Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qna17

mieszkanie z agencji w UK

Polecane posty

Gość qna17

Witam pytanie - mieszkanie wyjajete przez agencje mieszkaniowa - czy warto, jakie ewentualnie korzysci?. Wiem ze trzeba zapłacic za sprawdzenie danych jest to duzy minus, ale czy sa jakies plusy? pozdrawiam

Gość to zalezy od agencji
wiekszos jest gowniana , czasami jendal lepeij sie dogada bezprosrednio z wlascicielem ,zlwaszcza ze teoretycznie to on bedzie bardzije zaangazowany w to zeby wszystko bylo ok ,z waszje strony ale i z jego strony .moja agencja jest do dupy ,i nastepnym razem bede starala znalezc mieszkanie wlasnie prywatnie. dam ci rade jak np., masz problem z ogrzewaniem i zadzownisz do agencji zeby ci naparwili,najleoej w ten sam dzien zaraz po rozmowie telfeoniczn ej wyslij faxa ze jak ci nie nbaparwia w iagu 48goidz to wezwiesz kogos sama i odejmiesz sobie z czynszu za uslgu ... ja np ..czekam 5 dni zeby mi w zimie ktos przyszedl i naparwil boiler0 a dzownilam do agnecji codziennie i za akzdym razem upeniwia ze tak dzisiaj ktros przyjdzie i tak mijal dzien za dniem....

Gość bobek kozi z wolki
moja agencja tez gowniana...kran eperowali 3 miesiace i wyslalam chyba z 6 maili ponaglajacych! a jak sie spoznisz z czynszem o jeden dzien to nabijaja juz kare! ale ostatnio to juz przeszlo wszelkie pojecie! pekla rura i sie woda lala w calej lazience. jakos moj chlopak zamknal doplyw i zadzwonilismy na emergency number do tej agecnji a oni, ze jutro kogos wysla...minelo jutro pojutrze i dupa..w koncu poslzam tam osobiscie, zrobilam awanture na cala agencje przy potencjalnych klientach i zagrozilam, ze nie zaplace czynszu i ze mam do tego pelne prawo bo oni nie wywiazuje sie z kontraktu! zebyscie ich miny widzieli a tych ludiz co tam siedzieli haaaaha bezcenne! reakcja natychmiastowa! trzeba z takimi ostro bo to zdziertusy! a dodam ze duza powazna agecji ...

Gość na 100
ja wynajmowałam mieszkanie przez agencje i było ok. wszystko szybko załatwiane,bez problemów.Za to koleżance ciężko było zainteresować mieszkaniem prywatnego landlorda od którego wynajmowała.Różnie bywa. Wiem jednak że agencja bardziej boi się kłopotów i kontroli,dlatego warto w przypadku jakichkolwiek problemów pisać do nich oficjalne listy (i robić sobie kopię) czasem jak się załatwia telefonicznie to mają nieco opóźniona reakcję:)