Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja pytam

Powiedzcie mi czy u Was jest taka tradycja, że...

Polecane posty

Gość ja pytam

... na Święta Wielkienocy dostajecie jakieś prezenty? że niby jakiś Króliczek czy tam Zajączek Wielkanocny... u mnie w domu nie ma takiej tradycji, nigdy nie dostałam żadnego prezentu z tejże okazji. ale jestem opiekunką i nie wiem czy kupić coś "mojej" małej?

Gość wewwrr
u mnie nie ma. był niedawno taki wątek, w którym wypowiadano się jakie prezenty rodzice dają dzieciom na Wielkanoc. niby od zajączka:P dla mnie to dziwne. sama nigdy nic nie dostawalam. znajomi też nie

Gość Siaranosiara
Najlepiej zrobisz jak zapytasz rodzicow malej. Nie wychylaj sie sama.

Gość ja pytam
ale o co mam się zapytać? czy oni jej coś kupują? Kupują non stop. Ale chodzi o to, że np. na Święta Bożego Narodzenia, Szefowa mnie również dała prezent, wiec, żeby to ona raczej teraz nie wyskoczyła, bo jak nic nie będę mieć chociaż dla Małej to będzie mi głupio...

Gość też myśle że co najwyzej
jakies czekoladowe jajeczka, czy zajączek. Moda prezentowa jest w Stanach, a ostatnio w Polsce robi się wszystko jak w Ameryce. Tyle, że tam małe dzieci w ogrodzie "zajączka szukają"

u mnie nie ma czegos takiego jak prezenty na swieta wielkanocne ale o kroliczka mimo wszystko zawsze sie upominam :P

Najlepiej zapytaj szefowej czy mają w domu taki zwyczaj. Za granicą to jest praktykowane, nie tylko w Stanach, u nas się jeszcze nie spotkałam. Ale u mnie w domu z kolei nie było też np. prezentów pod choinkę tylko 6. grudnia Mikołaj do nas przychodził, i byłam zaskoczona jak na ostatniej Wigilii u teściowej dostaliśmy prezent.