Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gepi

papierkowe pytanie

Polecane posty

pytanie kieruje do dziewczyn ktore braly osobno slub cywilny i slub kocielny... co mamy zaniesc ksiedzu przed slubem koscielnym?rozumiem ze akt slubu z USC,kartki ze spowiedzia,zaswiadczenie z kursu i co jeszcze?dowody osobiste?czy podpisuje sie jeszcze jakis dokument koscielny?i kiedy sie go podpisuje przed msza czy po mszy?i czy wystarczy jak zaniesiemy to wszytko przed samym slubem czy lepeij isc z tymi papierami dzien wczesniej? Slub mamy juz w poniedzialek wielkanocny a w sumie wstyd sie przyznac ale nieiwiem tego:/ z gory dzieki za odpowiedzi...

Gość ola0711
A protokół przedmałzeński ? Spisuje się go przed ślubem (Ty, narzeczony i ksiądz). Ja mam ślub 18 kwietnia i protokół spisany już miesiąc temu. A zapowiedzi ? pochodzicie z tej samej parafii w której bierzecie ślub ? Muszą się ukazać przez 3 niedziele poprzedzające ślub.

protokol juz dawno spisalismy,zapowiedzi tez juz sie ukazaly dawno temu...generalnie wsyztko jest zapiete na ost guzik ale eniwiem czy jeszcze nas cos czeka? wiem ze musimy doniesc te nieszczesne karteczki ze spowiedzi i kurs bo robilismy na ostatnia chwile... ale co jeszcze? czy ktos moze udzielic informacji?

Gość mi sie wydaje
ze chyba po slubie,tak przynajmniej jest jak jest slub konkordatowy...wiec pewnie z koscielnym jest tak samo tylko nie podpisujecie wtedy aktu slubu tego z usc :)

tak,tylko moje pytanie czy istnieje koscielny akt slubu?czy to pewne ze cedziemy cos podpisywac jeszcze? dziewczyny ja serio tego niewiem.... a moj slub juz za 5 DNI aaaaaaaaaaaaaa......

Gość zadzwoń do księdza
a nie się tu pytasz

Gość zadzwoń do księdza
on bedzie wiedzial czy juz wszystko zalatwiliscie, ja jak czegos nie wiedzialam to dzwonilam na kom. do proboszcza

po prostu nie mam w naturze dzwonic z byle pytaniem do ksiedza-a tu tyle swiezo upieczonych mezatek i zadna nie wie czy oprocz aktu slubu z usc cos podpisywala jeszcze i kiedy to podpisywala pprzed czy po mszy?

pozatym moj slub wypada w tak nietypowym czasie (bo wielkanocnym) ze ksieza maja sajgon ze spowiedziami itd.Komorki niestety nie otrzymalam-coz co ksiadz to inaczej...

Gość zadzwoń do księdza
bo prawda jest taka ze wiekszosc ztych swiezo upieczonych ,mezatek brala slub konkordatowy. naprawde radze zadzwonic. i nie jest to byle pytanie skoro cie tak martwi. znajdz strone parafii i num. do ksiedza i dzwon. lepiej pomeczyc ksiedza byle pytaniem niz czegos nie zalatwic