Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropka w kropce

Ginekolog.

Polecane posty

Gość kropka w kropce

Witajcie. Wiem, że jest tu dużo tematów dotyczących pierwszej wizyty u ginekologa, antykoncepcji i pierwszego razu.. Wybieram się pierwszy raz do ginekologa.. chciałabym wiedzieć coś więcej na temat wizyty, jak się przygotować itd Mogę iść sama czy muszę pierwszy raz iść z mamą? Proszę o odpowiedzi.. Pozdrwiam:)

Gość to je przeczytaj
wpisz w wyszukiwarkę pierwsza wizyta u ginekologa i już wczoraj odpisywałam na identyczny temat, nie chce mi się znowu pisać ! jak masz skończone 16 lat to możesz bez mamy przed wizytą trzeba się podmyć, owłosienia łonowego nie trzeba golić dobrze jest wcześniej zrobić siku i nie mieć zatwardzenia :) załóż dłuższą bluzkę, która zakrywa pośladki, albo spódniczkę, ale taką, którą łatwo podwinąć do badania zdejmujesz majtki, możesz zostać w bluzce czy spódnicy i skarpetkach koniecznie powiedz lekarzowi, że to twoja pierwsza wizyta! będzie cię pytał kiedy miałaś pierwszą w życiu miesiaczkę, czy są regularne i o datę ostatniej miesiączki (podajesz datę pierwszego dnia krwawienia). badanie jest krótkie i nie boli, trzeba się rozluźnić to nic strasznego!

Gość joojjjjjjjj
zgadzam się - nawet tu na forum taki odnośnik jak "szukaj" - nie boli - takich tematów było już milion chyba a wogóle to niema się czego bać !!!