Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikkkkk

WYNIKI BADAN HORMONALNYCH JAKIE POWINNY BYĆ ??

Polecane posty

Gość monikkkkk

witam miałam robione badanie takir jak; Testosteron 0,84 ng/ml PRL- 36,65ng/ml FSH- 6,13ng/ml E2- 202,40 ng/ml OB- 6mm poweccie co myslicie o tych wynikach bo mnie troszke martwia

Gość wszystko zalezy
w jakiej fazie cyklu robione i jakie normy ma laboratorium.

Gość monikkkkk
to był 8dc

Gość wszystko zalezy
a normy laboratoryjne? na wynikach powinnaś mieć napisane normy dla fazy folikularnej bo to ta cie interesuje...

Gość monikkkkk
testoster. mam ok PRL mam za wysoki bo jest K - W CYKLU 1,3-25,0 AJA MAM 36,65 FSH- FAZA FOLIKULARNA i jest tak pierwsza połowa 3,9-12,0 i druga połowa 2,9-9,0 A JA MAM 6,13. E2- FAZA FOLIK. 18-147 a ja mam 202,40!!! chyba cos nie tak

Gość monikkkkk
napiscie co sadzicie !!

Gość monikkkkk
dziewczyny pomocy

Gość wszystko zalezy
sorry ale wczoraj odpadłam od kompa, wygląda na to, że jedyny problem masz z prolaktyną i jeśli starasz się o dziecko to powinnas zbić ta prolaktynę. Estradiolem się nie martw, moze byc tak że wchodzisz właśnie w fazę owulacji i wtedy on leci w góre bardzo. Prolaktyna jest najwiekszym problemem tu, ale do właściwego zdiagnozowania hiperprolaktynemii powinnaś wykonać badanie prolaktyny jeszcze w 2 następnych cyklach - i wtedy te 3 badania razem wziete dadza ci w miare wiarygodny wynik. Badanie prl jest objęte szczegolnymi regułami (pewnie to wiesz?): 1. trzeba wykonac je jak najwczesniej rano 2. wieczór przed badaniem - 0 seksu, 0 dotykania piersi, smarowania itp 3. rano przed badaniem 0 stresu i pośpiechu.

Gość monikkkk
dzieki bardzo za podpowiedz a powiedz mi czy bardzo wysoka mam ??? PRL

Gość wszystko zalezy
nie bardzo, ale generalnie przy staraniach o dziecko powinno ją się zbić. Jesli się nie starasz o dziecko, być może gin postanowi tego nie ruszać.

Gość wszystko zalezy
aha no i jeszcze jedno - jesli to badanie wykonywałaś nie przestrzegajac tych reguł o ktorych ci napisałam, to może być niewiarygodne. Np jeśli poszłać na badanie koło poludnia to taka prolaktyna może być w normie. PRL wzrasta dobowo dlatego powinno się robić to badanie jak najwczesniej rano - optymalnie koło 3.4 nad ranem, ale to jest możliwe tylko w warunkach szpitalnych. Dlatego najlepiej w labie zgosić sie o 7 rano. Dzień cyklu jest nieistotny.

Gość monikkkkk
bylam rano :) ale chyba dzien wczesniej współrzyłam !!

Gość monikkkkk
MOZE KTÓRAZ JESZCZE MI POMOZE

Gość ale w czym
?

Jesli cykle masz krótkie (jeśli któryś z ostatnich 12 cykli miał 26 dni lub mniej) to mogłaś być w fazie okołoowulacyjnej i wtedy estradiol ma prawo byc, jaki jest.Kto kazał Ci robić w tym dniu badania? dla fazy folikularnej miarodajne są badania robione między 2 a 4 dc, wtedy nie ma wątpliwości co do fazy cyklu.

Wszystko zalezy opisała wszystko bardzo dokładnie i wiarygodnie.Od siebie dodam, że nie tylko rano na PRL ale przede wszystkim na czczo, bez pośpiechu i bez stresu.

Gość monikkkkk
moze ktos jeszcze cos napisze

Gość jezu dziewczyno
ale co jeszcze tu można napisać ?? idź do lekarza jeśli jeszcze nie byłaś.