Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajaaa

PIEKNY RUDY!

Polecane posty

Gość takajaaa

Kobiety, zwracam się do Was z prośbą o radę. Poszukuję farby, która dałaby na moich włosach (obecnie farbowane na orzechowy blond z rudym połyskiem) piękny ciemnorudy kolor? Możecie mi coś polecić? Podoba mi się np Bursztyn z Castinga, ale nie wiem, jak wyjdzie. Doradźcie coś! :)

Gość rudy9433963
Rudym to trza się urodzić a nie tam jakieś farbowane :P

Gość rudy9433963
ale tak na poważnie... Ja wiem , że wy kobitki jak zafarbujecie włosy to później chciałybyscie być telepatkami gdy partner i ludzie w koło odpowiadają wam na pytanie "czy ładnie" . A do tego trzeba podejść profesjonalnie... 1. Zrobić zdjęcie 2. otworzyć zdjęcie w photoshopie i tak zmieniać kolor włosów aż będzie wam się podobał. 3.wydrukować zdjęcie na skalibrowanej drukarce ( monitor na którym zmieniamy kolory też powinien być skalibrowany ) 4. odciąć kilka kosmyków włosów. 5. Zakupić kilka farb. 6. pofarbować kosmyki zakupionymi farbami. 7. Porównać kolor z wydrukowanym kolorem referencyjnym. 8. Jeżeli żaden nie pasuje zeskanować pofarbowane ksmyki na skalibrowanym skanerze. 9. nałożyć na siebie kosmyki w photoshopie i tak sterować przezroczystością poszczególnych barw by uzyskać porządany odcień. 10. Zapamiętać ( zapisać) procent przezroczystości dla poszczególnych barw. 11. Wymieszać farby w proporcjach według zapisanych procentów. 12. Zafarbować włosy. 13. Cieszyć się niezaprzeczalną szczerością partnera, znajomcyh, rodziny i dzieci.

Gość takajaaa
Heh, no dziękuję za tak dokładnie rozpisany plan działania, niemniej jednak ja wiem, że w rudym mi do twarzy, ponieważ już miałam jego różne odcienie na głowie... teraz jednak szukam takiego ciemnego głębokiego rudego i dlatego pytam :) Czyli nawiązując do punktu 5- JAKIE farby zakupić? :)

Gość upupupupupupu

Gość takajaaa
O, dziękuję bardzo za podpowiedź, żródełko! Rozumeim, że używałaś tej farby? Z której serii Garniera to jest? Nutrisse, 100% Colour, Belle, czy Naturals? Jaki efekt daje na Twoich włosach?

Gość takajaaa
Nie wiem, czemu robi mi tę przerwę w linkach, ale wykasujcie ją i zobaczcie jaki piękny kolor włosów ma ta modelka :)

Gość też się dołączam do pytania