Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lauraaaa

Prosze o opinie MAM -

Polecane posty

Gość Lauraaaa

Zaczne moze od tego ze 7 dni spoznia mi sie okres...Wczoraj zrobilam test i jestem w kropce bo linia byla bardzo slabo widoczna..wpatrywalismy sie z mezem w ta PLYTKE i w pewnym momencie stwierdzilam ze nic tam nie ma...jednak pod pewnym katem widac bylo balda linie- moj maz takze stwierdzil ze hcyba cos tam jest.Test robilam o godzinie 16.00. Od kilku dni jetem jakby zmeczona i spiaca...zmierzylam sobie wczoraj temperature i mialam 37.2.Dzisiaj od rana 37.3. Nie mam w ogole apetetu i czuje jakby mi ciafgle bylo jakos niedobrze- i nie wiem czy to sobie wszystko wmawiam czy moze jestem w ciazy? Jak bylo u Was?

Powtórz test za kilka dni. Może być tak że było za szybko, a może być tak że wmawiasz sobie i się nakręcasz

powtorz test rano, a jak nadal nie wyjdzie zrob test z krwi w laboratorium- duzo ewniejszy

Gość Lauraaaa
No wlasnie tez mam takie podejrzenia ze moge sobie wmawiac i sie nakrecac...Mam zamiar powtorzyc test w piatek...bedzie to juz 10 dni po terminie @ i zrobie go rano wiec powinno juz cos wykazac prawda?

Gość Lauraaaa
Catarinka71- swoja droga fajna data urodzin coreczki:)Moja bardzo szczesliwa bo 24.08 z tym ze 6 lat wczesniej bralam slub;))

Gość Lauraaaa
hahaha rzeczywiscie:)Niezly zbieg okolicznosci;)))

Gość Lauraaaa
Kurcze tak sie troche martwie...bo bylaby to jakby nielanowana ciaza...tzn t o nawet zle okreslenie bo moj maz wsominal o dziecku(mamy juz corke) ale byly to luzne rozmowy...i wczoraj jak robilam test siedzial i trzymal kciuki aby byla ciaza..:))A moje obawy wynikaja z tego ze nie bralam zadnych witamin ktore sie powinno brac przed ciaza...nie robilam badan...ja z natury jestes taka z tych martwiacych sie na zapas i moze przesadzam?

Gość Lauraaaa
Catarinka71- zapewne masz racje:)Chyba musze zaczac myslec pozytywnie i tak przez caly czas:)Moj maz twierdzi ze ma nadzieje ze okaze sie e jestem w ciazy bo sama to bym sie nigdy nie zdecydowala(on chcial zawsze 2 dziecka tylko ja mialam opory) a tak to bedziemy szczesliwymi rodzicami poraz 2.....plan mam taki w piatek rano robie test....i potem zobaczymy:)

Nie martw sie na zapas, dziecko potrafi obronic sie przed szkodliwymi czynnikami, przeciez wiekszosc z nas nie wie ze jest w ciazy na poczatku. Ja tez nie planowalam dziecka, zanim dowiedzialam sie o ciąży pilam sporo alkoholu, mialam rtg zęba, brałam antybiotyki na zapalenie oskrzeli no i wszystko super z synkiem, prawidłowo się rozwija, a ja pod koniec maja bede szczesliwa mamusia :)

Gość Lauraaaa
No to zycze szczesliwego rozwiazania bo to juz niedlugo:))) Wlasnie tez tak sobie mysle ze znaczna wiekszosc kobiet nie wie ze jest w cizy i wlasnie pije alkohol, bierze rozn eleki i potem z dziecmi jest wszystko ok:) Moja kolezanka twierdzi ze duze znaczenie ma tez kwestia nastawienia...i to nie tylko w czasie ciazy..jesli ktos bedzie chodzil i non stop wmawial sobie ze ma raka to wkoncu zachoruje na tego raka..i tak z ciaza trzeba myslec ze wszystko bedzie OK i tak napewno bedzie:) A jakie Ty mialas objawy?

Ja czułam się jak na okres, bolał mnie brzuch i piersi, byłam pewna że dostanę @. Jedyny "inny" objaw to senność, padałam o 20.00 i w ciągu dnia snułam się jak lunatyk- ratowałam się litrami kawy, myślałam wtedy że to zmęczenie

Gość Lauraaaa
No wlasnie to zmeczenie:(Ja obecnie czuje sie tak ze co chwile ziewam i jakbym mogla to bym przespala caly dzien....np w niedziele ajk ylam u tesciow usnelam na fotelu z pilotem w reku o 13.00 gdzie wczesniej zmusic mnie abym usnela w dzien bylo by raczej niemozliwe..Pozatym jak zawsze lubilam jesc na chwile obecna nie mam apetutu w ogole a jak dzisiaj robilam mielone myslalam ze zwymiotuje na to miecho...i caly czas mam powyzej 37 stopni...Przed okresem zawsze mialam kilka krostek a teraz cere mam wrecz idelana..

Gość Lauraaaa
a ten test to robilas rano czy wieczorem?

Gość Lauraaaa
Pozatym jak robilas test przy pierwszej ciazy to kreska byla rownie slaba i malo widoczna..i stad te nasze podejrzenia..

Gość Lauraaaa
robilam mialo byc;)))

Gość Lauraaaa
Uciekam pozdrawiam i zycze powodzenia!!