Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa mammaaaaa

Jak często

Polecane posty

Gość nowa mammaaaaa

Jak często zmieniac pampersa ze siuskami? Jak przestawić malca 2 miesięcznego, zeby przesypial całą noc?

Gość nowa mammaaaaa
podnosze

Gość dziecko ma 2 miesiące
a Ty chcesz by przespał całą noc? To nie bajka... nawet roczne dzieci budzą się w nocy.

Gość nowa mammaaaaa
ale moja budzi sie 2 razy, a kolezanki raz, a innej od 20 do 7 śpi. A co z pieluchą?

Gość nowa mammaaaaa
Ale ja pytam poważnie, bo jak jest kupcia to zmieniam zawsze, a jak siusiu to co 3h, po karmieniu, ale nieraz wydaje mi sie ze pieluszka nie jest jeszcze mokra. A o spanie pytam - czy macie jakies metody?

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
moja zaczeła przesypiać nocki jak miała ponad 2,5 roku, wiec nie licz na to ze takie dzicko będzie spało, a pampers jak zasikany, nie ma tak ze co 2-3 godziny, ba raz będzie zasikany a innym razem nie

2-3 misieczne dziecko i starsze bedzie Ci sie budzic w nocy na karmienie, tak male dziecko nie ma jeszcze dobrze rozwinietego ukladu pokarmowego wiec tak czy siak bedzie Ci sie budzic. ciesz sie ze budzi Ci sie 2 razy w nocy. mojej znajomej budzi sie co1,5 godz na karmienie a to jest pol roczne dziecko. co do pampersow zmieniaj wtedy kiedy naprawde jest to potrzebne czyli jak jest przesiusiany. nie mozna ustalic co do godz. czasem dziecko siusia mniej a czasem wiecej

Wszystko zależy od dziecka:) Moja starsza córka nie budziła się w nocy na jedzenie ale ja ją musiałam budzić bo była wcześniakiem i kazano mi ją karmić co 3 godziny-jeść nie chciała,wolała spaća butelkę i tak musiała mieć w buzi-koszmar:(:(:( Mój młodszy syn od drugiego miesiąca nie budził się na jedzenie:)W drugim miesiącu spał od 19 do 5 rano(mleko)a od 4 miesięca śpi od 21 do 9 rano.Jak szły mu zęby czasem się przebudzał ale jeśc nie chciał tylko pić:)Teraz mamy narazie spokuj z ząbkami więc śpi calutką noc:):):):):) Jak widać co dziecko to obyczaj:) Pozdrawiam🌼

mój synek wstaje ostatnio raz lub dwa na karmienie w nocy. Pieluchy nie zmieniam bo się wtedy rozbudza. Zmieniam rano lub nad ranem. Nic się nie dzieje, żadnych odparzeń, mały nie marudzi śpi smacznie, więc chyba nie jest to dla niego jakiś dyskomfort.

ja zmienialam pieluszke przy kupce, ale jak jest sucha to nie powodu do zmiany :) czekaj na kupke lub jesli jest duuuzo sikow, to owszem... Z przesypianiem, sa pewne metody ktorymi chetnie podziele sie z toba ale nie dla 2 miesiecznego baka niestety. bobasek jest jeszcze baaardzo maly i musisz czekac az podrosnie, bo nie dasz teraz rady :)