Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem czy wypadaaaa

Nie zaproszona na wesele - czy wypada isc do kosciola?

Polecane posty

Gość plomqwer
Drażliwa kwestia...moja koleżanka chce zrobić podobnie, też zaprosić tylko rodzeństwo rodziców bez dzieci. Ja bym chyba nie poszła, no chyba żeby ten brat wysłał zawiadomienie, bardzo prosił żebym była na ślubie, no to tak, ale jakby się nic nie odezwał do mnie, to raczej bym nie poszła.

Gość plomqwer
Poza tym nie ma co porównywać sytuacji gdy się ktoś nie proszony przez przypadek napatoczy np. jakaś babcia do tego, że ktoś jest z rodziny nie zaproszony, a rodzicie są i przychodzi na ślub.

Gość plomqwer
My jak prosiliśmy na ślub, to od razu i na wesele, nikogo nie prosiliśmy tylko na ślub, a na wesele nie. Nikt nie zaproszony nie przyszedł na ślub i dobrze, nie czuliśmy się głupio, wiadomo że nikt nikogo nie zaproszonego z kościoła nie wyrzuca, ale jest takie zażenowanie, jeszcze pół biedy jak to ktoś kogo lubimy...

Gość dojrzała panna
ja nie wiedzę żadnego problemu i poszłabym z kwiatami i telegramem złożyć życzenia...ja byłam w takiej sytuacji ...męża kuzynka też prosiła tylko teściów z przyczyn ekonomicznych .....my poszliśmy do kościoła i nikt nie czuł zażenowania .....dla mnie to całkiem naturalna rzecz....na naszym ślubie było podobnie że przyszli znajomi których nie zapraszaliśmy przecież nie raz zdarza się że idziemy na ślub koleżanki mimo że nie jesteśmy zaproszeni a tylko po to żeby życzyć jej szczęścia na nowej drodze życia

Gość jussaa
ja swoim kolezankom ze szkoly wysylam zaproszenie tylko na slub (czy zawiadomienie).Jezeli nic nie wysylam,nie mówie,to znaczy ze nie chce zeby ta osoba byla,proste.

Gość sfdghhyhyy
No ja nigdy nie proszona nie byłam, nie wiem moze jestem przewrażliwiona, no ale akurat uważam, że na ślub też trzeba prosić...

Gość jussaa
a poza tym skad wiesz co kto czul,bo raczej by o tym ci nie powiedzial. A na pewno nie chcialabym zeby tak pomysleli moi sasiedzi,przyszliby tylko z ciekawosci,zeby pozniej poplotkowac :/

Gość mcmer
Wież co ja bym poszła sama idę na ślub znajomej co była moją nauczycielką od angielskiego dawała nam lekcje a że mamy z nią nawet dobry kontakt odwiedza na 1 raz na pół roku to przyniosła zaproszenie na ślub dla państwa k i tu nazwisko i to znaczy że możemy iść wszyscy ja moje siostry i rodzice i co najlepsze biorę chłopaka co ona zna tylko ze zdjęcia i co nic w domu tego nie komentują bo to szczęście na ślubie przynosi jak sa obce osoby taki przesad i ja pójdę bo ja bardzo lubię i kupie jej materiały papiernicze bo tak było w zaproszeniu zamiast kwiatów bo ona będzie miała około 200 osób na ślubie i ja idę ty też idź bo to jest kuzyn.

Gość markat
mcmer - fajnie że masz dobry kontakt z nauczycielką angielskiego bo chyba z tą od polskiego nie miałaś - nauczyłaby cię chociaż interpunkcji:) Odnośnie tematu - ty dostałaś zaproszenie, a autorka nie (tylko dla rodziców).

Gość paulina12855
witam w sobote wychodzi za mąż siostra mojego szwagra, nie zaprosiła mnie bo my taylko gadamy tak ze sobą jak sie widzimy ale zeby jakaś to koleżanka była bliższa to nie. chciałabym isć do niej złożyć im zyczenia ale nie wiem co mam im kupić jak myślicie .prosze dajcie odpowiedź bo to już nie długo i muszę coś kupić.