczyjego zdania, tylko wyrażam swoją opinię... Mam swoje zdanie na pewne tematy i pewną wiedzę, dlatego się wypowiadam.

Gość to co polecasz
tak, mam odpowiednie medyczne wykształcenie i każde słowo napisałam z pełną tego świadomością niuniek chłopak może iść z tobą, przecież nie musi wchodzić do gabinetu jeżeli potrzebujesz zabezpieczenia to jasno powiedz o tym lekarzowi, on nie jest od tego by cię oceniać, ale po to, żeby pomóc jak nie bedziesz zadowolona z wizyty to potem idź do innego ginekologa ze względu na twój mlody wiek, przed zapisaniem anty lekarz powinien cię dokładnie zbadac, zrobić usg i skierować na badania hormonalne, a potem dobrać odpowiednie tabletki

Gość Antii89
I nakłaniasz to dziecko do seksu:) I pewno twoje dzieci też będą mogły uprawiać seks może już w przedszkolu w końcu mamy XXI wiek!!!:D A potem aborcja jak tabletki zawiodą... Oj przecież mamy prawo "decydować o własnym życiu" Szkoda, że ja mam inne wiadomości na temat tabletek antykoncepcyjnych, również opinie osób je biorących.... :)

Antii89 nie powiedziałam, że ktoś jest świrem... poprosiłam tylko o porady a nie ocenianie mnie i dziewczyn w moim wieku... każdy myśli że jak się ma 16 lat to nic Cię nie obchodzi i nic nie wiesz... gdybym nic nie wiedziała to bym was o nic nie prosiła tylko w czasie okresu wzięłabym jakieś tabletki przeciwbólowe,poszłabym z chłopakiem do łóżka a jak bym zaszła w ciąże zdecydowałabym się na aborcje... ale ciesze się że taka nie jestem... to co polecasz, dzięki za prawdziwe rady:):*

Gość Antii89
Nie taka nie ejstes;D jestes taka inna no... OH;D Przecież seks w wieku 16 lat jest taki dźezi..:D Boże widzisz i nie grzmisz. Że tak powiem zatracenie wartości. Ciakwe czy ten chłopak się z tobą ożeni wyzwolona kobieto.