Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Debra27

Rybka z falbanami- jakie dodatki

Polecane posty

Gość Debra27

Dziewczyny!! Zdecydowałam się na suknię. Może postąpiłam zbyt próżnie i odważnie, ale raz się żyje....! I raz za mąż wychodzi :)) Zaszalałam i wybrałam tę o to suknię San Patrick: http://www.mlodaimoda.pl/san-patrick-kolekcja-2009/san-patrick-persia.html Ślub w sierpniu. Jestem wysoka- 173, blondynka, rozmiar 38. Doradźcie w kwestii odpowiednich kwiatów (żeby nie wprowadzać dodatkowych form), innych dodatków. Welon będzie długi, ale z b. delikatną falbanką, nie taką jak na zdjęciu. Czy znacie dobrą wizażystkę z okolic Łochowa, Wyszkowa, Ostrów Mazowiecka? Może słyszałyście o dobrym fryzjerze? Będę wdzięczna za Wasze doświadczenia i rady. Pozdrawiam i pannom młodym życzę dużo radości z przygotowań do Tego Dnia

Gość blackcat
Moja koleżanka miała podobną suknie i bukiet miała z kalii - wyglądał przepieknie i nie gryzł sie z sukienką.

Gość czarna koala
och jejejejej, irysy, irysy...

Gość Debra27
Irysy!! Chyba świetny pomysł. Już szukam w necie zdjęć i inspiracji z irysami

Gość czarna koala
http://www.kwiaty.pless.pl/index.php?load=menu&mid=1 masz tam bukiet Amarylis. dla mnie kluczowy jest ten ogon zielonego poniżek kryzy. nad kryzą albo same irysy skomponowane w przestrzenną kulę (kulę, nie główki w okrąg, ale kula), albo tak wyciągnięte na liściu jak w bukiecie wyżej. ale myślę że raczej kula. kolory fioletowo-żółte.

Gość czarna koala
http://www.twojekwiaty.pl/Bukiet-Zante-i-1008.html coś troszkę jak to, tylko irysy zamiast kalii. generalnie chodzi mi o to że - sukienka ma wąską górę, a rozbudowany dół. myslę że bukiet powinien mieć proporcje odwrotne, czyli górę krótką ale efektowną i wydłużony, smukły dół. fiolet z zółtym komponuje się ślicznie, chociaż nie jest standardowym zestawem kolorów na ślubie. złagodzisz efekt łącząc irysy fioletowe z bielą. aczkolwiek ja jestem zwolenniczką mocnych barw kwiatów, bo biała sknia, białe kwiaty - i juz całkiem nic nie widac tylko chmurę bieli...

Gość sdfsdf
czarna koala-madrze mowisz,ja tez zamierzam sie na ciemny odcien rozu,storczyki.wyglada pieknie,niczym kontrast,wszelka biel z biela jest dla mnie bezgusciem.trzeba sie ozywic czyms.

Gość 100 pewnosci
mocnymi kwiatami odwraca sie uwage od sukni. po za tym autorka ma dosc strojną suknie dlatego kwiaty powinny byc jak najprostsze :o

mysle ze nawet do tej sukni pasuje mocny kolor kwiatu,ale jednego rodzaju i bez zadnej mieszanki kwiatowej.pasuje,bo widzialam podobne zdjecia w necie i podpasowalo nawet pod koronkowa suknie z koralikami.

Gość 100 pewnosci
czerwone czy filetowe ładnie by pasowały ale chyba bardziej jakby panna młoda miała wyrazistą urode np. była brunetką z ciemną karnacją bo ja jest blondynką to mogą ja troche przytłoczyć :o

Gość ja to bym widziala
kompozycje z jasnych storczyków ale niekoniecznie białych albo białych z czymś i jak ktos radzil z taym dlugim ogonem dla przeciwwagi sukni duzo u gory malo na dole

no ale wlasnie np jasny kolor na bialym tle bedzie wygladal mdlo.. a mysle ze powinno byc cos co ozywi pare mloda. sama kompozycja bukietu fajna-wlasnie taki ksztalt powinien byc. ja mysle o nareczu galazki storczyka.jedna lub dwie nie wiem jak to wychodzi.

Gość heh13
moja droga w dniu ślubu to Ty powinnas bic blaskiem i skupiac uwage a nie Twoje kwiaty. Jeśli tak nie jest to znaczy ze cos jest nie tak albo z suknia albo z Twoja urodą :)

blaskiem wszystkich pozabijam ;) ale kwiaty tez wazne. mozna spartaczyc efekt jak sie zle dobierze.co gorsza wiem ze ciezko o storczyki w czerwcu..podobno sa dostepne grudzien-maj :/

Gość czarna koala
ten z drugiej fotki ma fajny kształt, właśnie o czymś takim myslałam :) storczyki - hmmm... piekne sa fakt, ale - egzotyczne jak cholera. czy nie lepiej jakiegoś naturalnego, "polskiego" kwiata?... że o cenie nie wspomnę, za cenę storczyka mozna miec trzy razy tyle innych kwiatów. jesli autorka jest blondynką to tym bardziej musi miec gdzieś coś kontrastującego. biała suknia, białe kwiaty, jasne włosy, jasne oczy, jasna karnacja...Biala Dama i hajda straszyć na zamek... :) bukiet w zdecydowanej barwie jak dla mnie koniecznie. nie wiem jaką będziesz mieć fryzurę ale możesz sobie jeszcze kwiata we włosy strzelic :) ale jak bedziesz miec welon to nie, moze byc za dużo juz. musisz popatrzeć, przymierzyć, przemyslec. moim zdaniem byloby ciekawie. za to umiarkowanie z biżuterią! jeśli ktoś myśli że jakiekolwiek kwiaty są w stanie w dniu ślubu odwrócić uwagę od panny młodej to sorry :) ja nie widze takiej możliwosci :) a ponosić sobie taki bukiet jak ślubny to tez już nie będzie miala okazji. wiec trzeba korzystac...

Gość czarna koala
"magdusiarose82 - co gorsza wiem ze ciezko o storczyki w czerwcu..podobno sa dostepne grudzien-maj :/" kwestia kwiaciarni. ja w październiku dostałam tulipany :) a storczyki są albo z importu albo z hodowli szklarniowych wiec nie widze problemu. kwestia kosztów i czasu oczekiwania. radzę Ci się przejsc do duuuuzej kwiaciarni z dobrą renomą, oni mogą mieć nawet dyskusyjne o danej porze roku gatunki, a jak nie to zawsze chętniej sprowadzą niż mała kwiaciarenka...

wiem Koala,wlasnie ide w ten weekend zapytac o moja propozycje kwaitow ;) ciekawa jestem ile zaspiewaja :):) nie dodajac ´slubny´... ale wiem,ze istnieje mozliwosc sprowadzenia,choc za wyzsza sume.